FB като отходна канализация: Злобни коментари и за Боян Петров!

Хейтърите на алпиниста - малко, но пък гръмогласна група
356

Докато спасителите се опитват да намерят алпиниста Боян Петров в Хималаите, реакциите у нас бяха доста поляризирани, като освен хора, които споделят предимно в социалните мрежи своята надежда за положителна развръзка, други се чудят защо има такава реакция при положение, че Петров е предприел осъзнат риск.

Още по темата

Според писателя Нидал Алгафари втората група е много по-малка, но по-гръмогласна.

"Така наречените злобари или хейтъри, това са хора с ниско самочувствие, които не са успели в живота си и желаят да изпъкнат. За тях няма нищо, което да е хубаво", подчерта Алгафари в студиото на "България сутрин".

Социалният антрополог Харалан Александров пък сподели мнението си, че тези "злобари" ползват социалните мрежи, като "отходна канализация".

Той обаче беше категоричен, че организираната спасителна акция за издирването на Боян Петров и цялата мобилизация на държава и общество показва, че имаме достатъчен ресурс да направим нещо за български гражданин в беда и то на другия край на света.

"Това е добър знак. Много се надявам да се научим да се мобилизираме и в по-нормални условия", аргументира се Александров.

Писателят Нидал Алгафари пък сподели впечатленията си, че държавата почва да гледа с други очи на подобни ситуации и помага. Алгафари дори определи това като невероятно.

"Българската държава да направи всичко възможно, да даде и ресурси, да накара две държави да помогнат на изпаднал в беда българин. Това означава, че почва да ти дава самочувствие на теб, като българин, че ако ми се случи някакъв проблем в света, аз знам, че зад мен имам държава", коментира Алгафари пред Bulgaria ON AIR.

Харалан Александров пък определи този факт като първа надежда, че не сме съсипано общество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


356
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
262
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези двамата са с толкова тенденциозни мнения ,че хич не им вярвам
261
2
 
11
 
! Отговори
ШМАТКА преди 5 години
До Пешо Как какво бе Пешо,че то бая събития се покриха -най-голямата далавера е хрантутенето на ''дипломатите'' европейски дето ще плюскат на наш гръб на закуска за 100 лева ,за обяд и вечеря по за 500! ти днес колко ти струваше дневния оклад?
260
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На днешно време изкачването на осемхилядниците е просто скъпоплатена екскурзия. Няма и намек за първооткривателство и героизъм. Човек, който колекционира осемхилядници просто си храни егото и троши грешни пари.
259
0
 
10
 
! Отговори
Име преди 5 години
наистина майсторска, безплатна реклама са си направили н. алгафари и х. александров на гърба на б. петров по време на борисов 3. тези двамата не съм ги чувал да казват, че: "ако на някое дете му се случи да е болно от рак, става така, че майка му бяга в чужбина, че зад тях няма държава". няма и да ги чуя, защото за тях каузата на джендърите е "юбер алес!". колкото за фацебука... та той по принцип си е това, което е написано в заглавието за него, но без необходимите назвездичени думи...
258
2
 
26
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Само за дните, в които пишете за тази драма са загинали поне 10-15 човека в автомобилни катастрофи... Ама за тях може да се мълчи ежедневно. Интересно ми е какво покрихте тези дни с тази драма. Кофти за човека, но който ходи по върховете, знае, че има огромен шанс да си остане там. Аз не го смятам за разумно. Не става въпрос за смелост, просто всеки риск си има граници, още повече със семейство. Ама чак такова вълнение от медиите е ненужно и досадно. Та, какво покрихте, господа държавници?
257
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако ФБ е отходна канализация, то вие медиите сте септична яма. Пак се опитвате да изопачите нещата, че на хората им писна на 21вия пръст да дуднете за него. На Марс да беше отишъл нямаше да сeрeте нонстоп.
256
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Самонадеян еко-тирикат намиращ балъците да му финансират хобито търсещ слава това е боян е каквото е търсил от живота си това си е получил няма нищо общо с нас ние сме загрижени за семейството си и от работа нямаме време даже за ресторант камо ли за хоби
255
5
 
