300 лв. глоба и австриецът, ударил камериерка – по живо по здраво!

От бранша искат по-тежки наказания, а за него - да реди павета!
155

33-годишният турист от Австрия, който беше арестуван за 24 часа, след като се развилня и нокаутира камериерка в хотел в курорта "Златни пясъци", се е разминал само с глоба от... 300 лева.

Ден след задържането си той е платил санкцията и е напуснал страната.

Още по темата

Инцидентът стана в понеделник – 13 август. Камериерката е чистила стая, когато от съседната е излязъл агресивният австриец и е вдигал скандал, че е много шумно. Жената се е извинила и е казала, че след 5 минути приключва, но тогава получила удар в лицето, от който е паднала на земята.

Пострадалата е Оксана Софронева от Украйна, от два месеца работи у нас. От падането на земята е със синини по тялото.

Според лидера на партия "Възраждане" Костадин Костадинов не е нормално българското правосъдие да реагира по унизителен начин.

"Агресия има навсякъде, не само по българските курорти. Но тук тя остава ненаказана. Когато българин ритна в берлинското метро жена по стълбите, той получи двугодишна условна присъда и 4500 евро глоба. Тук, ако ритнеш или удариш някого, глобата е 300 лв. Това е смешно", категоричен бе Костадинов пред Bulgaria ON AIR.

Той се обяви за доста по-сериозни мерки срещу агресията по Черноморието, за да не зачестят подобни случаи.

Константин Занков от Института за анализи и прогнози в туризма смята, че символичната глоба от 300 лева за такъв тип прояви е меко казано подигравателно.

"Трябва да се грижим повече за сигурността по хотелите. Агресията не трябва да се третира като леко нарушение. Туристите трябва да се съобразяват с културните различия и законите в държавата", отбеляза експертът.

Бранимир Миланов, председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, също се обяви за по-строги наказания, за да не се гарантира сигурността на персонала в курортите ни.

Той предложи австриецът да реди половин година павета по бул. "Цар Борис III".

"В развитите демокрации, към които се стремим, за подобно престъпление ще го осъдят на месеци общественополезен труд. Трябва да се промени законодателството. Наказанието не касае последствията, а самото деяние. Обидна е такава ниска глоба", категоричен беше Миланов пред bTV.

По думите му в курорти като "Слънчев бряг$ проблеми създават под 1% от посетителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
45
 
! Отговори
токо преди 5 години
до 77300лв е глобата ,въбще не става въпрос за обезщетение,от тези 300лв камериерката нищо няма да види
71
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво се чудите - нали и при ПТП се плаща според стойността на живота. Затова един италиано със счупена ръка в БГ ще вземе половин милион, а една сервитьорка - 1000лв. Камериерката сигурно на толкова я осигуряват и според съда е напълно адекватна компенсация. Не знам защо не са осъдили съшото обезщетение като на другата набита камериерка по-рано през годината. Примери имаме бол, ако някой иска да е справедлив
70
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е по колониите: колонизаторите бият, трябва да сте свикнали вече.
69
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пезабавни мерки,а не за другото лято
68
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мижитруки сме и никой не може да ни помогне. Това е.
67
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
щом сте се родили българи трябва да се примирите че ще ви унижават. истината боли
66
0
 
37
 
! Отговори
наказателен кодекс преди 5 години
До АнонименКаква истанбулска конвенция? Има си достатъчно текстове в НК! Жената е чужденка тук, редно беше (а и не само поради този факт) собственикът на хотела да й съдейства, а не сега да дават рецепти за павета. Господинът от асоциацията да да вземе да информира за случката властите на града в който живее този ***. С това "бързо производство" много лесно се отървават всякакви ***! Кой е съдията, постановил глобата?
65
2
 
51
 
! Отговори
до бай Иван преди 5 години
Мдаа... И в САЩ има демокрация, но не правена от комунисти. Защо не нокаутираш някоя камериерка там, да видим как ще те накажат? Не съм фен на САЩ, но в такива ситуации има какво да научим от тях... А нашата демокрация си е чист посткомунизъм...
64
13
 
