Нека поработят... и Румен Радев дава оценка на новите министри

Президентът бил затруднен да каже каква е позицията ни за Унгария
97
Нека поработят... и Румен Радев дава оценка на новите министри
Снимка: архив, БТА

Президентът Румен Радев заяви, че ще оцени новите министри, след като поработят. Парламентът обсъжда днес назначаването на нови и освобождаването на стари министри за МВР, МРРБ, МТИТС.

"Парадоксално е. Премиерът маха министър на вътрешните работи заради "мърлявата", както той се изрази работа на полицията. По закон тази работа се планира, организира, ръководи и контролира от главния секретар на МВР, който се предлага за министър", коментира държавният глава.

Още по темата

Във връзка със съгласувателната процедура по указа, Радев посочи, че фактът, че правителството "склонило" да я изпълни, е малка, но важна крачка напред в битката за законност.

Президентът каза, че е затруднен да проследи позицията на страната ни относно санкциите, които ЕС може да наложи на Унгария.

"Оказва се, че страната ни има две позиции за Унгария – едната за пред българската публика, а другата за пред Съвета на ЕС", коментира той и допълни, че такова амбивалентно поведение на премиера не може да тълкува.

Според него въпросът за Унгария е комплексен, но не приема "запушването на устата" да е европейски инструмент.

Президентът уточни, че обсъжда своя номинация за конституционен съдия, но не посочи имена на този етап. Той коментира, че за него са важни не само високите професионални, но и морални качества, възможностите и умението да отстояваш своята позиция. Президентът уточни, че правосъдният министър Цецка Цачева не е била предлагана за посланик, но има други имена, които е отхвърлил.

Румен Радев откри 11-то издание на форума "Кариера в България. Защо не?" с думите, че вижда бъдеще за България във всеки образован млад човек.

"За мен вие сте по-важни от чуждестранните инвестиции в България", обърна се президентът към младите хора.

"Справянето с беззаконието, търсенето на нови социални модели, достъпът до качествени образование и здравеопазване и социални услуги, тук в България, възстановяването на прекъснати социални връзки, всичко това зависи от нас. Това е нашата обща битка за една нова модерна България, в която да се чувствате по-добре, отколкото навън", заяви още държавният глава. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
4
 
! Отговори
Бай Хей преди 5 години
До 87. Ама кои сте вие и колко сте. Ако става дума за позитанците, ние си ви знаем какво представлявате, така че мерси.
81
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То и ние им даваме същата оценка, но чукундурите нямат способността да чуват, да мислят и да се поправят! Какъвто Вождо, такива и индианците! Че пък и обидчиви!
80
2
 
10
 
! Отговори
Р.Радев - вън! преди 5 години
Румен Радев е троянският кон на Русия в България. Заедно искат да съсипят страната ни. Всеки ден действа подмолно и винаги срещу правителството. Баба Корни му диктува това, което им казват от Москва. Това го виждат и слепите. Долу Радев!
79
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Организация за провежда на импийчмънт за Радев. Не се търпи клепоухия. Да се маха вече!
78
4
 
11
 
! Отговори
ДА преди 5 години
Радев , ОСТАВКА !!!! Този военен вече е много опасен за БЪЛДАРИЯ .....
77
3
 
10
 
! Отговори
КОЙ преди 5 години
Кой те пита бе Радев ,да даваш оценки ??? Този човек от ден на ден става по неадекватен и смешен .Да вземе да свърши нещо полезно за БЪЛГАРИЯ ,ИЛИ ДА СИ ТЪРСИ ДРУГА РАБОТА
76
10
 
4
 
! Отговори
До №81;до гражданина преди 5 години
Имаш правопис, приличащ на просташкото тиквено управление. Имаме умен и достоен президент.
75
5
 
12
 
! Отговори
до гражданина преди 5 години
ми като е толкоз свестен вземи го у вас бе кьоше.и да не забравите да си вземете самогон та да си плачете за изгубените спонсори -ветко миню окото и още знайни и незнайни спонсори на .ибаната ви партийка
74
18
 
