Когато България ти обърне гръб... Търсиш убежище другаде

Жена със заболявания иска убежище в държава, където може да живее
5 юли 2018 10:39,
146


66–годишна жена и дъщеря ѝ поискаха убежище в държава, която има хуманна политика към хората с увреждания. Причината – дискриминация от страна на министерството в определянето на размера на интеграционните добавки. Как се оцелява с 50 лева на месец и присъда ли е да си инвалид в България?

Тя е на 66 и с 92% инвалидност. Списъкът със заболяванията ѝ е дълъг, а бюджетът с който оцелява на месец оскъден.

Причината – получава 200 лева, от тях около 100 дава за лекарства. И като на всеки човек с увреждане, тя получава интеграционна добавка.

Така за лекарствата на Живка държавата ѝ дава само 11 лева и 50 стотинки на месец, разказва жената пред Bulgaria ON AIR. Достъпът до медицинска помощ жената отново плаща от своя джоб. Живее на село, а до най-близкия град Радомир стига с такси.

А в София я доведе поредното заседание на социалната комисия, която трябва да реши проблемите на хора като нея.

Тук е, за да каже на управляващите, че интеграционните добавки трябва да се съобразят с потребностите на хората.

И макар, че Върховният административен съд определя сегашния размер на добавките като дискриминационни, Живка и дъщеря ѝ са притеснени, че министерството иска отново да ги наложи.

Затова молят за убежище в друга държава.

"Написали сме едно отворено писмо, че искаме да ни се даде убежище в страна, където се спазват правата на хората", казва дъщерята на Живка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До к Вземи чети преди да плещиш. Нямало. Баща ми ги получава и живее 100 пъти по-прилично отколкото ако го бях оставил в България.
128
2
 
3
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ИМАМ ПРИЯТЕЛ КОЙТО ЕМИГРИРА В ГЕРМАНИЯ НАСКОРО ПОРАДИ ИДЕНТИЧНИ ПРИЧИНИ ИЛИ КАКТО ТОЙ СЕ ИЗРАЗЯВАШЕ: "АКО ОСТАНА ТУК, ТИЯ ЩЕ МЕ ОСТАВЯТ ДА УМРА"....
127
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
130 KБезполезни ли! Надай се! Живеят си доста добре. И пенсия си има като навършиш 61 години като има опция и за медикал. Това да ти нее Глухария! Безполезни са в България. Каквото полезно остана го изкрадоха или наакаха.
126
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До кНе казвам, че това не е вярно за щатите, но ми е болно, че България от преди 30 години с почти безплатно здравеопазване, се превръща с почти толкова гадно здравеопазване като САЩ. Иронията е, че '' Не всичко е пари, приятелю" звучи като *** пародия на фона на меркалтилното общество, в което успяха да ни превърнат.
125
10
 
5
 
! Отговори
т преди 5 години
това обезъмяло от глад и мизерия бабе на снимката са го подкокоросали евреите-застрахователи - да добарат още от данъците мида си го направят като на запад - ако се осакатиш работодателя ти плаша обезщетение докато си жив или здравната ти застраховка които мисли да се осакатява да си прави застраховка или да си надвнася пари на Зравната Касааман от гладни еврейски въшки !!!
124
8
 
5
 
! Отговори
к преди 5 години
До Анонимен"....А защо има допълнение? А какво е ABLE act 2018 и до колко? ..."каво си ми се заотварял бе пицоносецо !в САЩ има сигурно поне 50 програми за помощ на инвалиди - общото между тях е че или са безполезни или са за хора с по-малко от 2000$ собственност !имаше едни мошенници дето ти предлагат да ти инсталират лифт на стулбите в къщи срещу скромните 12 000$ от които държавата плашала 4000$ и пр.пенсия за инвалидност в САЩ НЯМА !ако се осакатиш ти плаша здравната застраховка !
123
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До к 125А защо има допълнение? А какво е ABLE act 2018 и до колко? А какво е QDE и за какво се дава? Така ли е направено като в България! :)))))))) Това горното е само за инвалиди и няма нищо общо с пенсионното осигуряване. А какво е Retirement Benefit? :))))))Нещо май я опляскахме като скапаната ни държава. :)))
122
2
 
