Спекулации с убийството = недоверие в институциите?

Гражданите се чувстват незащитени в собствената си държава
12 окт 2018 11:15,
39
Спекулации с убийството = недоверие в институциите?

Защо българското общество масово повярва, че убийството на журналистката Виктория Маринова е свързано с работата ѝ? Недоверието в институциите нараства с всеки изминал ден. А управляващите дори се ядосаха, че някой от Европа или България смее да ги упреква как разследват и разкриват престъпления.

Опозицията от своя страна се притесни, но сякаш с леко закъснение за престъпността, а соловите играчи от "Обединени патриоти" отново намериха лични мотиви да предявяват претенции към министерски постове и ресори.

Още по темата

"Цялата ситуация много напомня за едно убийство през 2001 година. Тогава управляващите трябваше да се изправят пред гражданите и да обясняват защо престъпността в страната е неконтролируема. Народът обаче не може да продължава да живее по този начин. Изнасилването и убийството на Виктория го кара да се чувства незащитен в собствената си държава", коментира в студиото на "България сутрин" журналистът Нора Стоичкова.

А разгневен от натиска след случилото се в Русе, премиерът Борисов призова посланиците в София да питат преди да говорят, като за целта да използват официалните канали, за да получат информация.

Пред Bulgaria ON AIR журналистът Сашо Диков отбеляза, че нито една от реакциите на европейските лидери по темата не могат да бъдат считани за ужасяващи, тъй като всъщност те не са били нито лъжа, нито предателство спрямо България.

"Борисов едва ли е гледал последното предаване, водено от журналистката, в което тя обяснява за натиска върху собствениците на медии у нас, налаганата цензура и все по-честите уволнения в сектора. Да не би нещо от изброените да не е вярно?", отсече Диков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
6
 
6
 
! Отговори
Хайде, хайде преди 5 години
Истината е, че грантаджиите тотално се о****а и сега се чудят как да замажат положението!
11
3
 
22
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
Разградения двор, обран бостан ли е държава, дето ГЕРБ се вихрят както в бащиния ?!
10
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И как да вярваш на институции, които пазят мафиотска фирма докато унищожава уличаващи я документи за измами с евросредства, или пък на главен прокурор който като му зададеш въпрос за Пеевски се изнервя и озлобява, и започва да отговаря с едва сдържани гняв и омраза!Не, не вярвам по никакъв начин на такива институции!
9
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Институциите за пореден път излъгаха за да спасят кожата си.Но питам се има ли въобще нужда от институции, след като един самовлюбен полуграмотен глу пак командва 10 години цялата държава.Питам се и кой го избира същия този глу пак, който вече толкова си е повярвал, че започна да се кара и на дипломатите, че не го харесват както стадото му.
8
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А някой да поздрави МВР и правителството за добрата работа. или принципа е - за тях или лошо или нищо да се говори.
7
18
 
8
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Мне .. "гражданите" толкова мразят Бойко, че измислят всякакви конспирации да е замесен. После седят на маса с вдигат наздравици с ракия и са страшно щастливи, че са разкрили конспирацията. Това ги кара да се чувстват добре. Нищо, че са бедни .. те 'знаят' как стават машинациите и това е достатъчно. Затворите са пълни с престъпници, които са наети от властта. Някак да е по друг начин.... :D
6
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От всичко изчетено, изписано и изгледано, почти съм убеден, че не е бил сам - ако изобщо е от активните извършители. Да не се окаже накрая, че само е ограбил вещите на жертвата, която отдавна е била починала и при други обстоятелства.
5
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
1. Не знам кои са тия всички. И ти не знаеш.2. Очернянето на някакъв при мат, изпълняващ функцията на премиер не е очерняне на страната. Пише го дори в Конституцията.3. И може би най-важно - герберастията по някакъв повод реши, че след като убийството е извършено от някакъв ром, то това не е проблем. Може би щото бранят основния си електорат или не знам.
4
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А с убиеца Георги Рапонски от Монтана какво стана?Покри ли се този случай?Осъждан за наркотици, стопанисвал плантация канабис...ама май се оказа "от нашите" хора - гръмна човек от упор!И сега вече "Забравете този случай!"
3
3
 
19
 
! Отговори
Я НЕЗАВИЖДАЙ преди 5 години
До ТИВКОландия А ПРЕДИШНИТЕ КАК РАЗВИВАХА ИНСТИТУЦИИТЕ И КАК СЕ СПРАВЯХА С ПРЕСТЪПНОСТТА!!! ВСИЧКИ СА МАС.КАРИ ОЩЕ ОТ ВРЕМЕТО НА АЛЕКО ПОЛИТИКАТА В БЪЛГАРИЯ Е *** РАБОТА, ВЪРШЕНА ОТ НЕМОРАЛНИ, НЕЧИСТОПЛЪТНИ ХОРА, С АЛЧНО И ЕГОЦЕНТРИЧНО САМОСЪЗНАНИЕ. ПАТРИОТИ НЯМА ИЛИ СА УМРЕЛИ ПРЕДИ ЗА ДА ОСТАНАТ САМО *** НА ВЛАСТ.
2
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Снимката на убитата Виктория казва истината.Системата ни убива,нас българите.Системата е в угода на партиите и цветните им гласоподаватели.
1
3
 
41
 
! Отговори
ТИВКОландия преди 5 години
ГЕРБ убиха институциите в България!!ГЕРБ са толкова нагли, че критикуват народа, че не им вярва!!Защо всичко в тая държава винаги да стига до един ТИКВEНИК-милиционер!!