"Обществена чувствителност" – и Росица Димитрова аут от МТСП

Премиерът е приел оставката на зам.-министъра на социалната политика
Обновена: 20 юни 2018 09:49 | 20 юни 2018 09:48,
87
"Обществена чувствителност" – и Росица Димитрова аут от МТСП
Снимка: Facebook

Министър-председателят Бойко Борисов прие подадената от заместник-министъра на труда и социалната политика Росица Димитрова оставка.

Мотивът на Димитрова е създалата се обществена чувствителност във връзка с участието й в 11-тата сесия на Конференцията по Конвенцията за правата на хората с увреждания, проведена в Ню Йорк, съобщи правителствената информационна служба.

Посещението на зам.-министърката предизвика сериозен обществен отзвук на фона на продължаващия протест на майките с увреждания: "Системата ни убива".

Още по темата

"Гавра е зам.-социалният министър Росица Димитрова да отиде в Ню Йорк и да казва, че ние хората с увреждания, сме интегрирани и всичко е наред. Нека тя да дойде и да ми обясни как съм интегрирана. Ще й дам количката си да изживее един мой ден. Дори ще й дам колата си да й е по-удобно", коментира майка.

Родителите на деца с увреждания са възмутени, че Димитрова е летяла до Ню Йорк с билет за 8300 лв.

Вчера зам.-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова заяви, че не може да отговаря за билета, защото не смята, че "това е най-важното в момента". Според нея най-важното е, че "изпълняваме правителствената програма".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
4
 
! Отговори
Константин преди 5 години
До Коце кметаТе двете неща са взаимно свързани.
12
1
 
25
 
! Отговори
аз-ът преди 5 години
Бойко това му признавам. Действа безпощадно към сгафилите. Но с какво тази па.тица (ясно е че е с връзка жената, то и се вижда пипето както говори) е по-лоша от министър Теменужка и оня дето родата му беше окопирала Хасково Дилян Добрев? С какво ?Щото Бойко техните гъ.з.ве ги пощади? Смисъл? Двоен аршин има ?!
11
0
 
10
 
! Отговори
Константин преди 5 години
До ГЕРБераст-помиярДано е по-скоро и най-скоро даже.
10
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко е издръжката на един човек с специални нужди в България за една година ??Дали е ,колко цената на билетчето ?! Само питам !?
9
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
какво самочуствие на ограничен човек попаднал във властта. За тях единственото като ги изхвърлят са спомените от пътешествията по чужбина.
8
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей ББ, Цв. Цв спрете с тези назначения на хора прости, нагли, некадърни, без никакво чувство на съпричастност, без никаква човещина! Това ще ви коства следващите избори, не че синята приватизаторка Корнелия е по-добра!
7
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко пак си изми ръцете с една неразумна и самонадеяна калинка - Росица Димитрова от В. Търново, провинциална карачка. Редно е цялото правителство да подаде оставка вече, стига са издевателствали над българския народ! БОЙКО, ПОДАВАЙ ОСТАВКА !!!
6
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Долни циркаджии ...
5
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кога ще престане гаврата с този беден и изтерзан народ? Тази к проста, кой я тури на поста? Кой я предложи и избра за зам. монистър! Стига с тези смешни жестове - оставка! Разходи се по света, получава огромната заплата, после се фръцнат и...хайде на другия пост!
4
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обществена чувствителност в България няма -това за политиците е ясно тях въобще не ги коментирам те имат чувствителност само към парите но дано ги застигне наказанието особенно след изказването към майките да си държат нещастните деца у тях и да не ги разхождат като маймуни на протест.Жал ми е за целия народ защото не излязохме да подкрепим майките ,тъй както не излязохме да подкрепим лекарите ,учителите ,миньорите -ние сме една все по бездушна нация -пешка за управниците
3
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да върне парите !Оставката няма да възстанови държавните пари
2
0
 
32
 
! Отговори
Кмето преди 5 години
Цената не е важна! Какво са парите-"тор, върху която растат красиви цветя!", казваше един герой на Тодор Колев. Добре е госпожата да получи достъп до тор и до отглежда цветя, домати и зеле. А - и крава, за да има тор.
1
1
 
39
 
! Отговори
опетков преди 5 години
Ако беше си затваряла голямата уста нямаше да и се случи тази случка. Някои "управници" толкова са се самозабравили, че дори не усещат кога правят непростими гафове.