Казармата: Да я бъде ли? А ще реши ли проблемите на БА?

Патриотите дават за пример Гърция – в криза, а поддържа казармата
Обновена: 18 сеп 2018 21:47 | 18 сеп 2018 13:15,
226

Бивши военни поискаха връщане на задължителната военна служба. От Съюза на сержантите и офицерите от запаса и резерва предлагат да бъде проведен референдум, на който да се реши въпросът.

Инициативата е била лансирана по време на конференция за доброволната казарма в Казанлък, в която участие взе военният ни министър Красимир Каракачанов.

Още по темата

"Причините за премахването на казармата в България са неизвестни. В никакъв случай обаче не може да става въпрос за държавни съображения. Дори никой никога не попита българския народ какво мисли за това", коментира пред Bulgaria ON AIR народният представител от "Обединени патриоти" Борис Вангелов.

Той изрази мнение, че казармата непременно трябва да бъде възстановена. И даде за пример южната ни съседка Гърция, която въпреки тежката иконимическа криза, в която се намираше, успяваше да поддържа наборна военна армия.

"Не всички бивши военни са съгласни с подобен подход за решаване на проблемите на армията. След като България се присъедини към НАТО, се разбра, че за да участва в съвместни операции, трябва да има изключително добре подготвени войници. Наборната военна служба у нас обаче не може да ги осигури", каза бившият военен представител на българия в НАТО ген. Съби Събев.

Той обясни, че именно това е причината към днешна дата само 6 държави членки на НАТО да поддържат наборна военна служба.

"Много страни предпочитат да вложат в подготовката на един отлично подготвен кадрови войник, вместо както би се случило в България - с недостига на средства да разпиляваме ограничения военен бюджет за нещо, което няма да донесе реални обратими способности, които във всеки един момент да могат да бъдат използвани", отбеляза ген. Събев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 117Не съм съгласен. Според мен щом нещо ще се прави с парите от моите данъци, трябва да имам право на глас. А аз определно мисля, че тия пари може да се похарчат за далеч по-смислени неща.
130
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Те не са в защита на 100-ната олигарха превзели държавата!"Виж сега, там е работата, че в тази част едва ли някой в страната мисли различно. Не смесвай дегенератите горе с останалите! Бих се бил заради хората около мен. Вярвам ти също. Дезертирането би обрекло малкото останало, на което държим, на изчезване. Друго нещо е, че ония горе подлежат на смяна. Дори с оръжие, ако се усещаш на къде бия. Та не е зле да я имаш подготовката, после я ползвай по усмотрение.
129
1
 
23
 
! Отговори
бивш кашик преди 5 години
я повторете неколко пъти за"възпитание и изграждане" в казармата ли казвате?????вие забравяте верното слово от време оно."в казармата всички влизат различно умни,а излизат еднакво ***".за учене се изисква хора с педагогика с психология с умствени качества.колко ли старшини и офицери има така подготвени.ха ха ха колко смешни думи за използване в казармата....
128
4
 
11
 
! Отговори
Мето от гето преди 5 години
Бухаха, елате бе, елате да ми вземете чаавето за кзарма. Ама се обадете на Пирогов преди това, че ще има нужда от кръв и плазма. Заклевам се.
127
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредните празни приказки! Ква казарма кви глупости? Първо - кой ще отиде в тая казарма ?Второ къде? Нали унищожихте всички поделия! Може би ще ги построите отново!Трето- младите хора ич не им дреме за тая държава, защото вие ги възпитахте така! И последно - А от къде пари за тая казарма!?Може би Тиквата ще извади от джоба си?
126
5
 
20
 
! Отговори
Любопитко до 127 преди 5 години
Абсолютно си прав! Гледам единствено и само себе си! Моя косъм дори, моята капчица кръв принадлежат единствено и само на мен! Те не са в защита на 100-ната олигарха превзели държавата! Кое не разбра старческа деменцио ?
125
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Без казарма и гражданска защита сме за никъде, ако pеално стане война населението си няма и грам идея какво да прави. Тия в големите градове ще се втурнат панически да бягат и ще станат тапи, задръствания, хаос половината ще се изпотъпчат и избият сами. С такъв народ страхлив от казарма то и враг не ни трябва, задължително трябва да има казарма и там хората да преодолеят страховете си и гей-парадите да се забранянт не ни трябват ***.
124
1
 
