FB като отходна канализация: Злобни коментари и за Боян Петров!

Хейтърите на алпиниста - малко, но пък гръмогласна група
356

Докато спасителите се опитват да намерят алпиниста Боян Петров в Хималаите, реакциите у нас бяха доста поляризирани, като освен хора, които споделят предимно в социалните мрежи своята надежда за положителна развръзка, други се чудят защо има такава реакция при положение, че Петров е предприел осъзнат риск.

Още по темата

Според писателя Нидал Алгафари втората група е много по-малка, но по-гръмогласна.

"Така наречените злобари или хейтъри, това са хора с ниско самочувствие, които не са успели в живота си и желаят да изпъкнат. За тях няма нищо, което да е хубаво", подчерта Алгафари в студиото на "България сутрин".

Социалният антрополог Харалан Александров пък сподели мнението си, че тези "злобари" ползват социалните мрежи, като "отходна канализация".

Той обаче беше категоричен, че организираната спасителна акция за издирването на Боян Петров и цялата мобилизация на държава и общество показва, че имаме достатъчен ресурс да направим нещо за български гражданин в беда и то на другия край на света.

"Това е добър знак. Много се надявам да се научим да се мобилизираме и в по-нормални условия", аргументира се Александров.

Писателят Нидал Алгафари пък сподели впечатленията си, че държавата почва да гледа с други очи на подобни ситуации и помага. Алгафари дори определи това като невероятно.

"Българската държава да направи всичко възможно, да даде и ресурси, да накара две държави да помогнат на изпаднал в беда българин. Това означава, че почва да ти дава самочувствие на теб, като българин, че ако ми се случи някакъв проблем в света, аз знам, че зад мен имам държава", коментира Алгафари пред Bulgaria ON AIR.

Харалан Александров пък определи този факт като първа надежда, че не сме съсипано общество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


356
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наречете ме хейтър, но аз такъв медиен шум за един човек тръгнал на екскурзия и за жалост претърпял инцидент, нито съм очаквал, нито съм виждал. Лягаме и ставаме с драмата на Боян Петров и семейството му, е такова нещо дразни, едва ли това е най-важния човек на света. Накрая даже излезе, че съм длъжен и пари да давам за неговото спасение, а ако не го направя излизам лош!? Какви са тези "каузи", какво е това лицемерие, каква е тази простотия?
201
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се разпитат тези които са били последно с него и онези двамата с украинеца,които са видяли палатката му!Това трябва!И да се разследва този случай докрай!
200
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айдеее... Нидалчо се извъди най-големият моралист. Моралист до моралиста майно льо. Всеки човек има правото да ходи където иска - дори в Хималаите и също така всеки човек има правото да изкаже мнение - това се нарича свобода.
199
3
 
3
 
! Отговори
До 212 преди 5 години
И кой според теб му е свил телефона на 7000 метра височина?
198
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименАма ти откъде знаеш,че е тръгнал без телефон и не са му го свили умишлено?И защо преди никога не е тръгвал без телефон?Много станаха случайностите - с телефона,с палатката, с инсулина,с лагеруването и т.н.Неща,които никога не би направил.
197
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименАма ти откъде знаеш,че е тръгнал без телефон и не са му го свили умишлено?И защо преди никога не е тръгвал без телефон?Много станаха случайностите - с телефота,с палатката, с инсулина и т.н.Неще,които никога не би направил.
196
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СофиянеТова е типичен маниер на тази медия - така се прокарват идеи, ценности, проекти и т.н. В спора се ражда истината, са казали римляните, но тук истина не се търси, прокарва се идея и всеки несъгласен с нея става враг на народа, следват стандартни тактики за неговото унижение, обвинения, обиди, цензура и т.н. Като докарат двама подръжници на идеята, че Боян Петров е божество и всички трябва да се примирим, че това е неоспоримата истина.
195
3
 
