Съпругата на вице: Роми и българи – равни в задълженията!

Светлана Дончева бе обвинена в расизъм
Обновена: 7 юни 2018 06:54 | 6 юни 2018 17:45,
203
Съпругата на вице: Роми и българи – равни в задълженията!
Снимка: Facebook

Към ромската общност да се прилагат еднакви стимули и еднакви наказания както към българската общност. Това поиска съпругата на вицепремиера Томислав Дончев във Facebook.

Светлана Дончева бе обвинена в расизъм, защото малко по-рано написа, че "Морковите за циганите са на свършване, време е за тоягата!".

Публикацията й е била докладвана и по-късно свалена от Facebook, стана ясно от втори пост на Дончева, пише "Труд".

 

"Морковът и тоягата" е метафора, която се използва в политиката, икономиката и бизнеса и изразява процес на стимулиране и наказание в зависимост дали спазваш дадени правила или не. Не съм забелязала някоя държава, служител или предприятие да са се засегнали от подобно сравнение. Къде видяхте омраза, расизъм и ксеонофобия не знам", написа Дончева по-късно.

Тя все пак призна, че е сгрешила, че е сложила всички роми под един знаменател, защото не всички роми са престъпници, както и не всички българи са честни и почтени граждани.

"Тоягата", за която толкова много се вълнувате в моята публикация е израз на моето дълбоко убеждение, че към ромската общност трябва да се прилагат не само стимули, но и наказания, така както същото се прилага и за българите, когато нарушават правилата. Къде видяхте расизъм в изказаното мое мнение? Напротив! Аз искам равноправие, но не само в правата, но и в задълженията", обясни още Дончева във Facebook.

Тя все пак се извини на тези, които са се почувствали засегнати и допълни, че това, че е съпруга на вицепремиер не означава, че не може да изразява свободно това, което мисли.

"Аз съм независима личност и нямам никакво намерение да спазвам някакъв измислен остарял и ненужен етикет", завършва тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
14
 
19
 
! Отговори
Osman преди 5 години
През оная работа ми е. Нямам никакво намерение да ви се харесам.
107
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Osmanда, не ви харесваме и има защо
106
2
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В интерес на истината казва това, което не малка част от нас си мислим. Картата с дикриминацията се вади винаги и се получава обратен ефект. Стана така, че ние етническите българи, сме дискриминирани в собствната си държава, а на *** никой нищо не им казва. Като искат да са българи, нека и за тях има същите права. Не може само ние да плащаме данъци и тн и да се наливат пари за "интеграция". Защо не ги дадат тия пари за нашите деца?
105
1
 
53
 
! Отговори
марин преди 5 години
Браво на Дончева , точно и ясно , свърши времето на търтеите за сметка на пчелите !!!
104
32
 
17
 
! Отговори
Osman преди 5 години
Значи, казала е, че е останала само тоягата. Много мразите българите. Мразите и турци и роми. Това е лошо, разберете. В някои малко градове биете малките ромчета. Мислете, че след някоя година те ще са мнозинство. Тогава какво ще правите? Малко мислете, за да не стават конфликти, че няма да е хич хубаво.
103
29
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Госпожата просто се прави на интересна, но не и се получава.
102
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази немалка част от българското общество отдавна нямаше да я има ако беше оставена да се изхранва с труд. А с това даване на пари от различни фондове без обвързване с някакви задължения за образование , труд и културно ограмотяване се превръщат в огромни *** на обществото. Не е луд този , който яде баницата , а......!
101
11
 
25
 
! Отговори
1 преди 5 години
А тия двамцата нахилените от снимката колко пари откраднаха от еврофондовете?
100
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правителството , в което Томислав Дончев в вице, води политика на защита и толериране на ромите. Искате ли доказателства???
99
3
 
33
 
! Отговори
сова преди 5 години
Госпожата има мнение, но съпругът ѝ е министър в трето поредно правителство за последните 10 години, вицепремиер - да го пита него какви мерки се взимат по въпросите, които повдига . Щях да се впечатля ,ако беше попитала с колко *** гласа ГЕРБ спечелиха изборите, особено местните. И веднага щеше да се сети защо за *** има само моркови.
98
1
 
55
 
! Отговори
Случаен преди 5 години
Браво на госпожата! Пред Бог и закона всички сме равни! Защо българите трябва да се съобразяваме и да изпълняваме, а ромите отвсякъде са толерирани! Не искат да се интегрират в нашето общество, не искат да намалят раждаемостта си! Не искат да възпитат децата си да раждат деца, което е наказуемо. Даже раждат и деца от кръвни роднини, които се раждат увредени! Те не мислят за поколението си! За тях е важно да смучат държавата! Затова аз лично подкрепям г-жа Дончева! Подкрепете я и вие!!!!!
97
2
 
66
 
! Отговори
Софиянец преди 5 години
Не можах да разбера кое е дискриминационно,равенството пред закона ли!?
96
18
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Типична лицемерка-едно говори, а политици като мъжа й толерират НПО-та, които защитават правата на ромите!Не на мен тия номера!!!!
95
0
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре, в кое не е права? Нека дам пример: работещ гражданин кара кола, прави нарушение- глобяват го плаща. Друг гражданин с неясен работен статут кара каруца за да бере разни работи, НИКОЙ не го закача, каквото и да направи, защото няма как да го глобят. И тов адаже вчера го пишеше в този сайт. Питам аз- това не е ли дискриминация???Значи мен ще ме глобяват, щото има как да ми съберат парите, а другите не, защото видите ли, нямали нищо.Правилата трябва да са еднакви за всички, не може така.
94
1
 
34
 
! Отговори
На тяхно място преди 5 години
Сега хелзинкският комитет и всички лапачи на американска хранилка ще нападнат мацето.
93
1
 
58
 
! Отговори
E преди 5 години
Браво на тази жена. А от кого ли е подаден сигнала - най-вероятно от някой "братчед". Много знаят вече, имат достъп до фейсбук, станаха голямата работа, поумняха май*мунките :D
92
1
 
51
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Жената е права! Грешката и обаче е, че е използвала Фейсбук, а пък е и жена на политик!
91
1
 
68
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Чудя се на всички плюещи една изречена голяма истина! Браво г-жо Дончева/ достойна съпруга на най-свестният в ГЕРБ и правителството/, всичко и истина! Не може толкова години 1 млн. индийци/с малки изключения/ да цицат от всички нас. Консуматори, ползващи всичко безплатно /здравеопазване, социлни помощи и какво ли не/ в тази и без това изсмукана държава от шепа и другари!
90
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е за това едно голямо-БРАВО !!
89
7
 
46
 
! Отговори
ха ха ха преди 5 години
Мила ми съпруго , ко каза ? - *** туй Електората *** ? -те ни избират ние не ги закачаме и сме на власт 10години ! искаш чанти,процедури,скъпи екскурзии,къщи,апартаменти , че от къде *** ?