Да бъде, или да не бъде... легализирана марихуаната?

Добри или лоши последствия ще има това върху обществото?
18 май 2018 10:45, Петя Славова
137

На 19 май в София ще се проведе марш за свобода и легализиране на конопа, който според организаторите цели да покаже истинското лице на пушещите марихуана в България. Трябва ли да се легализира конопът в България и добри или лоши последствия ще има това върху обществото?

Още по темата

"Няколко пъти внасям като народен представител законопроект за легализирането на медицинския коноп. Според категорични изследвания е доказано, че медицинският канабис помага много при ракови заболявания, при химиотерапия, глаукома, хепатит Ц, Алцхаймер и много други болести", категоричен бе Велизар Енчев в "България сутрин".

По думите му в страни като Австрия, Германия, Италия, Испания, Португалия, Полша, Чехия и Холандия от доста време вече ползването на марихуана за медицински цели се контролира от държавата.

Бизнесменът Кирил Вълчев - Скалата е на точно противоположното мнение - "марихуаната и наркотиците отварят в главата на човек врата, през която влизат демони".

"Да почне да се рекламира един наркотик като нещо полезно е абсурд. Като се рекламира нещо, всички деца ще започнат да го взимат. Вижте на какво приличат младежите, които взимат канабис. Погледнете обществата в САЩ и Холандия, където марихуаната е легална. Там цари пълна деградация", уточни пред Bulgaria ON AIR Скалата.

Според музиканта Петър Петков обаче днешната младеж прекалява с наркотиците и именно това е начинът употребата в цялото общество да започне да се контролира и постепенно да намалява.

"Ако взимането на канабис е незаконно, а в същото време всички дизайнерски наркотици са законни, това нормално ли е? При легализирането на марихуаната в Чехия проучвания сочат, че след няколко години употребата на такива наркотични вещества е спаднала много. Ако трябва да сме честни, алкохолът е погубил много повече животи", подчерта още Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой сеща ли се за друг забранен растителен вид, случайно?
12
2
 
9
 
! Отговори
ля ля преди 5 години
на този светъл бизнесмен на 100% му влизат демони в галвата!!! никой няма да даде да се легализира тука марихуаната колкоото и да ни се ще! някой друг командва парада а хората липсват от информация както по случая така и за всичко - предоставя им се това което искат шепа хора!!!!
11
17
 
5
 
! Отговори
Морски преди 5 години
Бойко Борисов е най-големия разпространител на дрога за Балканите,затова иска да ги легализира.Мафия!!!!
10
4
 
25
 
! Отговори
иван преди 5 години
да се легализира
9
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Естествено, че трябва да бъде легализирана, просто защото става въпрос за РАСТЕНИЕ. Едно растение няма как да бъде "забранено", това е абсурдна глупост, с която не мога да свикна и до днес.
8
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До кога ще вкарват деца по пандизите за грам коз дори и да си го брал от реката ?
7
18
 
9
 
! Отговори
Pazi Boje преди 5 години
"марихуаната и наркотиците отварят в главата на човек врата, през която влизат демони"
6
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз отказах алкохола преди пет години с помоща на канабис !Сега си готвя и си правя масло, спрях и цигарите от две години !Всичко това благодарение на билката която е дар от бога !
5
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Естествено че да. Споровете са излишни.
4
0
 
31
 
! Отговори
Готино преди 5 години
Ползването на марихуана за медицински цели е легализирано дори и в Македония..
3
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
otkazvam cigarite, znachi ne mi trebe druga droga za da ja otkazvam i neja njakoj den
2
6
 
76
 
! Отговори
НеопороченРеферендум преди 5 години
За легализация - палец нагоре, против - надолу.
1
4
 
56
 
! Отговори
11 преди 5 години
Ако бъде легална, много пари ще излязат на светло от което държавата ще спечели милярди на година. Всеки който пуши ще може да си пуши спокойно. Аз съм за! Щом може да се пие алкохол защо да не се пуши!?