4
 
! Отговори
х преди 5 години
раздуваше се една такава история в САЩ по премето на май_муняка Обама:некво не_гро стъпало на мина в Афганистан и му отрезали крака. Като го уволнили от армията му дали 680$ пенсия и му представили сметка от 20 000$ за отрезването на крака този рев на еврейските застрахователни и пенсионни фондове за държавни пари за инвалиди не е нищо ново !
121
5
 
5
 
! Отговори
к преди 5 години
До Анонимен"какво е SSI - Supplemental Security Income и на кой се дава и за колко време"...ти му говориш то рупа ли рупа...... както казах ж САЩ НЕМА нито пенсия нито надбавки за инвалиди !!!за да получаваш SSI в САЩ ТРЯБВА да притежаваш собственност за НЕ ПОВЕЧЕ от 2000$ !!!! Т.е. такае направено че никой да ме може да вземе SSI !!!Това е запада и "демокрацията" към която се стремите - радвайте и се сега
120
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 121Брой, брой! Мигрантите са на прага на България и много далече от САЩ! Ще ти се иска да си между мормони или саентоложци ама Махмуда басма не цепи! :))))))Дали тогава ще се сетиш да броиш правописни грешки или братоечедите на Халдун?!:)))
119
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Навсякъде преуспяват три вида хора - безкскрупулните, нагаждачите и богатите наследници, но само в Щатите това изглежда като престъпление, защото пропагандата, тоест мечтата, извинете, те кара да се чувстваш като пълен лузър и да обезценяваш собствения си живот.
118
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 115 Добре бе, да заминава, пожелавам й късмет. Само да се обади когато цъфне и върже там за да й се зарадваме. Да видим как точно е станало. А пък аз в САЩ нямам намерение да емигрирам така че не ми пука какво се толерира. Всъщност се толерира какво ли не, даже и мормоните, които аз не понасям. И пак - три правописни грешки. Хи -хи, господин Интелигент! Той ще ми говори за ***, моля ви се!
117
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 113Напълно съм съгласна. В Щатите ще умреш като куче, ако нямаш пари и никой няма да те покаже даже по телевизията.
116
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 117Защо? Защо да не е така и в България?
115
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До komshiataСтига, бе, верно? Може ли линк? Направо не е за вярване!
114
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До komshiataВъобще не ми пука какво е в Turkey. Тая държава не ми е интересна, никога не ми е била. Само досада.
113
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
о Анонимен 113За съжаление няма как да получи обежище тъй като се водим държава от алянса. Но ако можеше щеше да е стотици пъти по-добре отколкото в скапаната ни държава. Това което описваш е точно помийника "българия" който създадоха българските простаци и селяци а поведение и реплика като твойте/тяхните в САЩ не се толерират. Към инвалиди се подхожда със състрадание и разбиране, това от което *** не вдява! *** е *** и алчен и му се иска да е същото както в България ама - топки!
112
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Левски Как ли пък не!
111
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пожелавам на тая жена като отиде в Щатите да не се разочарова бързо, защото ако не е способна да работи никой няма да й обърне внимание. И никой няма да й дава пари за това че е болна. Ще трябва да се спасява сама.Никой не цени това което има , колкото и малко да е то, защото няма хал хабер от социалната политика в другите държави. Единственото което знае е че трябва да оплюва България с повод и без повод.
110
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До сб На времето татовите нагаждачи/лакеи/подлизурковци ръсиха пред всички че избягалите българи спяли под мостовете. По долу ти посочиха пред кои българи да снасяш тези глупотевини. Има българи които владеят английския език сравнително добре и са чели държавния сайт на САЩ и имат точната информация относно тамошното пенсионно осигуряване. Прочетете сами и не слушайте квакането на Тинка, Гинка, Милчо и Стамат!