8
 
! Отговори
Еднозъб ром преди 5 години
Освен да се катери....Всеки е роден с някаква мисия. Един да прекарва градината с номер пет, друг да пътешества като Колумб, трети да прави научни открития, на Б. Петров мисията му е била да катери. Защото във всяка мисия има вплетен смисъл и поука за човека който я изпълнява. Не можем да гадаем, той до какъв извод е достигнал при изпълнението на неговата мисия.
194
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че то във ФБ преобладаващото съдържание е канализационни консистенции с ниско твърдо съдржание.
193
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами четниците на Ботев са били българи. Дали не са очаквали някой да им се зарадва тук? И да са чакали не са дочакали. Отвсякъде са им хлопвали вратите. Дори храна не са им давали. Щото и онези българи тогава не са искали да си харчат парите на вятъра.Та и днес е така. Да ни крадат управляващите смятаме за нормално. И даже не протестираме.
192
0
 
20
 
! Отговори
Софиянеца преди 5 години
Мисля, че страшното в случая е, че реално не съществува свобода на словото. Не съществува вариант да не си съгласен с нещо, веднага те заклеймяват с някаква титла. Слагат те в рамка - "седиш пред компютъра с парче пица на три дни и вече топла бира" или "седиш в кръчмата в малкия град и търкаш онези ужасни билетчета, защото това са ти реалните перспективи в живота". Брутално потъпкване на така нареченета свобода на словото. Сега дори не канят две противоположни страни на една и съща тема.
191
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хора животът е отговорност. Този човек ентусиаст, болен тръгва без телефон, без джи пи ес, явно и без застраховка. Тази новина благодарение на журналистите пречупена през БГ манталитет ни негативизира всеки ден. Живея в Германия, тук новините са 20 минути и просто съобщават новините. Всеки си гледа животът, а законите и полицията са си на мястото. По БГ новините то едни анализи, разсъждения, ужас.
190
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че фейсбук винаги си е бил отходна канализация. Прочие, остана ли още някой и друг, с реален профил в таза фунлива клoaка? Аз лично, съм със пет фалшиви профила, които ми служат да троля най-вече за тролене.
189
5
 
6
 
! Отговори
к преди 5 години
До Софиянеще го намерят този смотльо да изкачва 12 инчови африкански заедно с 2-те изчезнали голд-дигърки от село Кьораво-нанадолнище
188
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали знаете, че тук неудобните коментари се трият. Така, че не се пънете изобщо да пишете такива или пишете, че всичко е блестящо в държавата... Четете защото след малко това е възможно да изчезне....
187
5
 
10
 
! Отговори
Specter преди 5 години
Някой беше написал, че не желае парите му да отиват за спасителни акции а за реални каузи. Всички подобно мислещи защо не казахте например СТОП или СТИГА сме издържали м***нгалите с нашите пари ами се хвахте, колко пари отишли за спасителната акция. Аз предпочитам с парите които ми отдържат да спасяват хора от колкото да храна една дузина манг***ли!
186
8
 
13
 
! Отговори
До 191 преди 5 години
И какви пък научните постижения на Боян Петров? Освен да се катери, да обикаля пещери и да надува гайдата по сигнал на Тома Белев срещу солиден хонорар, аз друго за него не знам.
185
10
 
6
 
! Отговори
ххахах преди 5 години
Хейтър, това е диагноза, въросът е да се мрази. Днес целта ще е той, утре ти, вдругиден аз. Няма значение дали е беден или богат (и все пак най-грозните са си най-злобни), от коя държава е ..има значение само умствения капацитет- колкото по-*** толкова по- голям хейтър. Те са и лесно манипулируеми и заради това лесно управляеми. Разпознахте ли се?
184
1
 
17
 
! Отговори
Софияне преди 5 години
Само не знам защо са поканили двама гости, които са на едно и също мнение и само си наливат масло в огъня един на друг. По този начин не може да стане нито продуктивна, нито правилна, нито значима дискусия, особено публична.
183
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 193Още по зле за учен и т.н предполага се че има някакъв мозък в главата и няма да си захвърли джипиеса и да тръгне като на сватба да изкачва 8000

Спонсорирани публикации