След смъртта на малката Вивиан, в турския хотел: Музика, забава...

Предложили на почернените родители да идат на по-тихо място
Обновена: 14 юни 2018 10:21 | 14 юни 2018 07:00, Петя Славова
169
След смъртта на малката Вивиан, в турския хотел: Музика, забава...
Снимка: архив, Булфото

Министерството на външните работи пое случая със загиналото в аквапарк в Турция момиченце Вивиан. Детето е дъщеря на тенора Веселин Вачев, пише "24 часа".

7-годишното момиче се спускало по водната пързалка в аквапарка на хотел Aquasis De Luxe Resort&SPA в Дидим, където семейството било на почивка. Веднага след нея тръгнало друго дете, което я ударило в корема. Малко след това Вивиан започнала да се превива от болки.

Откарана е в местната болница, където лекарите установяват разкъсан далак и решават да я транспортират до Университетската болница в град Айдън. По пътя сърцето на детето спира, но е реанимирано и в крайна сметка откарано до по-голямото здравно заведение.

През цялото време то е без родителите си в линейката по настояване на лекарския екип, те следват спешния екип с кола.10 минути след приемането на дъщеря им в болницата в Айдън им съобщават, че е починала.

Потънали в мъка Антония и Веселин Вачеви имат съмнения и към следствените действия в хотела, приключили изключително бързо, и по отношение на това, че ги отпратили без смъртен акт.

В най-големия шок от смъртта на детето им ги накарали да подпишат някакви документи на турски. Полицаите им обяснили, че било стандартна процедура. Оказало се, че с нея се отказват да търсят отговорност на хотела.
Почерненото семейство смята, че има опит за потулване на слючая, и е готово да търси отговорност от виновниците. За помощ родителите са се обърнали към Министерството на външните работи.

Външно се свързали с тях по нареждане на министър Екатерина Захариева. От семейството са поискани всички налични документи. Веднага след това те са били изпратени в генералното ни консулство в Истанбул.

След като се запознал с информацията, българският консул Момчил Русинов е отпътувал, за да се срещне с прокурорите в Айдън, полицаите в Дидим и управителя на хотела, в който е станала трагедията.

Генералното консулство ще поиска от прокуратурата на Турция и информация за водените процесуално-следствени дейсвия.

Още по темата

Родителите са категорични, че на басейне не е имало спасител и човек, който да контролира децата при спусканията.

"Ако след Вивиан не се беше пуснало веднага следващото дете, тя сега щеше да е жива. Смятам, че това е било предотвратимо", категорична е майката Антония.Жената е шокирана и от това, че управата не затворила аквапарка поне в деня на трагедията.

"Каза ми: "Коремчето ме боли, и после припадна", спомня си таткото Веселин Вачев. Той е част от триото "Уникалните гласове", известни и като българските трима тенори, солист е на Ансамбъла на Българската армия.

"Три пътя я губих, не пожелавам никоя майка на света да преживее това", казва Антония, връщайки се към неуспешните опити да бъде спасена дъщеричката й.

Часове след трагедията в турския хотел музиката е гърмяла на макс. Въпреки апелите на родителите да спрат или поне да пуснат по-лека музика от уважение към починалото им там дете, служителите отказали и дори предложили да ги преместят в друг, по-тих хотел.

"Ние платихме най-високата цена за тази почивка. Няма повече какво да изгубим. Нашето дете ще остане винаги в първи клас. Никога няма да си играе с малката си сестрича. Мъката ни е огромна", сподели съсипаната майка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Към 53 Първо дълбоки съболезнования на семейство. Но 53 фактите са факти, няма общо между тази трагедия и медицината в Турция. Напротив спасили са много български животи. Последно крака на катастрофиралата манекенка. Много българчета се родиха, заради топ инвитро клиниките, които имат. Така че, което е, е така. Факт. А иначе съоръженията са опасни, а като няма контрол е още по-страшно.
39
2
 
37
 
! Отговори
6матка преди 5 години
Първо искрени съболезнования за мъката на родителите.Спомняте ли си оня случай, в който едно дете (мисля, че беше руско) се удави в някакво джакузи в български хотел. Тогава казаха, че детето било оставено БЕЗ НАДЗОР и това бил проблема иначе всичко си било наред с хотела, тогава пак имаше някакви документи ( поне така ни го представиха). Сега проблема е в хотела ( поне така ни го представят). Къде е надзора? Не е ли всичко въпрос на гледна точка?
38
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На 9 юни 2016 дете почива при нелеп инцидент в Гранд хотел Приморско, това означава ли че не трябва да се посещават български хотели и че България е западнала?
37
11
 
