За екипа, стигнал нечувани висини: Боян е легенда, България ви благодари!

Във видео алпинистът Кирил Петков обяви, че сме създали прецедент
Обновена: 16 май 2018 13:24 | 16 май 2018 13:00,
210


Боян е легенда, Боян създаде прецедент, благодаря на всички, които го направиха възможно!

Така благодари Кирил Петков на екипа от непалци, китайци и българи, които издирваха алпиниста в продължение на 12 дни.

"Зад мен е невероятният екип, който ръководеше спасителната акция - командирът от китайска страна, който ръководеше хората, които стигнаха до върха, търсейки Боян по всяка стъпка", благодари Петков във видео във Facebook.

Още по темата

Той благодари и на непалския пилот, който летя до недостигани преди висини. Стотици хора чакаха добри новини от Непал и се надяваха екипите, търсещи Боян по въздух и земя, да успеят да го намерят. За съжаление днес акцията приключи - неуспешно.

В трагедията обаче има един лъч надежда - за първи път три страни работят в такъв синхрон и координация.

"От Непал, от България, и от Китай - от тук нататък всички катерачи, които имат проблеми, могат да разчитат, че Непал и Китай ще си сътрудничат", казва Кирил.

"Боян създаде прецедент, който се надяваме да помага и за в бъдеще", надява се Кирил.

"Искам да благодаря на всички, които рискуваха живота си за Боян и създадоха прецедент! Търсенето приключи, Боян е легенда, България ви благодари!", каза още Кирил пред спасителния екип.

"Това трябва да е пример как, ако работим заедно, можем да накараме нещата да се случват и трябва да използваме този пример в други случаи", заключава още българинът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чета коментарите по-долу...Българския материал в чистия му вид.Плюе...***...Абе, нямам думи. Тази държава трябва да се затрие нацяло.Ганьовщината е неопобедима.
94
6
 
6
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
До Случка от вчераМного сте ми смешни, разни палячовци, които имате грандиозни претенции, а в същото време сте напълно неграмотни, както граматически, така и функционално.
93
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Sled tretia den na is4esvaneto trabvasche da tarsite bojan no prikadki vanschna ministerka s kitai mnogo prodalji sabirane.50,000 dolara posle loscho vreme i tn sajasnaha mnogo sled 6 dena 4ak tarseneto no ekipa napravi mnogo sa da ho namerat bog da prosti velikia smel balgarin bojan
92
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Info za n 72Няма такъв паяк кръстен на Боян Петров, не знам ти от къде я имаш тази информация. До колкото ми е известно, той е изучавал прилепи и влечуги, не паяци.
91
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 92Задавайки този въпрос, обезсмисли да ти се отговаря... загубена кауза е ! Сравняваш Боян и Хитлер ... явно ценностната ти система е по увредена и от мозъка ти !
90
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дори да потърсим под вола теле и да му признаем великото геройство, прекрасната ни журналистика опорочи случая до крайна степен и за съжаление крайният ефект е отрицателен - разделено общество, агресия и засилващото се лакатушене на ценностната система.
89
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"За умрелите или добро или нищо ....."За това ли никой никога не казва нищо лошо за ... да речем Хитлер?
88
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За умрелите или добро или нищо .....
87
2
 
4
 
! Отговори
Циник до 88 преди 5 години
КОлминацията е наистина сложна дума!
86
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Представете си само, ако всички бяхме като тая легедна.Да отидем на върха на планината и да се затрием.Колко хубав ще бъде света, без повече хора, които да страдат от собствената си глупост и унищожават планетата.
85
17
 
14
 
! Отговори
Случка от вчера преди 5 години
Прибирам се аз и една съседка пред блока, на всеуслушание тръби:Колко е лесно да си алинист, колко пари от данъците се изхабили за Боян, колко безотговорно към децата му и как държавата нямала нужда от такива хора.А Леля Верка (името и) 10 мин се качва до втория етаж. Работи в една фирма където се осигурява на 4 часа , а децата и са 10 и 11 клас и преко сили знаят азбуката.Колуминация беше миналата година, като успя да си остъкли терасата и пиха три дни в тях за този "грандиозен" успех.
84
1
 
6
 
! Отговори
Горан преди 5 години
Цин.ик е прав! Случаят с Дейвид Шарп е убийствено безчовечен! Още повече, че той е прекарал още една нощ жив там! Това е безпрецедентна жестокост! Действително е могъл да бъде спасен, но никой не се е проявил, като човек!
83
11
 
3
 
! Отговори
Info za n 72 преди 5 години
Boqn Petrov e otktil nqkakyv visokoplaninski paqk za pyrvi pat I e krusten na nego. Tova sluchaino go prochetoh, no vse pak iskam da vi kaja che ima prinos kym otkrivaneto na novi jivotinski vidove.Sachetaval e poleznoto s priqtnoto.Za men lichno toi e dostoen za vazhishtenie.
82
11
 
15
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Поклон! Светла му памет!До последно имах надежда. Това е от случаите, които ни правят народ и нация. Вярвам, че беше обща кауза. Примерът е многопластова отправка към човешката сила и дух, към героизма, човечността, свободата и още много други извисяващи ни неща.Чувствам близки всички близки на Боян, те са силни, аз искрено им съчувствам.
81
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прецедента е ясен, и това как, с какво и на кого ще помага - също.Измислиха поредната схема за цоцане на пари. Последните няколко години са просто отчаяни и побъркани да измислят такива. Лош знак е това, вече са откраднали толкова много, че не е останало достатъчно за стандартните методи за крадене. За това се прибягва до нови и нови методи за доене на парички...
80
6
 
15
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Мда .... да сравняват алпинисти с апостола е проява на изключително лош вкус!Някою спомена за случая Дейвид Шарп...40 алпинисти минават покрай него ... а той бавно агонизира поради липса на кислород!НИТО ЕДИН от тях - не си казва - майната му на изкачването , ще му дам кислород от моя и ще опитам да го спася.
79
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"Девизът на алпиниста: Ако спечеля, печеля само аз, ако загубя, губи цял един народ!"Точно... Абсолютно пълната противоположност на истински герой
78
6
 
6
 
! Отговори
Схема за източване преди 5 години
Това с изгубване на хора там може да излезе голям Скандал тоест Схема за източване на Средства за търсене на Хора , може да са пратили Боян умишлено на смърт , абе трябва си сериозно Разследване на високо ниво , иначе нищо няма да излезе
77
2
 
3
 
! Отговори
до:74 преди 5 години
За щастие не съм Аз този, който го прави, точно обратното!!!
76
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия които го търсят са в пъти по-големи герои от него, дори и да го правят за пари. Поне не го правят да се фукат у фейсбук после...