Да бъде, или да не бъде... легализирана марихуаната?

Добри или лоши последствия ще има това върху обществото?
18 май 2018 10:45, Петя Славова
137

На 19 май в София ще се проведе марш за свобода и легализиране на конопа, който според организаторите цели да покаже истинското лице на пушещите марихуана в България. Трябва ли да се легализира конопът в България и добри или лоши последствия ще има това върху обществото?

Още по темата

"Няколко пъти внасям като народен представител законопроект за легализирането на медицинския коноп. Според категорични изследвания е доказано, че медицинският канабис помага много при ракови заболявания, при химиотерапия, глаукома, хепатит Ц, Алцхаймер и много други болести", категоричен бе Велизар Енчев в "България сутрин".

По думите му в страни като Австрия, Германия, Италия, Испания, Португалия, Полша, Чехия и Холандия от доста време вече ползването на марихуана за медицински цели се контролира от държавата.

Бизнесменът Кирил Вълчев - Скалата е на точно противоположното мнение - "марихуаната и наркотиците отварят в главата на човек врата, през която влизат демони".

"Да почне да се рекламира един наркотик като нещо полезно е абсурд. Като се рекламира нещо, всички деца ще започнат да го взимат. Вижте на какво приличат младежите, които взимат канабис. Погледнете обществата в САЩ и Холандия, където марихуаната е легална. Там цари пълна деградация", уточни пред Bulgaria ON AIR Скалата.

Според музиканта Петър Петков обаче днешната младеж прекалява с наркотиците и именно това е начинът употребата в цялото общество да започне да се контролира и постепенно да намалява.

"Ако взимането на канабис е незаконно, а в същото време всички дизайнерски наркотици са законни, това нормално ли е? При легализирането на марихуаната в Чехия проучвания сочат, че след няколко години употребата на такива наркотични вещества е спаднала много. Ако трябва да сме честни, алкохолът е погубил много повече животи", подчерта още Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
- Да бъде!
52
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Политиците- законотворци и те са родители баби и дядовци -Добре да си помислят преди да е станало късно.Тази отрова примамва на-вече младите .
51
1
 
14
 
! Отговори
ист преди 5 години
Тютюнът е по вреден от марихуаната. Могъщи концерни производителе на цигари,няма да допуснат конкуренция на ефтения коноп. Парите на цигареният монопол няма да допуснат легализация на марихуана. Здравето не е важно, важен е акциза и ДДС.
50
3
 
2
 
! Отговори
ля ля преди 5 години
до АЛЕКС мил! Аз съм си преценил и за себе си и за децата си. Вие му мислете невежите! А за Холандия недейте да я давате за пример защото там има контрол! тук какво има? хората им са апетитни забранените неща! там хората не пушат или поне моите приятели и въобще не се доближават. а за от къде какво ще си купиш си зависи единствено от теб колко си в час! малолетен да не си купува и дали пуши? брато ходи да се образоваш малко и стига с тези комерсиалните т.н. т.н. и амстердам! отворете си очите!
49
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 40, тук не говорим за смъртност, че то от хубави наркотици още никой не е умрял
48
15
 
4
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Марихуаната е път към дявола. Напушеният човек върши неща неприсъщи за него. В никакъв случай не трябва да се следва пътя на грешния западен човек.
47
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябваше да повикат Cypress Hill да коментират в студиото и после водещите няма да могат да си тръгнат.
46
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нелегалните неща са много по-опасни. Нямат контрол и никога не знаеш, какво има вътре. Второ достъпа до тях е лесен, за който иска. Трето когато е легално става доста по скъпо и трудно за купуване. Накрая ..Ами децата ви си купуват евтина водка и цигари от кварталния магазин ...обаче вие обяснявате, каква била тревата. Хахахахха
45
3
 
18
 
! Отговори
Чикън преди 5 години
До Анонимен"ДОКАЗАНО Е , ЧЕ МАРИХУАНАТА ВОДИ ДО ОГЛУПЯВАНЕ!!!"Повярвай ми от много гледане на телевизия сигурно се оглупява повече.
44
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един мой колега ми даде едно мехлемче от конопено масло, за седмица ми мина рамото и започнах да ходя на зала !Жив и здрав да е колегата !Твърдо за легалезирането съм !!!!Това е лекарство и на първо място растение !Кой е този който ще забранява на едно астение да расте !!!!!!!Да не е Господ *** !!!!
43
1
 
1
 
! Отговори
За преди 5 години
Ми тя моята врата е откачена и без билки Добре че я позатварям с някоя ракийка
42
5
 
18
 
! Отговори
да бе преди 5 години
"Погледнете обществата в САЩ и Холандия, където марихуаната е легална. Там цари пълна деградация" - тва е виц, нали! Не съм ходил в САЩ , но Холандия, да ме прощава господина, е една цветуща държава и нямаме допирна точка за сравнение с нея, с населението и! Не знам какво се опитвате да внушавате на хората с подобни твърдения, но ще ви дам пример със себе си - при едно от първите ми пътувания до ниската земя платих солидна глоба, че отпих от кенче бира на улицата! никой не се вее с цигара в
41
1
 
6
 
! Отговори
алекс- до 34, преди 5 години
Гениално. Ми нека си остане така. Ти си фантазирай за 10К, трева да се продава до всяко училище на ДЕЦА, да не събираме данъци от това. В Холандия човеко е много трудно ако си под 18 да си купиш марихуана, просто защото няма пазар- глобите са нечовешки. Тук изключение прави Амстердам, но във всички останали градове е почти невъзможно когато си под 18 да си купиш нелегално. Ти преценявай кое е по-доброто.
40
1
 
5
 
! Отговори
da преди 5 години
До Анонимен 39и как точно е "доказано" ? Ето ти не си пушил, а правиш доказано глупави коментари!
39
2
 
15
 
! Отговори
Чикън преди 5 години
Има толкова развити държави, в които дали в петък вечер ще изпиеш две бири или ще изпушиш един джойнт разлика няма. Просто защото разлика няма. Там и моралните съдници, също ги няма. А тия дето предричат смърт и упадък на цялото общество, виждат как престъпността намалява, дилърчетата изчезват, държавата печели и има контрол.
38
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо цигарите са легални след като по данни умират милиони всяка година от тях ? Такива данни за тревата няма за сега ? Някой от големите отворковци по-долу може ли да обясни. Или не сте запознати с тематиката и лаф да става.
37
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДОКАЗАНО Е , ЧЕ МАРИХУАНАТА ВОДИ ДО ОГЛУПЯВАНЕ!!!НАСЕЛЕНИЕТО НИ И БЕЗ ТОВА Е ДОСТАТЪЧНО УМНО , ЧЕ ДА ПОУМНЕЕ ОЩЕ!
36
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тя и да се легализира, тази която се продава не е в чист вид което пак ще я прави незаконна. Т.е. примесена е с други наркотици... Куките трябва да имат тестове за такава.....
35
2
 
7
 
! Отговори
ля ля преди 5 години
всяко вещество опиат медикамент и т.н. се пробва преди да се даде на хората на плъховете или мишките. за сведения на болшинството което не иска да чува за легализация и категоризира тревата към хероина и другите такива дроги да попитам дали се знае какво количество е нужно на плъх да умре от трева? 5кг и 1м височина за да можете да пуснете торбата с тревисната маса от 1 метър върху плъха за да го премаже.факт!
34
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз пуша коноп и съм на пост главен програмист в голяма западна компания !Дори с колегите си пушим събота и неделя по горите :)