FB като отходна канализация: Злобни коментари и за Боян Петров!

Хейтърите на алпиниста - малко, но пък гръмогласна група
356

Докато спасителите се опитват да намерят алпиниста Боян Петров в Хималаите, реакциите у нас бяха доста поляризирани, като освен хора, които споделят предимно в социалните мрежи своята надежда за положителна развръзка, други се чудят защо има такава реакция при положение, че Петров е предприел осъзнат риск.

Още по темата

Според писателя Нидал Алгафари втората група е много по-малка, но по-гръмогласна.

"Така наречените злобари или хейтъри, това са хора с ниско самочувствие, които не са успели в живота си и желаят да изпъкнат. За тях няма нищо, което да е хубаво", подчерта Алгафари в студиото на "България сутрин".

Социалният антрополог Харалан Александров пък сподели мнението си, че тези "злобари" ползват социалните мрежи, като "отходна канализация".

Той обаче беше категоричен, че организираната спасителна акция за издирването на Боян Петров и цялата мобилизация на държава и общество показва, че имаме достатъчен ресурс да направим нещо за български гражданин в беда и то на другия край на света.

"Това е добър знак. Много се надявам да се научим да се мобилизираме и в по-нормални условия", аргументира се Александров.

Писателят Нидал Алгафари пък сподели впечатленията си, че държавата почва да гледа с други очи на подобни ситуации и помага. Алгафари дори определи това като невероятно.

"Българската държава да направи всичко възможно, да даде и ресурси, да накара две държави да помогнат на изпаднал в беда българин. Това означава, че почва да ти дава самочувствие на теб, като българин, че ако ми се случи някакъв проблем в света, аз знам, че зад мен имам държава", коментира Алгафари пред Bulgaria ON AIR.

Харалан Александров пък определи този факт като първа надежда, че не сме съсипано общество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


356
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
8
 
17
 
! Отговори
к преди 6 години
защо ни занимавате с този ***-ин !?от 4 дни ни го навирате този смотльо в носовете, естественно че хората ще почнат да се дразнят
181
0
 
7
 
! Отговори
До 192 преди 6 години
А Ботев и четниците му какви са били? Извънземни или българи? Или според велик историк като теб четиците са били кастрирани предварително и не имало как да имат потомство? Ако сега стане война, ти ще си първия който ще избяга - смешна розова пеперадка. Къде е Ботев, къде е Боян екскурзията, къде си ти последна дупка на кавала на Боян.
180
2
 
13
 
! Отговори
(-_-) преди 6 години
Разбирам да си жертваш живота в името на някаква благородна кауза, ама тоя тип въобще не се вмества с безумното си вероятно самоубийство..Някакъв егоцентричен господин, който е имал глупостта да катери опасен връх, без необходимо оборудване и партньори, защо!? Да почива в мир, де..
179
5
 
9
 
! Отговори
Еднозъб ром преди 6 години
Е па тия! Боян още като съобщиха, че е изчезнал беше ясно.... А това, което той би пожелал за себе си, със сигурност не е това което направи неговите "благодели"! Дали трябваше да се "хвърлят на вятъра", толкова много пари след като изхода беше предизвестен е много много спорно. Аз вярвам, че Боян е на по-хубаво място сега и ни се усмихва безкористно на нашата наивност!Почивай в мир Бояне!!
178
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименТой не е бил само алпинист,а и изследовател,учен,биолог.За тебе,който не се интересуваш от наука,разбира се,че нищо не е направил.
177
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като се има предвид, че към четата на Ботев от Козлодуй до Вола не се е присъединил ни един българин, а поне 10 са отишли да съобщят на турците каква чета е минала през селото им, какво да чакаме днес от потомците им?Всички са го наричали `непрокопсаник`.А днес се катерят по Вола и се тупат в гърдите.
176
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До нхнКато го намерят след 10 000 години и го размразят, ще си каже всичко.
175
0
 
17
 
! Отговори
Веригата преди 6 години
Триете ли коментари, ***? Трийте. Жалка "професия" имате. Мънички човечета. Тука триете, ама в реалния живот не може.
174
2
 
6
 
! Отговори
нхн преди 6 години
дано го намерят жив и да обясни какво и що!!
173
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На "нацията" и омръзна да се "обединява" заради някакви които се губеха из планините, издирваха ги как ли не и накрая се показваха ухилени и съобщаваха че от никого не са искали да ги спасява или се извиняваха за "неудобството" което са създали за издирващите. Спомнете си примери.
172
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 179А ти откъде си сигурен,че се е самоубил,да не си му светил?Писаха,че е имало два опита за убийство срещу него,по-вероятно е да са го убили,отколкото да се е самоубил.
171
3
 
10
 
! Отговори
до 182 преди 6 години
Ми щом искаш парите ти да се харчат за `реални каузи`, поинтересувай се за какво се харчат.Само да напомня, че преди 2 месеца правителството гласува да се дигнат помощите за ромите.И за много още интересни неща се харчат парите ти, но не ти дреме.
170
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да кажеш, че човека не е знаел какво го чака, какви са рисковете, че може да загине, обаче Боян е бил наясно, сам е решил да рискува, сега да се търси вина в някой друг е смешно. Всеки има право на мнение, но не е редно да натрапваш на другите своето, едва ли не да цензурираш, изтриеш всички несъгласен с теб - може и някои хора Боян Петров да е велик, за мен не е така, не виждам смисъла в това което е правил.
169
3
 
10
 
! Отговори
До 179 преди 6 години
Не ми се обяснявай.Всеки имал.Някой може да му харесва да си реже краката. На друг, друго. Лудите в психото.Аз не искам да плащам простотията на всеки. Искам парите ми да се харчат за реални каузи. Не за самоубийци.
168
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обикновено в живота каквото си пожелал другиму те стига.Та пожелавам им да ги стигне всичко, което изсипаха по Боян.Нали се пишат за много добри?Ми сега да си сърбат помията.
167
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хората ги (ни) дразни преекспонирането на този случай, както и съмнителната дипломация (най-вероятно се дадоха от НАШИТЕ пари) от страна на държавата.
166
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки живот е ценен,всеки може да изпадне в беда и да има нужда от помощ.Той се е борил за запазване на природата и срещу лифта в Пирин,хейтват онези,които искаха да застроят Пирин - герберските ***.Те мразят всичко и всеки,който не споделя тяхното мнение и според тях, никой няма право на собствено мнение и глас.Нормалните хора не го мразят,възхищават се на волята му!
165
0
 
7
 
! Отговори
Петър преди 6 години
Да взема и аз да стана един журналист, та всеки ден да пиша едно и също. Бива ме в това.
164
9
 
11
 
! Отговори
Хейтър преди 6 години
Хейтър или не, мразя глупави хора.Такива, които не обмислят постъпките си.Сега ние плащаме сметката на глупав човек.Каква е разликата между черните ни събратя, които са ни стъпили на вратовете с подобна изцепка. Няма разлика.
163
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 164Имаше един Пешо, който си беше повервал след Витоша 100, че да катериш 8-хилядник е като да катериш Витоша, точно преди няколко години, който хукна да катери не помня кой връх и там си остана, а българските медии разбраха чак при свършен факт 10-на дни по-късно, че и сума ти време не знаеха кой е българския алпинист, който е загинал

Спонсорирани публикации