Пенка се размина със саздърмата. Ще живее!

Изследванията на добичето показаха, че е в отлично здраве
30
Пенка се размина със саздърмата. Ще живее!
Снимка: Булфото, архив

Кравата Пенка ще живее. Това стана ясно след последните изследвания на животното, които показаха, че то е в отлично здраве.

Още по темата

От Българската агенция по безопасност на храните уточниха, че лабораторните анализи на кравата, пребивавала 15 дни в Сърбия и преминала обратно границата, са отрицателни за изследваните болести.

"Предстои изготвяне на протоколите от изпитванията, като животното остава на този етап възбранено в с. Копиловци. Очаква се към края на седмицата животното да бъде върнато за отглеждане в обекта в с. Мазарачево. Продължат срещите на изпълнителния директор на агенцията д-р Дамян Илиев с колеги от Сърбия по трансграничното сътрудничество в областта на ветеринарната дейност", се казва още в официалното съобщение на сайта на БАБХ.

Това означава, че кравата беглец няма да бъде евтаназирана и до края на седмицата ще бъде върната на собственика си Иван Харалампиев.

Случаят с кравата Пенка придоби световна извесност, а хиляди се застъпиха за живота й.

Добичето прекоси границата ни със Сърбия без никой да го спре и прекара 15 дни на територията на западната ни съседка, след което се върна у дома.

Заради това от агенцията по храните искаха да я умъртвят с мотива, че това е изискване на европейското законодателство. Стопанинът на кравата обаче направи медийно достояние казуса, а кравата стана световно известна и започна кампания за нейното спасяване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абсолютен пример за това каква безумна бюрокрация има в нашата държава и целият ЕС. Една крава да стане световна новина поради факта че всички политици не мислят с тези глави на раменете си а следват сляпо правилата и законите без да положат усилия малко да помислят.
25
0
 
2
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Сега ако собственика реши и я заколи утре ще бъде още по-сензационно.
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека живее милото животинче,какво ви е направило?
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 18 при определени обстоятелства и ти може да се окажеш в ролята на невинна животинка и тогава ще ревеш за милост, но няма да има кой да те чуе.
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво. Надявам се такава старателност да започне да се прилага и при бежанците. Без негативен тест за Хепатит B, C, D и ХИВ да не се допускат в рамките на ЕУ. Също и при екскурзиантите в Тайланд и други екзотични секс дестинации. Който каквото е хванал в трета страна да си се лекува и после да се връща! А при още по-нормален контрол може и Грипа да премахнем, предвид че 90% идва от китайски пилета и прасета.
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мисля, че трябва да благодарим на ББ (Банкянския Боко).Британският евродупутат Джон Флак писа на премиера Бойко Борисов с апел за милост към кравата Пенка, и Боко я е помилвал.От СКРОМНОСТ, Борисов РАЗПОРЕДИ да НЕ СЕ СПОМЕНАВА в медиите относно ПРИНОСА му за щастливия край на сагата "Пенка". :)
20
5
 
0
 
! Отговори
мършави секти бг не преди 5 години
крава е сектата на наркомани сатанисти от бсп масони с оакани *** лъжци като йога ,,нюейдж,, ,,вселенски христос с всички религии,, един е истинският път който води към живот не дрога секта ритуали разврат оргии не
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 19"Заглавието потвърждава истината, че този народ за 20 години затъпя, опростя и оскотя". БЛАГОДАРЕНИЕ на МЕДИИТЕ, собственост на ЕДИ-КОИ СИ монополисти, които целенасочено работят за ОПРОСТАЧАВАНЕТО на БЪЛГАРСКИЯ народ (конкретно) и ромизацията на територията !!
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заглавието потвърждава истината, че този народ за 20 години затъпя, опростя и оскотя !
17
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой вярва ли наистина, че "невинната животинка" ще умре от старост. Когато спре да се шуми около нея ще стане на колбаси.За какво бе целият този шум?
16
1
 
17
 
! Отговори
човек преди 5 години
Ако не беше протеста на световната общественост , невинната животинка вече да я няма. Благодарност на защитниците и позор за буквоядите!
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бабите от БАБХ кога ще ни светнат колко гмо ядем и колко отрови покрай европейските ***-храни, дето там никой нама да ги пусне до продажба?
14
0
 
13
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 5 години
Ако минат кравата през инстаграм филтри, ще получи доста повече лайкове от Николета Лозанова
13
0
 
3
 
! Отговори
ДО КОГА? преди 5 години
До кога ще пускате реклами на тези плеймейтки? САМО КАТО ВИДЯХ СНИМКАТА И РАЗБРАХ - ПОРЕДНАТА СТАТИЯ ЗА СИЛИКОНОВА принцеса.
12
1
 
8
 
! Отговори
Andreshko преди 5 години
Ура спасена е кравата!!! Сега да закарат Пенка до граничната бразда и да й обяснят,че не трябва да преминава от другата страна на тази черта и ако мине още веднъж без да обърне внимание,защото е обрасла с трева,ще я направят на създарма. Ако бяха я направили на създарма собственика й можеше да спечели повече пари като предложи парчетата от известната крава на търг. Най-доволни от развръзката са обаче почитателите й от Индия.
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гинка използва Пенка, за да довърши намисленото.
10
2
 
22
 
! Отговори
Tatul преди 5 години
Най после, малко здрав разум да видя и у нас.
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Dobre 4e schte jivee jivotnoto miloto stresiraha go a prestspnite mutri bogataschi se schirat dalaverite i korupziata v bg orodaljava na dobroto jivotno da mu dava stopanina pive4e hrana i da rodi leko dr prostazi koito pischat te da puknat
8
15
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Жалко. Аз я очаквах на суджуци в магазинната мрежа на ДСО "Родопа".
7
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се организира курс за правилното поведение в границите на ЕС, та друг път да не прави повече така.