7
 
! Отговори
Гражданин преди 5 години
Най-свестния президент до сега.
73
6
 
16
 
! Отговори
До 77 преди 5 години
По-глу.пав президент от Радев няма. *** на комунистите и Русия. Всички вече разбраха що за стока е. Баба Корни му диктува какво да говори и все едно слушаме нея.Когато говори и не гледам в екрана на TV, имам чувството, че говори някакъв бавнор.азвиващ се - едва-едва, бавно, несигурно, неубедително, само мрънка, почти ме приспива. Не казвам нищо лошо за тези болни хора, но президентът трябва да е мъжествен и убедителен, а не мрънкало. Тотално разочарование!!! Да го сменяме!
72
8
 
6
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Тези няма ли най-после да започнат да работят за просперитета на държавата и народа си, а само се заклеват и после работят за тясно партийни и корпоративни интереси?
71
16
 
7
 
! Отговори
Браво! преди 5 години
Голям и умен е президента ни и дори глупавите тикви тайничко завиждат, че превъзхожда тяхната баш тиква. При всяко изказване на президента, тиквите *** и се плезят, както вожда си - еднокнижник.
70
8
 
15
 
! Отговори
Здравейте,червенушки преди 5 години
Гледам, че отново искате сваляне на правителството? Е, как така, нали вече го свалихте след тридневните "велики" протести от 16 септември? Даже извикахте подкрепа от цял свят и то затова беше толкова "мощно". Казахте, че 16-09 е последният ден на ГЕРБ и успяхте.Вече имаме ново правителство, както искахте! Време е да го оставите да работи, за което сме го избрали, а не непрекъснато да пускате фалшиви новини, да го саботирате и да ни занимавате с вашите емоции. Пазете си ги за изборите след 3 г.
69
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За тоя ***, втори мандат няма да има.
68
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До VIDAне ти ли е кофти,че си толкова зле на акъл ?
67
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
72- ВСИЧКИ ЗНАЕМ ЧЕ ТОЙ ИМА ТАКАВА- БСП- САМО ЧЕ ТЕ БЛЪСНАХА ЕДНА ТАКОВА 2014 ТА СЕГА СЕ ПАЗИМ ОТ НЕЯ- ЩОТО МНОГО ВЗЕ ДА НИ ПРИЛИЧА НА 2013 Г.
66
16
 
10
 
! Отговори
PILOT преди 5 години
Г-н Президент, правете партия , че не доктори ами хора не останаха в България ! Ако така продължава накрая мутрите , които ни грабят 20 години вече,ще си заминат, а тук ще е гробница и господ няма да ни оправи !!!
65
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Президента на когото някои даваха някакви надежди вече е асимилиран и интегриран. Сега вече работи нормално по общата линия. Ако някой е имал някакви илюзии да ги забрави. Щом Президента казва да поработят на доказани бандити цялата работа е напълно ясна.
64
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
67 ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ ЛИ- ДА БЕ И ПОСЛЕ КАКВО ЩЕ ПРИЧИНИТЕ НА БГ НАРОД- НЯКОЯ БАНКА, А , А МОЖЕ СЕРИЯ КАТО КОГАТО УПРАВЛЯВА ДЕМОКРАТИЧНАТА ЛЕВИЦА- ЦЕЛИ 12 БАНКИ, А ПОСЛЕ ЕДНИ МЮХЛЮВЦИ ОБРАХА СПЕСТЯВАНИЯТА НА НАРОДА А СЕГА ГО КРАДАТ С ВРЪТКИ - АМАН БЕ.
63
13
 
12
 
! Отговори
:)) преди 5 години
Много е интересно как точно е разбрал думите на РРадев Борисов, та да ги разтълкува с присъщият му менторскии омаловажаващ тон на електората от ГЕРБ! Простият/ББ/ на простите/Герб/ да обясни! Преди малко го слушах в интервю от Залцбург като любопитното бе че този се има са нещо изключително велико - толкова че дори темите от заседанието там ки преразказва в стил преразказ, т.с първолак! :))