24
 
! Отговори
Вяра преди 5 години
До 49Посещавала съм и пак ще посещавам турските курорти.Турция предлага невероятен туризъм,качество,цена и обслужване.Гърция също е много добра достигнатия.А относно детенцето-не намесвайте политиката на държавата тук.Винони има-собствениците на хотела,както ако беше се случило и в България,Франция, Италия...
36
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички хотели с басейни в Турция са задържени да имат спасител. Ако хотелът не е имал такъв, това е грубо нарушение. Затова са накарали и родителите да се подписват, докато са били в шок.
35
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много голяма трагедия!Била съм в този хотел,имаше спасители които контролираха по голямите пързалки,но на детския мисля,че там родителите ги наблюдаваха
34
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Hotela ima turisti platili sa sa veselie roditelite da sa vnimavali bog da prosti deteto v po dobar svat e otischlo
33
33
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Почуствали се засегнати че не спряли музиката, аз съм дълбоко засегнат че има българи които ходят на почивка в Турските арабски емирства, особено пък с този престъпник на власт. Има толкова хубави места в България, Румъния, Харватска, а с малко повече търсене се намира някоя промоция по испанските острови и крайбрежие.
32
19
 
30
 
! Отговори
Знаещ преди 5 години
За тези, които си мислят, че в Турция медицината е на голямо ниво ще кажа, че много се лъжат. Най-лесно доцент и професор се става там. Просто отношението към болните е много любезно и условията са добри, за което си плащаш естествено. Турция е едно луксозно място за умиране. Визирам болниците им.
31
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като съоръжението се използва интензивно, как може да пуснеш детето си да го ползва само? Хотелът има вина, че не е осигурил необходимото ниво на безопасност, но най-голяма вина имат родителите, че не са оценили правилно ситуацията. Трябвало е или да забранят на детето да ползва пързалката, или да го придружат като се спуснат тандемно с него.
30
3
 
28
 
! Отговори
az преди 5 години
Съчувствам на почернрните родители.Представям си обаче каква незаслужена помия би се изляла върху българските лекари,ако трагедията се бе случила у нас.
29
36
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хора, не посещавайте тези западнали мюсюлмански държави за нищо на света!
28
9
 
14
 
! Отговори
Манолски преди 5 години
Нещастен случай, когато господ ти е отнел рожбата навеждаш глава с подвита опашка, купона за другите туристи продължава
27
11
 
16
 
! Отговори
Сп???нс до USER преди 5 години
Не само че може, но се случва ив БГ, забравяш случката с джакузито. Аз никога не бих отишъл в Турция на почивка, заради това което са ми втълпявали от малък, въпреки че до сега никога съм нямал проблеми с турци ( турчеещите се роми са друга работа).
26
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОГРОМНА ТРАГЕДИЯ. ПАЗЕТЕ ДЕЦАТА СИ!
25
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам защо си мислите, че това не би могло да се случи и в България. За мен е нещастен случай и може би близките на детето в огромната си трагедия искат да има някой виновен за инцидента
24
27
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изостанала Турция ама първо там бягате да се лекувате, защо?
23
0
 
27
 
! Отговори
Атанас преди 5 години
Тази снимка е от Акваленд пловдив... да ви *** и журналистите
22
1
 
67
 
! Отговори
Несъгласен преди 5 години
Напоследък станаха доста трагедии,загина маса народ,повечето деца,но аз на друго не мога да се начудя.Абе какви са тия хора,какви са тия родители дето първата им мисъл след смъртта на техния близък е да отворят Facebook и да пишат,да се оплакват,да търсят съжаление.Това ли ви е най-важното в момента,компютъра да си пуснете.Некролога на детето в социална мрежа,що за *** човек трябва да си за да качиш подобно нещо.Онлайн гробище!
21
26
 
40
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Нали много хвалите прекрасните турски курорти ,където се тъпчете до повръщане на ол инклузива и се имате за много важни пред съселяните си после ,вижте колко им пука за вас ;) !!!!