Милиони в куфарчета за Царя – нагла лъжа! Ще търси правата си

При напускането на страната получили едва 800 долара общо
113
Милиони в куфарчета за Царя – нагла лъжа! Ще търси правата си
Снимка: архив, БулФото

Семейството на Симеон Сакскобургготски не е получило милиони при екстрадирането му от България през 1946 г. Това се посочва в опровержение на медийни публикации от секретариата на Симеон II.

Още по темата

В съобщението се уточнява, че при напускането на страната цар Симеон, царица Йоанна, княгиня Мария-Луиза и леля му княгиня Евдокия получават единствено и само по 200 долара всеки, общо 800 долара от тогавашните власти.

Те заминават за Египет, където е бащата на царицата италианският крал Виктор Емануел III. Там преживяват, благодарение на родителите на царица Йоанна, които помагат финансово на дъщеря си и нейните две невръстни деца.

В своята автобиографична книга цар Симеон разказва как комунистическата пропаганда в онези години е разпространила, че българската държава е отпуснала 20 милиона лева за образованието на младия цар.

За първи път категорично опровержение на тези клевети той прави в свое интервю пред американската телевизия NBC през 1959 г. като казва, че през 1946 г. България едва ли е разполагала и с 2 милиона в брой.

"Ако им бяха дали средства, царското семейство е нямало да мизерства петте години в Александрия", изтъкват от прессекретариата на царя.

За толкова години никой не е намерил доказателства за направени банкови преводи. Смехотворна лъжа е, че агенти на Държавна сигурност са носили куфарчета с пари на царя. Ако не беше скандално това твърдение, можеше да се допусне, че е първоаприлска шега, пише още в съобщението.

От прессекретариата на бившия премиер посочват, че тиражирането на подобни неистини с цел манипулиране на общественото мнение Симеон Сакскобургготски счита за умишлено и адвокатите му вече проучват основанията да защитят правата му по съдебен ред.

Темата за имотите на царското семейство е отново актуална, след като преди дни държавата спечели поредното дело - това за двореца "Врана". Магистратите приеха, че "Врана" не е бил лична собственост на монарсите, а на Интендантството на цивилната листа на царя, която е била държавна институция.


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
21
 
13
 
! Отговори
зрител преди 2 месеца
Другарите откраднаха цялата валута от ВТДружества , изкупиха държавните предприятия за жълти стотинки ,Корни на 28 години имаше $70 000 и си купи дружество ,вие сте се огледели в бащинията на Царя !
18
6
 
20
 
! Отговори
1 лев преди 2 месеца
всеки да даде по един лев на симеончо! белкем се махне веднъж завинаги. нито е българин. нито говори български. камо ли децата му.
17
7
 
43
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 2 месеца
На Симеончо му прощавам всичко.
И това, че е комарджия и проигра български народни пари.
И това, че открадна имоти и гори, които не са негови, а са на българския народ.
И това, че излъга за онези 800 дни, в които уж щеше да оправи България.
И крадливите му юпита, които досъсипаха България ...
Не мога да му простя никога обаче едно нещо !
Това, че по негово време беше издигнат и тръгна в политиката онова банкянско недоразумение, което вече много години унищожава българите и съсипва България.
16
1
 
12
 
! Отговори
Дон Колорадо преди 2 месеца
Бълг.Робин Худ
15
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не съм от БКП! ОБАЧЕ това ако е"цар" значи аз сън чайка.
14
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нещо не ми се връзва фактът, че тоя и семейството му са още живи и богати, с версията лансирана в последните години как с идването си комунистите избили целия елит. Ако второто беше вярно, тоя трябваше да храни червеите на неизвестно място в някоя гора.
13
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако ще уважаме монарси от 3-та българска държава, то поне да са наследниците на Александър Батемберг! Да, и той е чужденец, но самоотвержен български патриот! И при това без условия и претенции!
12
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Фердинанд е изнесъл от България цял един вагон със злато, след абдикацията му. Крадливия му внук да ни върне вагона със злато веднага!
11
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Така нареченият цар най - накрая показа за какво се върна в България- да изкрънка нещо,използвайки царското минало на фамилията му. Само това. Но какво иска той? България отдавна не е монархия, а царските дворци и имения не са частна собственост. Той няма никакво основание за претенции към бившите царски имоти, просто защото той не е действащ цар и никога няма да бъде. Просто да си взима частните имоти лична собственост на семейството му, ако има такива, да си взема шапката и да си заминава.
10
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Абе нали според козяшките троладжии комунистите били избили "цвета" и "елита" на нацията? Тоя и родата му защо още са живи?
9
6
 
24
 
! Отговори
Зозо преди 2 месеца
Я кажи бе , колко пари получи от Москва? Как сътвори Тройната коалиция и изсече Рила? Връщай БГ паспорта и марш!!!
8
5
 
16
 
! Отговори
extremist преди 2 месеца
НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА ЩО СА ВИ ПУСНАЛИ ДА СИ БИЕТЕ КАМШИКА 1946
7
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако комунистите са му плащали да не се връща, значи са ни направили услуга. Това обяснява и защо се върна след 89-та, когато куфарчетата намаляха и после спряха.
6
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Стига си ревал бе!
5
4
 
21
 
! Отговори
extremist преди 2 месеца
СИМЕОНЧО, МОЙТО МОМЧЕ ЩЕ СИ НАМЕРИШ ПРАВАТА КАТО ТАТКО СИ
4
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
800 долара за работа като цар, къде мога да стана цар и да практикувам тази пpофесия.
3
5
 
19
 
! Отговори
бай Тошо преди 2 месеца
тоа ще пукне скоро обаче още мангизи търси няма наяждане и той
2
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"За първи път категорично опровержение на тези клевети той прави в свое интервю пред американската телевизия NBC през 1959 г. като казва, че през 1946 г. България едва ли е разполагала и с 2 милиона в брой."

Чак дотам ли ни е бил докарал баща ти?
1
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Семейството на Симеон Сакскобургготски не е получило милиони при екстрадирането му от България през 1946 г. "

Не, бе хич. 5 десетилетия са се изхранвали само с мечти да се върнат в Родината... :)
И в никакъв случай "царя" не се върна обратно за имоти след като профука наследството по казината.