Синоптиците пак прогнозират: Ще издържим половин година, повече не!

От увеличение 25% – работещите в НИМХ получават 13%
20 юни 2018 09:10, Петя Славова
35

Ръководството на Българската академия на науките обвини Националния институт по метеорология и хидрология в неверни твърдения.

Според БАН на сайта на Института продължават да се разпространяват редица неверни твърдения. Като повод за тази реакция е вчерашната ПКФ на работещите в НИМХ, в която те обвиниха шефовете в Академията, че не разпределят правилно парите, затова и не са получили уговорените им по-високи възнаграждения.

Още по темата

"Ние се надявахме, че нашите искания ще намерят решение. Първо на ниво БАН, тъй като средствата за нас са там. Имаше срещи с ръководството на Академията и две срещи с министъра на образованието. Не ни достигат над милион лева, за да си свършим работата", отбеляза проф. Христо Брънзов от НИМХ.

С решение на директорите на НИМХ е направена оценка на риска, така че да не прекъсва работата на Института, поясни Брънзов в "България сутрин".

"Ще успеем да издържим половин година. Издържахме европредседателството, но повече не", допълни ученият.

По отчет субсидията за тази година на НИМХ е нараснала с 13%. Според госта това е средна форма на манипулация.

"Никой не казва кое в сайта ни е невярно. Средното увеличение на субсидията на БАН е 25%, а ние получаваме 13%", разясни проф. Брънзов.

Пред Bulgaria ON AIR той подчерта, че поради малкото средства, с които разполага Институтът, работещите там започнали да напускат.

"Няма средства да задържим кадрите. Това са хора, които са обучавани години наред. Само с апаратура не става – трябват и хора. Необходимостта от работата на НИМХ ще го спаси", заключи проф. Христо Брънзов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако са толкова добри да прогнозират числата от тотото и да си решат проблема.
7
6
 
8
 
! Отговори
Сп???нс преди 5 години
Като прочета БАН и се сещам за "Ядосани старчета" и продължинието - "Още по-ядосани старчета"- вече не помня и за какво се разправяше във филма ...
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От това заглявие , помислих че правят прогноза за 6- месечна суша от юни до декември, пък то пак за алтъни вдигат джангъра
5
3
 
20
 
! Отговори
Гогата преди 5 години
Да питам : Ква работа е свършила БАН за години назад ? Отчита ли някъде профуканите милиони, има ли контрол ? НИМХ е единствения, дето има реален принос за обществото...И за него няма пари ! Май беше прав Дянков ! НИМХ да излезе от тая измислена смрадлива академия и мине на целева издръжка, заради националната сигурност !
4
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ба , аз на телефона си гледам времето, и кято искам по-точна прогноза си пускам "ердоган.тв" там дават времето във всички настоящи и бъдещи вилаети на империята .
3
5
 
6
 
! Отговори
бг преди 5 години
Най-точно ги определи Дянков кто синодални старци.Бих добавил и откачени кукундели като акад.Филипов -сина на Гриша Филиов дето се занимава с извънземни.Не стават за нищо -искаха им една експертиза за Белене -написаха хиляда страници и пак не я направиха .
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От заглавието си помислих че ще стане някакъв Апокалипсис с времето и след това ще изпукаме всички на земята.)
1
9
 
5
 
! Отговори
бла,бла преди 5 години
Познават яката тия хора. Ще вали - не вали. Може да превали, може и да не превали. Ще е слънце, дъжд вали.