Борисов взема три министерски оставки заради Своге. Кои си тръгват?

Премиерът ги поискал още в неделя сутринта
Обновена: 31 авг 2018 11:38 | 31 авг 2018 10:55, Веселина Йорданова
305
Борисов взема три министерски оставки заради Своге. Кои си тръгват?
Снимка: архив, БТА

Трима министри да си подадат оставките заради катастрофата край Своге, при която загинаха 17 души, е поискал премиерът Бойко Борисов тази сутрин, потвърдиха от МС.

С постовете си ще се разделят вътрешният министър Валентин Радев, транспортният Ивайло Московски и регионалният Николай Нанков.

Още по темата
И тримата още в неделя сутринта след катастрофата са заявили, че са готови да понесат политическа отговорност.

Това е станало на свиканото спешно заседание от Борисов в Министерския съвет.

В сряда, на последното редовно заседание на кабинета, премиерът заяви, че никой от виновните за жестоката катастрофа край Своге няма да бъде закрилян или пощаден.

"Всяко длъжностно лице, което не си е свършило работата, ще бъде подведено и под съдебна отговорност, и ще му бъде поискана и политическа отговорност", увери Борисов.

Тогава той призова опозицията да изчака няколко дни, докато станат готови експертизите и текат проверките на прокуратура и следствие. Ден по-рано социалистите поискаха оставката на цялото правителство след изнесените данни за нарушения при строителството на пътя.

"Мога да ги уверя, че както винаги никого не сме пожалили. До там, докъдето е вината, до там ще се носи и отговорността", подчерта министър-председателят.

До момента от кабинета "Борисов" 3 си тръгна един министър - проф. Николай Петров, който оглавяваше здравното министерство, след информации за конфликт на интереси при обществени поръчки във ВМА.

Преди няколко месеца оставка подаде и енергийният министър Теменужка Петкова заради сделката за ЧЕЗ и познанството си със собственичката на фирмата-купувач - Гинка Върбакова. Впоследствие обаче Петкова остана на поста си.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


305
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
224
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще го оставим да си тръгне чист ,Бойко-съсипа народа измиращ!
223
2
 
13
 
! Отговори
Българин преди 5 години
17 човека са измрели три ОСТАВКИ,но Бойко е светец. ПАРОДИЯ И МАФИЯ
222
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ сринаха търговския регистър да си присвоят и фирми с Бизнес в държавата.Нагъл е Бойко управника,оправя се мощно с крадене!
221
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За да си спаси собствения ***,много хора измряха и бяха съсипани,изгори и ограби цялата държава,защо не махна Ц?Колко хора трябва да измрат още?Махайте се!
220
2
 
8
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Почнали са на Бойко хората да източват и фирми ,докато беше сринат търговския регистър.Този премиер ,доста безнаказано иска да се измъкне от съсипията на държавата и народа!
219
2
 
7
 
! Отговори
Пазвантина преди 5 години
Много пара направи Борисов за три мандата от асфалта
218
2
 
7
 
! Отговори
Шушул преди 5 години
Трябва да бъде съден Борисов !За три мандата колко народ измря!Министрите той ги назначава!
217
2
 
6
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Четвърти мандат да му дадем на лоения Бойко и нещастниците Лиляна Павлова!
216
1
 
10
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Само един мафиот ,може да разчиства тъпаните си министри!Евала Бойко,докарай сега Лиляна Павлова че не ни е рекетирала отдавна!Хрантутници от ГЕРБ НЕНАЯДЕНИ НЕКАДЪРНИЦИ!!!
215
1
 
2
 
! Отговори
KIRQZA-Golqm protest преди 5 години
Golqm protest se organizira na 16.09.2018 v SOFIA pred narodno sabranie!!! Celta e svalqne na BOKO TIKVATA I IZRITVANE NA VSICHKI PARTIIIII!!!!!
214
2
 
4
 
! Отговори
Пазвантина преди 5 години
Дали ще се сети народа че Бойко е мафиота в тая прогнила държавичка,17 човека умряха заради един крадец ,тиквар и празнодумец премиер!
213
2
 
6
 
! Отговори
Kiko преди 5 години
Тоя гледа да си спаси кожата,но няма да я бъде тая !
212
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БОЙКО, ЗНАЕШ ЛИ КОЙ ТИ СЪСИПА ПАРТИЯТА? КОЙ Я НАПЪЛНИ С ПОДЛИЗУРКИ И НЕКАДЪРНИЦИ?КОЙ Я ОБВЪРЗА С МУТРИ И КРАДЦИ? КОЙ ТЕ ВКАРА В *** - ЗНАЕШ ЛИ???? ПРАВ СИ - ЦВЕТАНОВ!
211
2
 
6
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Мафиота Бойко оттърва кожата пак!
210
1
 
15
 
! Отговори
истината преди 5 години
БОЙКОООО, КОЛКО ДУШИ ИЗГОРИХТЕ....РЕКЕТА ВИ СТАНА ОФИЦИАЛНА ПОЛИТИКА....СЪСИПВАХТЕ БИЗНЕСЪТ НА ХОРАТА......ОТНЕМАХТЕ ИМ БИЗНЕСА И ГО ДАВАХТЕ НА ВАШИТЕ НЕКАДЪРНИЦИ...ПОСЕГНАХТЕ НА ХЛЯБА НА ДЕЦАТА НИ......ПОГУБИХТЕ ПРЕПИТАНИЕТО И СЪДБИТЕ ДОРИ НА ХОРА ОТ ВАШАТА ПАРТИЯ....САМО ЗАЩОТО НЕ ВИ БЯХА ПОСЛУШНИ И УДОБНИ....КАТО СТАНА ВЪПРОС ЗА РЕКЕТ И МУТРИ...КЪДЕ Е ЦВЕТАНОВ????
209
1
 
20
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Е-е, нали мислехме, че Борисов налива пари в асфалт и затова няма пари за увеличението на пенсии, и заплати, а сега се разбра, че това било само привиден асфалт! - Къде са тогава стотиците милиони?
208
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ОНЗИПроблема не е Бойко,целия герберски състав е некадърен и управлява силово,близките гербери до Бойко са по-алчни,злобни,некадърни и от самия него.
207
1
 
18
 
! Отговори
такаааа преди 5 години
А ЗАЩО НЕ ГИ УВОЛНИШ??? ЗАЩОТО ТРЯБВА ДА БЪДАТ СЪДЕНИ ЛИ? ЗА ДА НЕ ЦЪФНЕ ИСТИНАТА ЗА МИЛИОНИТЕ РУШВЕТИ ПО ВЕРИГАТА ЛИ? ВСИЧКИ ДЕТО СТЕ ВЗЕМАЛИ РУШВЕТИ СТЕ .......УБИЙЦИИИИИИИИИИИ!!!!!!
206
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боко, ти си аут!!!
205
3
 
9
 
! Отговори
ОНЗИ преди 5 години
БОЦЕ - БЕЗ УВЪРТАН АУТ ОТ ВЛАСТТА ТИ СИ ПРОСТО МНОГО МНОГО ОПАСЕН С ТВОЯТА ПРИМИТИВНОСТ И ДЪРЖАВНА БЕЗОТГОВОРНОСТ!!! АУТ БЕ ЧОВЕК !!!!

Спонсорирани публикации