Нана: Ракът се върна, отстраняват яйчниците ми!

Вчера е била тежката операция, на която тв водещата се подложи
15 май 2018 12:15,
115
Нана: Ракът се върна, отстраняват яйчниците ми!
Снимка: Facebook

Вчера Нана Гладуиш беше оперирана отново. Този път медиците отстраниха и яйчниците й.

"Лекарите изобщо не ми оставиха възможност за избор. В момента, в който ракът се върна, казаха, че яйчниците се махат".

Това призна публично водещата на "Съдебен спор". Тежката интервенция се прави абсолютно превантивно и по лекарско решение. Причината е злокачествено образувание и в другата ѝ гърда, което се появява 5 години, след като напълно е излекуван рака в гърдата й.

"Оказах се BRC1 позитивна (наследствено обременена с рак на гърдата и яйчниците - б. а.), което променя малко схемата и ще видим какво ме чака. Трябва да успея", казва преди време пред "24 часа" тв водещата.

Заради това се наложило и отстраняването на яйчниците. Така се намалявал рискът от поредно, трето, връщане на коварната болест.

За първи път откриват рак на Нана през 2012 г. През май 2017 г. при рутинен преглед в Израел тв водещата разбира, че болестта се е върнала, но този път в другата гърда.

Месец по-късно лошите новини в семейството на Нана продължават. Тогава тя разбира, че сестра ѝ - Мартина също е диагностицирана с рак, въпреки че 4 години по-рано ѝ е направена пълна хистеректомия (операция за отстраняване на матката - б.а.).

Досега Нана Гладуиш е преминала през химио- и лъчетерапии, предстои ѝ хормонално лечение. Още в началото, когато за първи път, чува страшната диагноза, тв водещата застана пред камерата, и макар със сълзи на очи, подробно запозна зрителите с кошмарите, които е изживяла, и които предстоят.

Фондацията "Една от 8" провежда национална кампания за превенция и борба с рака на гърдата. Розовият кемпер на фондацията постоянно кръстосва страната. Когато успява, Нана също се включва в инициативите на фондацията.

Провеждат се и лекции - как се живее след диагнозата рак, как жените да се борят с болестта, дават им се юридически, психологически и естетически консултации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
3
 
18
 
! Отговори
До 65 преди 5 години
Втори радиационен пик: замърсяване на храните. Вторият радиационен пик настъпва няколко месеца след избухването на електроцентралата. Причината за него е пренебрегване на правилата за безопасност от българските управляващи.Българските животновъди не са предупредени, че трябва да унищожат фуража, с който хранят животните. ...до проникването на вредни вещества в животинското месо, мляко и млечни продукти... Последици от взрива: рак, щитовидна жлеза, наследствени заболявания...
75
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И защо триете за НАТО-вските бомбардировки над Сърбия. Това е истина. Ние сме живи свидетели. А вие сте просто олигофренчета с промити мозъци.Джендърчета на ДемоКраДцията.
74
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дори да има поражения от Чернобил, никой не го е гръмнал нарочно - това беше производствена авария.Докато изтребването на сръбски деца от НАТО-вските бомби беше целеносечено мероприятие.И то само защото Милошевич не искаше като Тиквата да подскача според свирнята на господарите. Затова го и отровиха.Но сръбският народ не се предаде - имената на Слободан Милошевич и генерал Ратко Младич ще останат записани със златни букви в Историята.
73
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ми да е жива и здрава ,ама с какво точно е по-специална та ни занимавате с нея ! - абсолютна О -псевдо актриса -измислена вип.Хиляди хора боледуват и умират от рак ,но за тях никой не пише ! и къде по-стойностни от таз.
72
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако има бум на онкозаболявания в България и особено в Западната й част това е от Натовските бомбардировки над Сърбия с обеднен уран.Извършени бяха 2 134 бойни полета, при които бяха изсипани 18 450 конвенционални бомби и 4 126 касетъчни бомби с бойни глави от обеднен уран.Бяха разрушени и четирите моста на Белград, 12 болници, 36 училища и 17 детски градини.Жертвите бяха 14 351 две трети, от които жени и деца.Това е горчивата истина за нашите нови братя хамериканците и еврохейовете.
71
2
 
16
 
! Отговори
До 65 преди 5 години
4. Облакът от Чернобил достига България точно на 1 май.За периода 30 април - 2 май радиоактивното замърсяване на приземния въздух средно за страната се повишава няколко хиляди пъти спрямо обичайните стойности преди аварията.Българите обаче остават в пълно неведение за убийствения радиационен дъжд. И т.н. Геноцидът в момента действа с пълна сила
70
2
 