12
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Боянчо си е един дребен селски тарикат , който иска да гушне лесни кинти от застраховката!!!Казвам ви , че застрахователите ще го барнат рано или късно!!!Резила и срама ще е голям!!!Агент Чарли Маршал!ЦРУ!!!
254
0
 
5
 
! Отговори
до Боко Б преди 5 години
Ейййй....толкова оригинален коментар!Сега ли го измисли?Като свърша с метаните за Петров....ще ударя и 2 за теб!Обещавам!
253
7
 
0
 
! Отговори
Боко Б. преди 5 години
Абе казах ви аз за матри'яла преди време, ама вие ми се разсърдихте. Всичките ни проблеми идват от кофтия матр'ял, и само Бог да слезе на земята и да ни поведе, с тоя матр'ял далеч няма как да стигнем - зъл, завистлив, изключително некомпетентен. Само мтън-мрън и претенции.
252
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе който не се показва като инфантилен ***,който приема всичко присърце и скача веднага,щом като му свирнат либералните медии ,трябва непременно да бъде обявен за хейтър.Всеки въпрос,всяко критично мнение-това е хейт.Еми много странно се държи семейството му,освен,че явно имат междуособици,просто следейки хронологията много на реакциите им,много въпроси остават у теб и няма нищо хейтърско в това.
251
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гнузните медии се опитват да извъртят нещата така, че да изкарат "народопсихологията" на българите не в ред. Вие сте тези, които се отговорни, че хората си казват нещата каквито са. Въпросният господин не е с нищо по-различен от всеки друг изчезнал човек или дете. А такива се случват с милиони всяка година. Сега извъртате нещата, че българите не са нещо в ред. Така биха реагирали и французи и англичани и таджикистанци. Вие сте тези, които сеете разделение в обществото, нещастници.
250
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Медиите направиха така, че хората да си кажат нещата както са, отвъд куртоазията. Това не е новина за първа страница, всеки щибан ден...
249
2
 
11
 
! Отговори
Неутрален преди 5 години
Оставете Боян! Иска да рискува, да рискува.НО!!! Голям празник за лешоядите от медиите и "псевдо -оциални-антропози" и другите универсани коментатори по всички телевизии. Вече десет деня има за какво да пишат и да дрънкат. Хонорари, тиражи ...
248
4
 
5
 
! Отговори
az преди 5 години
*** и за двамата. Тия пeдали какво очакват? Да му се радваме на сеира ли? Киртaци.
247
2
 
4
 
! Отговори
турист преди 5 години
До АнонименТова да гледаш колите на другите, и по тях да ги определяш какви са, значи само едно - ти си едно завистливо и дребнаво човече.Не се давам за пример, ама сега като се замисля, въобще не съм забелязал какви коли карат приятелите и познатите ми, скъпи ли са, евтини ли са.Евентуално цвят и колко човека се побират. Това запомням от една кола.Ти явно си много завистлив, щом съдиш за хората по колата им.
246
3
 
4
 
! Отговори
да бе преди 5 години
До Анонимен262Пиши на български бе иди_отче.не може едно изречение на български да напише, тръгнал другите данарича де_били.*** *** си ти.Не съм му виновен аз на твоя Боян.
245
4
 
17
 
! Отговори
да бе преди 5 години
До Анонимен260Викаш да си зарежем колите и всички да ходим да се трепем по чукарите и после да събираме пари да ни спасяват и да се сърдим, че другите са ни виновни.
244
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така като гледам кви консуматори с кви коли са се завьдили в тая державина, едва ли смея гладни да ги нерека- свй са ходещи вампири мьртьвци. Хора мислещи за своя комфортен живот и препьлнена маси от мезенца и питиенца, никога не са довели до просперитет една нация, а напротив. Качествата на успелия са доста по-различни. Аз ги виждам в този човек, кьдето и да е той ще продьлжава да расте и изкачва вьрхове. Истинското богатство приятели са не парите, а светлите чувства.
243
5
 
15
 
! Отговори
виновни са преди 5 години
Долу фейсбука.Ако не беше фейсбука, щяха да са го намерили и Боян щеше да е жив.Фейсбукаджиите и Зукъбъргър убиха Боян.Те са виновни.

Спонсорирани публикации