16
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Колеги, връщането на наборната военна служба е принципно възможно, но:1. Кой би искал да гладува Х време за да може Мишето да върти далавери със скъпи алкохоли с парите за храна.2. Какво има да се пази тук? Сараите на Доган? Жалкото съществуване на Жан? Гробът на Карлович, довел страната до режим на тока 3:1? Пасивният гей Глинка, осъдил еднолично диабетиците на смърт от днес за утре? Или активният му любовник Пепи, който отказа да подаде оставка като здравепогазващ министър поради този гаф?
123
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Много обичам когато казармени ме наричат "***"Класически *** си. Нагъл и отворен отвън, а мек и безпринципен отвътре. Абсолютно самовлюбен и лишен от каквото и да е, когато не засяга пряко крехкото ти его.
122
2
 
23
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Смешници.Докато служех имаше 2 *** джендъра (чисти гейо*е). Такива си влязоха, такива се уволниха. А вие ако мислите че хората влизайки в казармата ще станат 100% хетеро..., продължавайте да вярвате.Казармата в България нито обучава нито възпитава, казармата в България е пародия от 50 години.
121
2
 
9
 
! Отговори
122 преди 5 години
До Анонимен"Питай американците какъв го дирят в Афганистан. Щом са там, значи искат нещо." Да, искат и си го взимат. Пазара на опиум стана техен. И както вече ти казах - не влагат нищо. Не им пука дали Ахмед се крие по пещерите с автомата или взривява свои сънародници по пазарите. Те си вземат тяхното. А ти си мисли че афганистанците са спечелили...
120
7
 
7
 
! Отговори
Любопитко преди 5 години
До АнонименМного обичам когато казармени ме наричат "***". Ама като кажа: "дай да се видим на ринг в битка", ааа, ама ние сме пенсионери, ти уважение към възрастни нямаш ли :)
119
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"и защо ти е да "владееш" някой в днешно време?"Питай американците какъв го дирят в Афганистан. Щом са там, значи искат нещо. Е да де, ама не става както си го представят. Цената на начинанието расте в небесата и рано или късно янките ще си тръгнат оттам. Но няма да е заради цветовете на дъгата и либералните ценности, ами заради ония с брадите които си искат родината обратно.
118
1
 
20
 
! Отговори
ОЗ лейтенант преди 5 години
Всъщност, на 53 вероятно вече съм свален от учет /да, така се пише, а не отчет. Русизъм е и най близкото значение е "на разположение"/. Не знам защо от време на време се пуска тази тема. *** е. Липсват ресурси. И не говоря за финансови такива. Липсва репресивната машина, която би могла да принуди днешните младежи да ги съберат зад стени и огради. Образованите имат алтернатива - чужбина. Ами я си представете, че отидете в гето да събирате войници?! Ще настъпи Апокалипсис!
117
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Повярвай ми, изобщо не ми дреме за някакъв си военен съд в Българията."Класическо джендърче-безродник.
116
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
аз пак не разбрах. Колко милиарда заем ще теглим за да може да платим на ПРАВИЛНИТЕ фирми за ремонт на казармите, снаряжение и други "консултантски" услуги?
115
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ай, стига с тия глупости!Мине се- не мине - все същата песен. Абе изпята е отдавна. Никога няма да има казарма у нас. Преглътнете го и да караме напред. Ни опосканата държава може да издържа войници и армия, ни пък някой млад, здрав и прав българин ще си губи зорлем времето за чужди каузи. Цветът на нацията се изнася в чужбина - да учи и да работи, не да прави лицеви опори по плаца и да бие патките. Преглътнете го и измислете нещо по-приложимо.
114
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който не е ходил войник той и не знае какво e казарма, а когато не знаеш ти нямаш и реална преценка, който е ходил войник той да може да гласува на референдума.
113
2
 
11
 
! Отговори
Любопитко преди 5 години
До АнонименПовярвай ми, изобщо не ми дреме за някакъв си военен съд в Българията. Ще се повторя - свят голям.
112
1
 
10
 
! Отговори
Ко? Не! преди 5 години
Какво ли би решил ЕСПЧ /европейския съд по правата на човека/, когато заявя, че по чиста случайност съм се родил на територията българия, но никога не съм изпитвал принадлежност към тази държава?! И да, предвид образованието и квалификацията ми, няма да имам никакъв проблем за придобиване на друго гражданство.