15
 
! Отговори
До 65 преди 5 години
"И престанете с този Чернобил, че ставате вече смешни!" Напишете в Google "Чернобил последствия в България". Излиза следното: 1. СЛЕД ЧЕРНОБИЛ: В БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ РАЖДАТ *** И СЛЕД 50 ГОДИНИ2. 10 факта, които може би не знаете - Радиоактивните материали, изпуснати в деня на аварията, е равна на 500 атомни бомби. Това е 500 пъти повече от сумата, измерена след падането на атомната бомба над Хирошима през 1945 г. 3. ...на радиация са били изложени 8,4 млн. души Дълго е. Прочетете го сами...
69
1
 
17
 
! Отговори
до 69 преди 5 години
Не е нужно някой да ми го казва. Лекар съм, свидетел съм от първа ръка. Видял съм го с очите си. Бебета с две глави във видинската болница.
68
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв геноцид бе ждрольо. Радиационният облак от Чернобил въобще не минал над България. Вземи прочети малко повече, а не само да караш на опорките на Цветанов.Освен това АЕЦ-Чернобил не е руска, а на твоите приятели украинците. Не забравяай това.
67
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до 65Това по руската ТВ ли го казаха или по Атака?
66
1
 
14
 
! Отговори
Чернобил преди 5 години
В началото на 1987 г. е изготвен нов доклад, подчертаващ, че в резултат на изхранването на животните със замърсени фуражи се очаква повишаване на радиацията, което, от своя страна, ще доведе и до повишаване на радиацията в млякото и месото. Властта обаче отново не предприема мерки.След промените в края на 1989 г. прокуратурата започва разследване за укриване от обществото на информация за аварията. По обвинение за омаловажаване на последиците от Чернобил и прикриване на истината.
65
13
 
5
 
! Отговори
до 65 преди 5 години
По време на бомбардировките с обеднен уран в Сърбия се раждаха деца с две глави и домати колкото диня. От Видин до Трън. Пазя си още материалите, въпреки че тогава Костовашките *** ги иззеха.
64
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рутинен преглед в случая означава, че на някакъв период след предната си операция е пътувала за проверка дали няма нов тумор. Не значи да й ударят една слушалка в Израел, не го сравнявайте с поликлиниките. Иначе хем ми досажда с особата си, хем е добре за болните женици да знаят, че и други споделят съдбата им на принципа на групите за взаимопомощ.
63
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напишете в Г...угъл: "Сърбия обвинява бомбардировките на Нато за онкоболните в страната" и "Бум на рак в Сърбия заради бомбардировките на Нато през 1999г"И престанете с този Чернобил, че ставате вече смешни!
62
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде стига с този Чернобил бе, че ставате смешни. Четете ли, че сърбите обвиняват САЩ за радиацията,когато ги бомбардираха. Там търсете радиацията....подарък от братята Хамериканци!
61
1
 
10
 
! Отговори
смях преди 5 години
Бог да и помага, много изтрада тая жена. Много ! Кураж и сила.
60
6
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
До Анонимен59Как ти звучи радиация в млякото 10 000 над нормата, което консумират децата в детските градини през Април 1986 г. А на *** им караха вода от Швейцария тогава. В поделенията Гайгера пощуряваше в близост до марули от двора.БСП да понесе отговорност за геноцида над Българите!!!
59
1
 
16
 
! Отговори
До умника 59 преди 5 години
"Ама разбира се, че Чернобил е виновен. Няма да са виновни храните 3то качество на двойни цени, които най-демократично ядем, нали?" Не знам в кой свят сте живели и защо не сте наясно, но аз никога няма да простя на червените другари от БКП/БСП, които ни подложиха на нечовешки и жесток геноцид, Укриха истината за Чернобил и това не се забравя. Другарите се бяха изпокрили и се хранеха само специални храни. А нас кучета ни яли. Разхождах дечицата си под отровния облак и сега берем плодовете...
58
0
 
24
 
! Отговори
Уточнявам 58 - До 20 преди 5 години
За жалост Онкологията в София е пълна с много болни млади хора.
57
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама разбира се, че Чернобил е виновен. Няма да са виновни храните 3то качество на двойни цени, които най-демократично ядем, нали?

Спонсорирани публикации