47
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Искахте демокрация ,получихте я ,какво ревете ,мълчете и поемайте побоя ,нали затова искахте в ЕС ;) !!!
63
19
 
38
 
! Отговори
Евроатлант преди 5 години
Украинците ядат бой на лягане и на ставане. Щом са бушонирали шлюхата, значи е имало за какво.
62
19
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Горката жена, работи за 510 лева и яде шамари, пък може и нещо друго. Ако бяха приели Истанбулската конвенция, това нямаше да е така. Щеше да има закон който да я защити и опази!
61
15
 
36
 
! Отговори
Историк преди 5 години
Връщайки се назад в историята виждаме, че винаги австрийци и германци са били украинци във вековете! Последните като видят зор бягат при руснаците да ги спасяват. Тая украинка си го е получила, като се е хванала да работи за без пари на наши капиталисти! Да си вдига,, чемаданите"и бегом в бандеристан!
60
18
 
39
 
! Отговори
Грешника преди 5 години
Отначало исках строго наказание за австриеца, но след като разбрах че слугинята била украинка размислих. Дошла тука да подбива нашата работна ръка за 500 лв. това заслужава! Работи в полза на нашите,, бизнесмени" търтеи да правят по големи гуши и да не плащат адекватни заплати! Бой ги оправя само!
59
3
 
53
 
! Отговори
Дойче тюрк преди 5 години
Немци и австрийци са лицемерни деграданти. Ще им вземем държавите от вътре ама ей на.. трябват още 50-60години.Тоз бухал сега да бачка целия сезон като камериерка. Заплатата да се превежда на жената и тя да му бие шамари и чумбери.
58
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблема не е в австриеца, проблема не е неговата агресия, проблема не е частен случай, не засяга само туристическия сектор или конкретно Златни пясъци, такива неща се случват всеки ден, във всяка точка на света, проблема е че законодателството ни е мека казано благосклонно към всеки един престъпник. Смешни присъди, масови условни присъди, за обществено опасни нагли престъпления, въобще цялата ни правоохранителна и правоприлагаща система е една пародия, която не въздава справедливост!
57
2
 
45
 
! Отговори
Минувач - Филантроп преди 5 години
Сега нали разбирате защо Тиквоний си е закупил имот на Испанската Ривиера?!:)Едно е да сте милиардер в Африка, където главата ви струва 50 цента, друго е да сте милиардер в България, където главата ви струва 150 евро, и съвсем различно е да сте милиардер в Испания, където вече сте на истинско европейско ниво, при най-дълголетните жители на ЕС!!!:)Традициите в Сафарито на Живков са възобновени, само че вече цяла България се превръща в Резерват за животните на Онбашията-Падишаха!!!:)
56
0
 
55
 
! Отговори
аз преди 5 години
срам и позор за нас и нашето правосъдие!!!
55
24
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тотални необективни сеирджии седнали да коментират. Първо, ....., който ритна момичето по стълбите в Берлин, й нанесе ТЕЖКА телесна повреда. Тук в случая нямаме дори лека такава... Имала синини по тялото, но я бил ударил в лицето, но по лицето няма нищо. Малко мислете с тия глави и бъдете обективни. За шамар и блъскане по целия западен свят наказанието е глоба. Стига вече с този синдром "то само у нас го има това безобразие". Ами, не е така. Просто не сте обективни- особено лицата от видеото.
54
5
 
41
 
! Отговори
Край преди 5 години
Няма на кой да се сърдите - Избрали са ви Лъчо Мозъка, К Нинова, Цв. Цв. ВСидеров и пр. гении да ви пишат законите. Вие само сте гласували. И сега каквото 240 те "законотворци" са ви написали съдята това ви прилага.При положение че не ни дават да проведем честни мажоритарни избори в два тура а и ние не се натискаме. Ще си ручаме жабетата.
53
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До extremistСпоред тебе прокурор с фамилия "Цацаров" дали ще лови едри риби?!Оядена ***.