Палатката на Боян липсва на Лагер 3! Слязъл ли е до Лагер 2?

Две палатки са видени от високо на втория лагер
12 май 2018 12:00,
81
Палатката на Боян липсва на Лагер 3! Слязъл ли е до Лагер 2?
Снимка: Facebook

Палатката на Боян Петров вече не е на Лагер 3, където е била видяна преди дни. Две добре окопани палатки са забелязани над втория височинен лагер от хеликоптерите, които издирват българина.

Всеки момент се очаква спасителите по земя да стигнат до мястото и да проверят палатките. Това съобщи пред БНР Деян Петков от екипа на българския алпинист.

"Това означава две неща - или е слязъл надолу към Лагер 2, или вятърът я е издухал. Когато те са видели добре организирания Лагер 2, веднага са се обадили по маршрута на хората между Лагер 1 и Лагер 2. Те са оставили целия си багаж и вървят към Лагер 2", каза той.

Петков опроверга появилата се по-рано информация, че хеликоптерите са забелязали подозрителен обект по маршрута.

Още по темата

"Нищо не са забелязали. Говорих с пилота, той категорично отрича. Имало е нещо, което са забелязали, върнали са се втори път да го разгледат, но се е оказало скала. На борда на хеликоптера има много опитен алпинист, който знае къде да гледа и какво."

Двата хеликоптера на компания "Симрик", които изчакваха на китайска територия стихването на вятъра, са излетели рано сутринта като издирването на Боян Петров се провежда по различни маршрути, потвърдиха от българското посолство в Пекин.

При облитането са направени снимки, а двата хеликоптера са се върнали в Катманду, за да бъде направен обстоен преглед на заснетите кадри и да бъде обсъден план за утрешния ден.

Вчера китайският посланик у нас обяви, че близо 100 души - спасители, медици и логистични екипи са ангажирани в издирването на алпиниста.

Разрешителното за полет на непалските вертолети е до утре 13 май. Българското посолство в Китай е поискало удължаване. За първи път Китай допуска на територията си непалски хеликоптери.

Близки и приятели на Боян разпространиха информацията, че спасителната операция се нуждае спешно от дарения. Те съобщиха, че ще са нужни над 150 000 долара за транспортирането на Боян в случай, че бъде намерен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
2
 
! Отговори
72 преди 5 години
Подарих GSM на жената и винаги е в къщи...
69
0
 
4
 
! Отговори
Умх? преди 5 години
72 и този GPS като няма връзка със света само той ще си знае координатите, как ще ги предава... мисли малко
68
0
 
0
 
! Отговори
Име преди 5 години
когато бях за спасяването на живот, който по една, или друга причина бе решил да скочи от н-тия етаж, бях оплют от феновете на боян до козирката. и сега не съм против спасяването на живот, който политиците лесно пропиляват по макетите си няа местности населени с хора на войните, които предизвикват. и не, няма сълзи в очите ми, като на премиера от безпаричието на ктб да помогне на едно дете! защото вие ги пресушихте!
67
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Game of thrones, извънреден сезон.
66
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки може да чете и да дава мнение. Тук някой май се изживява като върховен редактор.Очевидно хората не подкрепят безумията, водени от проблеми с егото и имат право и да се осъмнят, дали този болен човек не се е самоубил умишлено, за да подсигури поне близките са.
65
9
 
24
 
! Отговори
Мишо преди 5 години
Стига вече, алпинисти - шмалпинисти. човека си е знаел какво прави.Има си личен екип да му пише мемоари, има си собствена снимачна група, има си пари да плаща на шерпи, нерпи, самолети, хеликоптери, хотели, скъпо оборудване.Не разбирам ще за паника относно човек който си е доставял удоволствие.Ами утре ако отида за риба и се удавя в язовира ще пишете ли за мене?!Парите, които харчи този човек са за нищо! Само за негово удоволствие!Стига Сте Ни Спамили!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
64
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не мога да рабера защо е нямал gps аларма. ако не е носил такова устройство, сам си е виновен.
63
12
 
6
 
! Отговори
Andreshko преди 5 години
Палатката на Петров я няма,защото някой от спасителите е решил,че тя повече няма да му е необходима и я прибрал за себе си.
62
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако вярваме на медиите,като проследим сведенията от статиите,то според мен този човек изобщо не е тръгвал към лагер 3.Нещо се е случило в лагер 2.
61
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това си е личен избор на някой, който сам осъзнава, че поставя живота си на риск. Няма лошо това го влече и го прави..ама не разбирам защо трябва такава олелия да се вдига, че и жена му май беше казала как държавата се бавила а трябвало по-бързо да се реагира. Че и сега пари се събират..ама чакай бе утре всеки втори може да реши алпинист да става за адреналин..трябва да се вдигат хеликоптери всеки месец и да се събират от хората стотици хиляди долари ли? Това е абсурдна работа. Дано е жив естест
60
4
 
15
 
! Отговори
Andreshko преди 5 години
Боян вече си говори сигурно с Христо Проданов и той също искаше сам и пръв да достигне върха. Ако Боян е имал толкова болести и има хубава застраховка живот може умишлено да е предприел тази стъпка,поне да осигури семейството си...
59
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От по-предна статия - "По-рано днес се появи информация, че Боян Петров е разговарял със свой колега по сателитния телефон вчера сутринта, но жената на родния алпинист Радослава Ненова отрече категорично тази информация, като уточни, че телефонът на Боян не се намира в него."Тоя явно си е говорил с някой друг,който се е представил за него или изобщо не е говорил с него.
58
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо занимавате целия свят с тоя безделник ? Колко хиляди пръснахте след него, за да се оправяте с глупостта му? Да би мирно стояло, не би чудо видяло.
57
6
 
12
 
! Отговори
врачанин преди 5 години
Епа и аз познавах един дето скочи от 18-тия етаж-ама умре. Никой не каза после че е герой и техните не искаха паре за да го спасят.
56
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
свърши вече неговатанали има и пълна застраховка?защо тогава просят пари от бедния българин?!
55
1
 
7
 
! Отговори
Гимли преди 5 години
До 57 АнонименАбе нали ти казах той Гандалф се завърна след като беше паднал в Мория и го нямаше сума време, че Боян ли няма се върне :)
54
18
 
5
 
! Отговори
Бански Хотелиер преди 5 години
По трасето на Боян беше планиран лифт, но еколози като.него и еко защитници протестираха и сюряха изграждането му до връх Шиша Пангма! Да построим лифта на Банско сега, за д не стават трагедии!
53
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Африка се организира конвой с две военни машини с картечници, отпред и отзад. Последната машина настъпи мина, взривът беше много силен! Ранени имаше от намибийците-охранители намиращи се в APC /armed police car/, бронирана. Започна спасителна операция, хеликоптера кацна на 5 км от взривената кола. Страх ги беше да кацнат по-близо.Цял ден се организираха.Извадихме късмет, бяхме завили на ляво, взривът отиде обратна посока.Ужасно бавно стана всичко. А Петров е на 8000, -30-40, сам, как да стане?
52
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
У кого или къде е бил телефона,който е трябвало да бъде в него?
51
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фатална грешка без телефон да тръгне. Платил е висока цена, за което.