Депутатите ни чисти, няма доказателства за корупция!

Шефът на КПКОНПИ: Не получаваме поръчки от властимащите
30 сеп 2018 12:15, Красимир Ангелов
167
Депутатите ни чисти, няма доказателства за корупция!
Снимка: flickr

На този етап няма достатъчно събрани доказателства по сигналите за корупция срещу депутати, обяви председателят на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев в предаването "Тази неделя" по bTV.

Още по темата
"Имахме сигнал за депутата Делян Пеевски, като извършихме една изключително обстойна проверка. Събрахме огромен обем доказателства и установихме, че при този човек няма един незаконен ред", каза Георгиев и посочи, че този депутат дори е един от най-големите данъкоплатци.

"Проверяваме всичко във връзка с Ветко Арабаджиев. Имаме срок за проверка от една година, който може да бъде увеличен с 6 месеца. За Арабаджиеви събрахме цялата информация за имуществото, което имат. Дадохме ги на прокуратурата и тя наложи ограничителни мерки. Но трябва време, защото в момента проверките са на ранен етап", уточни още шефът на КПКОНПИ.

Той коментира и идеята да бъде въведено антикорупционно говорене в детските градини. По думите на Георгиев с това България не открива топлата вода. "Идеята е да се започне евентуално с трета и четвърта група в предучилищното образование. В Германия например моделът е да се прави една игра, при която полицай си говори с кукла и децата сядат в кръг около него. И полицаят играе с куклата – той не взима пари, за да й помогне, когато има нужда. И така децата виждат как се случат нещата", подчерта експертът.

Пламен Георгиев категорично отхвърли обвиненията, че КПКОНПИ получава поръчки от властимащите срещу хора, които в момента са неудобни. "Това не е вярно. Това е пълен абсурд. И да искаме, няма как да го направим. Говорим за приходи и разходи - неща, които са видими и проверими. Нещата са простички, това са пари", посочи още той.

Георгиев подчерта, че българският модел за борба с корупцията е различен от румънския. "При нас единственият орган, който може да повдига обвинение, е прокуратурата. Но всички органи, които могат да разследват корупцията, са събрани в един. Създаде се задължение и за КПКОНПИ да запорира имущество. При нашия модел се създават всички предпоставки за добри резултати, защото превенцията се съчетава с борбата с корупцията", каза още той.

По отношение на случая с бившия финансов министър Симеон Дянков, срещу когото също се прави проверка, Георгиев отговори: "Извършихме проверка спрямо него, но не можахме да го намерим за разлика от Трайчо Трайков. Дянков ми звънна лично в 00.30 часа, защото е бил в Америка и каза, че ще ни съдейства. Така че той ще предостави документи и за това, и за имуществото си", обясни Георгиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
27
 
! Отговори
месара преди 5 години
Е ако те не са, и ние не сме, то тогава кой я генерира тази огромна корупция в държавата?? Ще излезе, че само Иванчева е била, ама нали е в затвора вече, защо не спира тази корупция, даже напротив??
23
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да бе,да!Чисти са като изворна водица.А като излязат от властта(а дори и без да са излезли),например Цв.Цв.,като се започне купуване на апартаменти-1,2,3,4,5,6,свет да ти се завие,едно строителство на хотели,едни вили в чужбина и т.н.А иначе са много "чисти".Верваме им.
22
0
 
20
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 5 години
ТОЗИ Е СЛУГА НА ТРИМАТА ШИШКОВЦИ И ПО-ДОБРЕ ДА ВЗЕМЕ ДА СЕ ГРЪМНЕ !!!
21
0
 
33
 
! Отговори
!!! преди 5 години
Висша форма на ЦИНИЗЪМ!Отврат, гнус, помия!Народеца е отчаян! Източена му е кръвчицата. Виновни няма - има легално забогатели, законно откраднали, приватизирали, закупили, сключили печеливши сделки! ВЯРВАТЕ ЛИ СИ мошенници??? Вярвате ли си....????
20
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво знах си, че са честни.
19
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АХАХХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХХАХА
18
0
 
23
 
! Отговори
Народният СЪД преди 5 години
Няма достатъчно доказателства. Колко още трябват за да станат за нашата про курат ура достатъчни?
17
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те всички честни работливи управляващи, избрахме ги ние народа
16
1
 
27
 
! Отговори
дебел депутат преди 5 години
в България се живее прекрасно :)
15
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фейк нюлс.
14
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 11Аз го вярвам. А чакай че 12:30... (става от стола и се чува, как си сипва чаша с вода. Връща се и изпива две хапчета)Оф, Сори, здравей да си пия хапчетата. Ами никой не го вярва, даже и лудите.
13
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Делян Пеевски и майка му.................много чисти................голям смях!!!
12
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То това, като мaнгл ти каже :- Не краде и, бате, честну. Береми си.
11
0
 
40
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Колко % от българите вярват в това,че у нас всички политици не са корумпирани и особено тези които са на власт.
10
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е ка ше има ? Чисти са кат момина сълза. Светци !!! Не се ли чувствате глупаво при публикуване на подобна информация ?
9
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
естествено,не ставайте смешни,то затуй целия народ е беден а всички депутати милионери,защото няма доказателства,а тези дето ги търсят са на заплата към тея дето разследват.Изобщо,забранете я тази дума(корупция)и без това тук никога никой не е бил корумпиран(с изключение на една кметица дето бъркаше водата)
8
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПАРИТЕ НА ПЕЕВСКИ ИДВАТ ОТ МАМА!!!МАМА Е ЗА РАЗСЛЕДВАНЕ А НЕ ПЕЕВСКИ!!!!!!!!!!! СЪЩОТО Е КАТО ВСЕ ЕДНО НА ОБВИНИШ СИНА НА АРАБАЖДИЕВ!!!ПАРАТА ИДВА ОТ ТАТКО ТОЙ Е ЗА РАЗСЛЕДВАНЕ!
7
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Куче влачи рейс диря няма в тази държава
6
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Друго не сме и очаквали.Все оак нали корумпираните управляват. Вече десета година.
5
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Слънцето е зелено! Небето - оранжево! А водата - лилава!Само така ще да е.