"Обществена чувствителност" – и Росица Димитрова аут от МТСП

Премиерът е приел оставката на зам.-министъра на социалната политика
Обновена: 20 юни 2018 09:49 | 20 юни 2018 09:48,
87
"Обществена чувствителност" – и Росица Димитрова аут от МТСП
Снимка: Facebook

Министър-председателят Бойко Борисов прие подадената от заместник-министъра на труда и социалната политика Росица Димитрова оставка.

Мотивът на Димитрова е създалата се обществена чувствителност във връзка с участието й в 11-тата сесия на Конференцията по Конвенцията за правата на хората с увреждания, проведена в Ню Йорк, съобщи правителствената информационна служба.

Посещението на зам.-министърката предизвика сериозен обществен отзвук на фона на продължаващия протест на майките с увреждания: "Системата ни убива".

Още по темата

"Гавра е зам.-социалният министър Росица Димитрова да отиде в Ню Йорк и да казва, че ние хората с увреждания, сме интегрирани и всичко е наред. Нека тя да дойде и да ми обясни как съм интегрирана. Ще й дам количката си да изживее един мой ден. Дори ще й дам колата си да й е по-удобно", коментира майка.

Родителите на деца с увреждания са възмутени, че Димитрова е летяла до Ню Йорк с билет за 8300 лв.

Вчера зам.-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова заяви, че не може да отговаря за билета, защото не смята, че "това е най-важното в момента". Според нея най-важното е, че "изпълняваме правителствената програма".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това не е популизъм, а разумно морално действие.
52
2
 
17
 
! Отговори
Рино преди 5 години
Оставка на Бойко кога???На улицата спят изстрадали майки, а Бойко милиардера си урежда бизнес делата за след политиката!!Ясно е, че Рибата се вмирисва откъм главата!!А Държавника се познава по отношението към по-слабите!! ПАРОДИЯ НА ДЪРЖАВА!
51
11
 
4
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Това е поредната доза популизъм на управляващите! След като България председателства конференцията, как няма да отиде никой от нас там?! А зам.-министърът как ще откаже командировка, на която е пратен със заповед на министъра? Нали тогава пък съвсем ще я уволнят, защото не си върши работата и не изпълнява заповедите на началника си? Що за примитивна дискусия?
50
0
 
23
 
! Отговори
Непозната преди 5 години
До 54Ами в затвора не могат да я вкарат, защото в наредбата за командировките в чужбина пише, че министрите и заместник-министрите имат право на първа класа по време на командировките си в чужбина. Освен това парите за командировката са от бюджета за издръжка на министерството, а не от бюджета за специализирани дейности. Абе измислили са го, нормативно не можеш нищо да й кажеш. Въпрос на морал е. Както неин, така и на министъра, който я е командировал там и който не взе отношение по темата.
49
1
 
29
 
! Отговори
WTF????????????????? преди 5 години
За Калинката 8300 за билет първа класа, за да се разходи на екскурзия. А за децата няма по 90 лева месечно. ГЕРБ не са за оставка, а за затвора. До един! А като се заговорихме... защо и другата участничка в екскурзията не е подала оставка????? И още нещо! Кой ще МИ върне парите, от МОИТЕ данъци?????????????????????????????????????????????????????
48
0
 
15
 
! Отговори
53 преди 5 години
Лъжеш :) Знае ФРЕНСКИ, ама само устно! Този добър френски я е уредил със скъпите екскурзийки за наша сметка. "Говорела" го като професионалистка.
47
1
 
22
 
! Отговори
:( преди 5 години
Тази е за затвора. Това е разхищение и то нагло и гнусно. 8300 за билет първа класа, а като се върне - помогнете на децата, защото нямаме пари. Всички гербероидни отпадъци са такива. Господ ще ги оправи. Никой не е избягал от Него.
46
2
 
27
 
! Отговори
Служител МТСП преди 5 години
Росица не знае чужди езици. Цяло министерство се чудим що чини там
45
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до 26Министрите летят в луксозните класи. Ако ще и преди година да е купен билета, луксозните класи са скъпи. Това, че е много неморално да се харчат пари за лукс от нашите общественици е друга тема. Политици и депутати се возят на луксозни немски машини, а летците ни няма на какво да летят.
44
1
 
26
 
! Отговори
?! преди 5 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
43
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще се кандидатира за евродепутат на мястото на Гъбриел.
42
1
 
9
 
! Отговори
пясък в очите преди 5 години
До е и?Мижи да те лъже!
41
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПравославенПредлагам Калинка Крумова!
40
1
 
19
 
! Отговори
е и? преди 5 години
сега ще я преназначат някъде на топло и тва е....
39
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Довечера Борисов ще върне оставката и остава както Добрев.
38
2
 
28
 
! Отговори
Непозната преди 5 години
Интересно, че никой нищо не каза за министър Бисер Петков, който всъщност я е командировал там. Защото тя няма как сама да се командирова. Отговорността е негова за тази командировка в чужбина.
37
1
 
30
 
! Отговори
Православен преди 5 години
Няма проблем ще сложат друга Калинка!
36
2
 
18
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Зорница Русинова е тази, която дърпа конците в МТСП от доста години вече. Докато тя не си отиде нищо добро не чака нито хората с увреждания, нито въпросното министерство!
35
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако спрат корупцийката то им остава на чиновниците някоя и друга кьорава софра или командировчица...инак за тия парички надали могат да хванат нормално квалифициран човек да свърши нещо смислено... малко на катаджийство прилича- живеят ама не от заплатка
34
1
 
11
 
! Отговори
Дядо Петър преди 5 години
Във всяка мафия когото хванат го отстрелват.Само КАПО ДИ ТУТИ КАПИ не.(Докато и на него не му дойде времето, естествено).