BG "Олимпик" не внасял вноски в гаранционния фонд на Кипър!?

В кипърския фонд били внасяни вноски само от коли с кипърски номера
Обновена: 24 авг 2018 16:34 | 24 авг 2018 16:30,
77
BG "Олимпик" не внасял вноски в гаранционния фонд на Кипър!?
Снимка: архив Булфото

Българският клон на кипърската застрахователна компания "Олимпик" не е правил вноски върху застрахователните полици в България в гаранционния фонд в Кипър, заяви пред БНР Акис Папахристодулу, генерален мениджър на Кипърския фонд за автомобилно застраховане.

Той увери, че кипърският гаранционен фонд ще изпълни всички свои задължения след прекратяването на дейността на "Олимпик" и сключените от нея застрахователни договори.

Още по темата

"Тези негови задължения произтичат от кипърските закони и международните споразумения, по които той е страна. Фондът има подписани двустранни споразумения с гаранционните фондове на много европейски страни, включително и България", посочи неговият генерален менидижър Акис Папахристодулу.

"Фондът има задължение само да компенсира потърпевшите при пътни злополуки, но няма задължения относно възстановяването на суми по прекратените застрахователни полици", уточни той.

Кипърският гаранционен фонд се финансира с 5% такса върху застрахователните премии за автомобилна застраховка и негови членове са всички застрахователни компании, които попадат в обхвата на разпоредбите на Закона за застрахователния бизнес и които сключват сделки за застраховане на моторни превозни средства в Кипър.

"Ние получаваме вноски само от автомобили, застраховани в Кипър, автомобили с кипърски номера. Аз вярвам, че българският Гаранционен фонд трябва да е събирал вноски от българските автомобили, от застрахователните компании в България, но питайте тях, защото всяка страна си има различни правила", подчерта генералният мениджър на фонда.

На въпрос дали българският клон на "Олимпик", като част от регистрираната в Кипър компания, е привеждал вноски за сключените от него застраховки в кипърския гаранционен фонд, Папахристодулу отговори: "Аз ви казвам - българският клон не е плащал вноски в кипърския гаранционен фонд. Това е ясно".

По последни данни от КАТ над 80 000 коли не са подновили полиците си след фалита на "Олимпик".

От 22 август пък МВР прекрати гратисния период за налагане на глоби на онези, които нямат валидна сключена "Гражданска отговорност".

Министерството даде петдневен толеранс на водачите с прекратената застраховка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
22
 
! Отговори
сега преди 5 години
До ЗастрахованЩе ви накарат да си платите на друг фонд,така става когато държавата не работи ....огромно количество скъпо платени чиновници призвани да бранят интересите на народа не работят.
43
1
 
18
 
! Отговори
На луди ни направха преди 5 години
Ей тия ни направиха на луди. Абе Бойчо, кажи коя застрахователна компания е сигурна, за да си застраховам таралясника там.
42
3
 
17
 
! Отговори
Застрахован преди 5 години
Имах застраховка в " Олимпик" и преди два дни се застраховат в " Лев инс ". Защо Бойко и Цецо не излязат и кажат къде да се застраховаме. Ако " Лев инс" фалира, къде да се застраховам?
41
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе застраховайте се при родните мутри бе - ЛЕВ ИНС, БУЛ ИНС.Защо тичате при чужди, като си имате родни.
40
3
 
22
 
! Отговори
прецакан преди 5 години
До застр.Ами аз не съм се правил на хитрец и не съм си държал парите в КТБ, обаче вечно невинните гербаджии изтеглиха заем за да платят на ожилената, а се оказа че сметката ще я пратят на мен и на останалите, които не са били толкова хитри да си държат парите там.
39
0
 
