Намерението за кражба на кола? Вече ще е престъпление!

Правителството одобри промени в Наказателния кодекс
57
Намерението за кражба на кола? Вече ще е престъпление!
Снимка: flickr

За кражба да се считат и действия, които показват намерение за присвояване на превозно средство, одобри правителството на днешното си заседание.

Още по темата

Промяната в Наказателния кодекс е мярка срещу кражбите на коли и ще бъде предложена за гласуване от парламента.

Предлага се също като самостоятелно престъпление да се включи и подготовката за кражба на автомобил. Отпада алтернативното наказание глоба в случаите на противозаконно проникване в чуждо превозно средство.

Причина за промените е честото използване на крадени автомобили при извършването на други престъпления.

Преди време премиерът Бойко Борисов каза пред министрите, че се бори от години противозаконното отнемане на автомобили да стане кражба.

"Ще е много приятна изненада за мен, ако това успеем да го направим. Хващаме го в колата, след това излиза, пробация, домашен арест, отива пак да краде и такива случаи, ако извикам директора на Софийско, може би до утре сутринта ще ви разказва с имена, с факти, с хора. Само че законът казва, че това е възможно. Да променим законите, да ги обясним на обществото, защото отнемането означава, че като те хванат вътре в автомобила, но ако не работи, или там те хванат на място – не го крадеш, не е кражба и там има други членове и състави.

И миналия път ви разказвах, знаковите крадци вече са като директори – влиза с лаптопа, пали колата и слиза. Влиза шофьорът, който вече и да го хванат, той е никому неизвестен, почват да го съдят, поема цялата вина. И законът им позволява това да го вършат! И полицаите всяка сряда ми казват: "Борим се, но този пак е навън, този пак е под домашен арест, този пак го хванахме под домашен арест как разфасова кола", обясни тогава той и поиска промяна.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
2
 
! Отговори
Jo6 преди 5 години
Добре де, ако я вземат само за малко за да покарат ....
52
2
 
1
 
! Отговори
Ти да видиш! преди 5 години
В съседната държава на тези с намеренията им викат Гюленисти.
51
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еееее браво Боко имаш гласа ми!
50
0
 
6
 
! Отговори
аС преди 5 години
А намерението за обир, с пистолет в ръка и видеозапис ?!
49
0
 
5
 
! Отговори
Име преди 5 години
не дай си Боже човек да не вземе да си помисли: "***! ще ловят онез с многото присъди, които спокойно си щъкат по улиците!". сакън!
48
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
намерение??? хахаха..или нещо не са разбрали журналистите, или от тази правителствена комисия трябва да ходят да садАт компирЕ. аз може да възнамерявам да си извадя оная работа и да се изпикая в някой фонтан, ама не я вадя. как точно ще разберат и какво е наказуемото? добре е обяснил някой по-долу - става дума за започнат опит (и недовършен) да се краде кола, не за намерения, мисли или гледане на 'бързи и яростни'.
47
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Русия ако на 30 години имаш повече от 50% зъби в устата, те смятат за богоизбран
46
5
 
9
 
! Отговори
Исма преди 5 години
Нема такава държава. Утре ще кажете, че и убийството не е престъпление
45
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Престанете с тая глупост автоджамбазин. Джамбазин е търговец на ***, а не крадец. Автоджамбази може да се наричат търговците на коли, не крадците.
44
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди година влязох в абсолютно идентичен на моя автомобил, паркиран през една кола. Приближавам, пиука алармата, отварям врата и влизам. Сядам, тръгвам да паля и си викам ... *** моето табло е различно.Сега в затвора ли ще трябва да ходя?!
43
2
 
17
 
! Отговори
Joko преди 5 години
Да се криминализира карането на МПС без книжка ! Заловеният веднага за 1 година на работа в тухларните. Жалко, че тухларната в София ( беше в южната част на Южния парк) отдавна я махнаха.
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 40: Ами ако те види да я опипваш или ви свари да се разсъбличате, сигурно се брои .
41
9
 
7
 
! Отговори
от 42 преди 5 години
Слагайте минуси, пубертети, аз ви казвам истината, заплатата ми беше 150 лв, аз си докарвах по 500 отгоре. Цяла България е построена от кражби при Тошо.
40
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При Тошо като шофьор на тежкотоварно такси докарвах по 600-700 лв на месец - яко нелегални курсове, яко крадене на бензин, що краден материал съм закарал на разни вили и къщи, бедна ви е фантазията. Как да не ми липсва Тошо, липсва ми
39
4
 
8
 
! Отговори
Горан преди 5 години
До RAUL:Щото имаше ценности! Сега ги няма! Много отдавна ги няма. Може и да са крадяли и преди, ама сега хептен си е...
38
7
 
18
 
! Отговори
Имам въпрос преди 5 години
Ако имам намерение да натаковам жената на съседа, това брои ли се за секс? Щото ако се брои, аз съм правил секс с 15-20 хиляди жени само миналата година.
37
0
 
8
 
! Отговори
До oops преди 5 години
По принцип всички бандити имат досие и са лежали за нещо това битова и не само. Присъди нямат с вратовръзки.... За там си прав!
36
1
 
12
 
! Отговори
Горан преди 5 години
Значи, не сте се изразили правилно! Намерението не може да се докаже! То е само в главата на човек! А, дали е там, е те точно това не може да се докаже! Виж, опит за кражба някак по-уместно звучи!
35
1
 
9
 
! Отговори
Петърчо преди 5 години
- Пешо, арестуван си за производство на нелегален алкохол!- ***, аз не произвеждам!- Ето - имаш казан за варене на ракия.- А за изнасилване ще ме арестувате ли?- Що?- Щото и за изнасилване имам инструмент!
34
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най=якото крадене беше при Тошко - тва тухли, цимент, дървен материал, бензин в туби, що има ВСЕКИ българин крадеше