111 място по свобода на словото... Или копаем дъното?

Пребит журналист настоява: Общини у нас си купуват медии, законно!
14 май 2018 12:15, Боряна Павлова
43

2932 гледания   |  Още видео

Класация на "Репортери без граници" постави страната ни на 111 място по свобода на словото. А според разследващия журналист Христо Гешов от Червен бряг всъщност у нас свобода на словото няма.

Той самият е направил редица разследвания, свързани с обществени поръчки и европейски средства в общината, и по думите му именно работата му е повод за нападението срещу него от края на миналата седмица, след което той се е разминал само с натъртвания.

Още по темата

"Един журналист, когато си е свършил работата и получава подобен род заплахи, той я е свършил добре", отбеляза Гешов пред Bulgaria ON AIR.

Журналистът от Червен бряг дори каза, че когато става въпрос за свобода на словото, в по-малките райони няма как да се говори за такова нещо, защото там общините си купуват медии и при това законно.

"Аз съм работил с този кмет, правил съм редица разследвания. Много добре разбирам, че след тези мои разследвания и сигнали, които съм подавал до Специализираната прокуратура и до други компетентни органи, ножът буквално опира до кокала", каза Хрсито Гешов в студиото на "България сутрин".

Той беше категоричен, че нападението срещу него няма да го спре да прави своите разследвания за злоупотреби с европейски и общински средства в Червен бряг.
 


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
НЕ МЕДИИТЕ, А ЖУРНАСТИТУТКИГЕ, КОИТО РАБОТЯТ В ТЯХ.
31
0
 
3
 
! Отговори
Пешко преди 10 месеца
До Iceblast88

Все още не мога да повярвам, че подобен казус се замете и никой дума не продумва, не е истина просто
30
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пешко, Костинброд успя. Днес твоя гуру Боко е коалиция с Шишо.
29
0
 
3
 
! Отговори
Iceblast88 преди 10 месеца
До Пешко
Ти пък, тъкмо майката на нацията се успокой и спря да реве и ти трябваше да и припомняш. Как ще спи милата, трябва пак да се рови в интернет да търси разкази и приказки в които затворниците бягат, за да доказва, че не е нужно да си подаде оставката. Пък и Боко не е готов с ново министерство и за нея както за свинетка, че да може с чиста съвест да напусне сама. ТЦТЦТЦ, лош човек. То като сме тръгнали така - какво стана с убиеца на НАП-джията? А с на бизнесмена от В.Търново? И др.?
28
1
 
5
 
! Отговори
Пешко преди 10 месеца
Фактът е, че КТБ бе срината с вестници, както и костинбродският магнум опус на др. Байреков-дудучев. Това бяха поръчки, изпълнени надлежно. Е затва сме на 111 място. Т.е. медиите се използват за поръчки. А че медиите пускат гръмки заглавия колко да привлекат внимания към някаква пълна глупост и ни занимават с някви псевдо випове предимно е второ на ръка. Между другото хванаха ли двамата затворници, че напоследък нищо се не чува за тях
27
2
 
1
 
! Отговори
Iceblast88 преди 10 месеца
Само си отвори устата, за това, че всички граждани трябва освен права да имат и задължения. Или за това, че трябва да се забрани достъп до социалната система за всички които не са данъкоплатци и веднага почват да те цензурират или да те обвиняват, че си нацист. Смехът е тотален. Сякаш си мислят, че като трият коментари и мнение и ще променят начина на мислене на хората.
26
1
 
4
 
! Отговори
annybody преди 10 месеца
Не ми е ясно защо се впрягате на поредната откровена манипулация - по повод явно фалшива новина контактувах директно с тия Репортери без граници и поисках източниците им, а те ми изпратиха презентацията си - международно НПО, не споменаха фантома Сорос в прав текст, разбира се, но от "великите" им дела и самохвалства това е очевидно. Погледнете кои страни са класирани преди нас и веднага лъсва какви са.
Не им се връзвайте - нищо, публикувано от тяхно име, НЕ е вярно!
25
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако не сте рабрали,живеем в бясна фашистко-сталинистка тирания и диктатура!
И тази диктатаура избива,тероризира населението.
И не знам как държавата ни може да се справи с този проблем,освен да гласуваме масово за БСП и да се контролират строго бюлетините.
24
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В последните 10 год в българия почти няма обективна журналистика .Има едни платени от чужди фондаций лакей , чиято единсвенна цел е да лъскат на Боко бастуна.Всеки изказъл различно мниетие от това на Пожарникаря , веднага е заклеймяван за комунист, агент на чужда държава и тн......
Ноооооо останалия свят не яде доматоите с колците и обективно ни нарежда в дъното на тази класация , която е показател и за нивото на демокрацията унас.
23
9
 
2
 
! Отговори
Андрейчо преди 10 месеца
Тоя не е дибре - България е една от страните ,в която всеки говори каквото иска и никой не му търси сметка!!! Явно това журналистче си мисли,че е изкопало " солта на Земята " ?! По време на соца само да кажеш нещо и веднага се лепваха зад теб " доброжелатели" и слух тяха къде и какво се казва,а след това падаше писане,започващо с :" Именувам се ... " А-а журналистите ли ?! Те са друга категория и им се струва,че са "богопомазани" - на какво от горе?!
22
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Журналистите от малки медии са доста изпаднали и единствения начин да ги забележат и оценят е като натискат държавата по мазола. ЕС даде сигнала, че е зле медийната свобода и трябва да си луд за да не натиснеш правителството с твърдения, че това наистина е така. Накрая правителството ще трябва да финансира малките и провинциални медии за да не се съсипва имиджа на държавата. Много е сходно със ситуацията с така наречените еколози.
21
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Свободата на словото не се изчерпва само с журналистите!
20
7
 
6
 
! Отговори
А бе преди 10 месеца
Тея класации си ги правят едно към гьотере!Не че сме стока,ама гаранция сме преди 60-то място в едно реално проучване,да кажем.Щото в света има около 200страни и поне половината са абсолютни ду.пки!Нищо чудно в тая класация Турция и С.Арабия(и др.ислямски държави) да са преди нас,а знаем какво представляват...
19
9
 
7
 
! Отговори
НЕбългарин преди 10 месеца
Даже при "диктатора" Ердоган е по добре!
18
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дори са ни класирали много напред....
17
10
 
3
 
! Отговори
Помня преди 10 месеца
До Анонимен 6 Не си прав. У нас има надарени журналисти. Един от тях всяка седмища се изсира по Блиц и плюе яко срещу демокроцията и правителството.. Кеворк.При соца във вилата му в каса под картина намериха 600 000 лв. Живкови пари. Представяте ли си. Дето ние бачкаторите не можехме да спестим 20 000 лв. за цял живот.Разбира се че ще хвали социализма.
16
1
 
11
 
! Отговори
АНТИ преди 10 месеца
Който тук се бори
за свобода на слово,
получава киселина,
или куршум с олово.
15
3
 
8
 
! Отговори
Мнение преди 10 месеца
Това го разбрахме преди 10 дни.Разбрахме и че България продължава да бъде соц страна управлявана от комунисти.
14
0
 
5
 
! Отговори
Кон преди 10 месеца
Пак късмет имаме! 111 е щастливо число!
13
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Най-долните обществени прослойки: държавни чиновници и журналисти!!!