31
 
! Отговори
Е*аси тъпотията! преди 5 години
Да ви издам една тайна - Българския клон "Олимпик" не е внасял вноски и в турския гаранционен фонд, и в английския не е.. и в немския...Тъпо племе сме, ей! НАЛИ Е РЕГИСТРИРАН В БЪЛГАРИЯ, БЕ О*ЛИГОФРЕНИ! И ПО БЪЛГАРСКОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО ВНАСЯ В БЪЛГАРСКИЯ. ТОЯ СЪЩИЯ, ДЕТО СЕГА СЕ ПРАВИ НА УТРЕПАН! ЩОТОТ СА МУ КАЗАЛИ ДА СЕ ПРАВИ НА УТРЕПАН, ПОНЕЖЕ Е ПРАЗЕН!
38
1
 
9
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Борянче, това BG какво означава? Може би Beatles Group? Или British Gagster? Или е нещо друго?
37
0
 
11
 
! Отговори
Логика преди 5 години
Тучо, има една версия за измамата на века с " Титаник" и " Олимпик" !
36
1
 
8
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Другарят Плевнелиев знае ...
35
0
 
8
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 5 години
"Истината винаги е проста! Ама на човека все му се ще по-сложно да е. Че се обижда от простото. Простото не е за всяка уста лъжица." Туй не съм го измислил аз бе... ама инак, на тия дето ги излъгаха олимпикците, щели да им платят обещетения пък ония от ка те бе то...Тъй разправят де...
34
1
 
15
 
! Отговори
стига бе преди 5 години
До до "стига бе&quСамо не разбирам защо реши, че съм от застраховалите се в Опимпик? Аз чух за тази компания тия дни, когато започна да се говори за тях.Ако се е знаело от 2014г. както пишеш, защо никой в Държавата не е отнел лиценза на Олимпик? Оставили са ги да събират едни пари чак до 2018г.Досещаш ли се защо?
33
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КОЙ издаде лиценза на ЗД Олимпик.КОЙ ?
32
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Търсете си вноските на гръцкия остров.А може и при арменския поп.Вчера в Плевен на протеста имаше цял един човек.Дано в София излязат поне двама.Прокълнато овче племе.
31
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При Агайн си търсете парите от вноските ви
30
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко, ходи си играй футбол в Борисовата и зарежи управлението на някой който има сърце и разум да го прави. От толкоз много работа в тази държава и толкова много опити от твоя страна, не остана проект който си захванал и накрая не си о.***.л. (чети обрал)
29
4
 
10
 
! Отговори
до 27 преди 5 години
Принципно си прав. Но и доколкото виждам, никой не си иска парите обратно. Просто до края на застрахователния период, ако има щети, да се обезпечават от фонда. После вече се застраховаш при друг застраховател.
28
0
 
19
 
! Отговори
Тучо преди 5 години
Аз от часовете по физкултура знам, че ,,Олимпик" е брат на ,,Титаник" и се застраховам в ,,Лузитания"!
27
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изненадани няма ,беше си ясно. Министъра обаче пак не е виновен , това е конспирация на БСП .БСП дни и нощи не са спали за да му направят този ПРОБЛЕМ .Айде тогава по една студена водица пийте всички потърпевши и всеки откъде е!
26
16
 
10
 
! Отговори
до "стига бе&qu преди 5 години
До стига беДържавата си е свършила работата, в гаранционния фонд има постъпили достатъчно средства за обезщетения по ПТП-та!Обаче се има предвид, че държавата не е длъжна да ви плаща за изгубените суми по застрахователните полици!!Това никъде го няма, все едно държавата да поеме плащане по задължения за изгубени сделки на частни фирми?!?!Много сте готини, хем сте се набутали да ви е по-евтино, хем държавата да ви плати?!? Ай бегайте оттука, държавата е събрала пари във фонда за покритие по щети
25
1
 
27
 
! Отговори
застр. еляй се ! преди 5 години
Ти на пазара сигурно от най- скъпата сергия купуваш доматите ! КТБ кой я награждава три пъти за банка на годината ?

Спонсорирани публикации