Цветанов сигурен: Вот на недоверие за здравеопазването няма да успее!

Шефът на депутатите от ГЕРБ смята, че е несериозен
Обновена: 14 окт 2018 18:35 | 14 окт 2018 18:30, Веселина Йорданова
109
Цветанов сигурен: Вот на недоверие за здравеопазването няма да успее!
Снимка: БТА, архив

За всички е ясно, че вотът на недоверие на тема "Здравеопазване" няма да мине. Това каза шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов.

Още по темата
По думите му самото искане за вот е част от парламентарните процедури, от които опозицията се възползва.

"Няма нищо лошо да се иска вот на недоверие, защото така винаги може да се обсъжда и да се води един смислен дебат в българския парламент. Въпросът е, че вотът и обсъждането на вот на недоверие за бъдещи намерения в сферата на здравеопазването го превръща малко в несериозно отношение от страна на опозицията", коментира той в интервю за Радио "Фокус" - Пирин.

Според него социалистите не правят реален анализ дали това е най-подходящият период и най-подходящата тема, която може да бъде обсъждана и "то в днешните условия, когато действително държавата е стабилна, въпреки истерията, която искат да създадат представителите на БСП".

Цветанов допълни, че вътрешните проблеми на БСП допринасят за по-агресивното поведение, за по-обидните квалификации към политическите им опоненти.

Според него това по никакъв начин не показва, че може да има разумно бъдещо управление от тяхна страна.

"Това е така, защото когато спориш, когато обсъждаш една тема, то ти трябва да предлагаш алтернативни решения. Аз досега не съм чул БСП да предложи някакво алтернативно решение. Единственото, което правят в момента, ще дам и пример, свързан с тема "Здравеопазване" - в тяхната програма "Визия за България" те предлагат бюджетно здравеопазване. Това, което знаем, че е най-доброто и се прилага в развитите демократични общества, е осигурителният модел, който е най-подходящото решение", коментира Цветанов.

По думите му опозицията се старае да създаде нервност в обществото и да дестабилизира институциите в България.

"Най-важното е, че управлението дава своите резултати както в приходната част на бюджета, така и в проектобюджета за 2019 година, където ще имаме възможност както да увеличим доходите в бюджетната сфера, но и да изпълняваме ангажиментите си по секторните политики. Тук, разбира се, водещ ще бъде секторът, свързан с образованието на българските деца", каза още Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
1
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Това, което се вижда от приказките на Цецо, е че него го интересува само това, дали ще се събере мнозинство в Народното събрание за сваляне на правителството. Няма да се събере, това го казва и Корнелия Нинова. Но проблеми в здравеопазването има, а гербаджиите даже не искат да говорят за това. Но времето им изтича.
86
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
кой че брои билетините. мен в помощното ме научиха само до десет и понеже на моите пръсти че броим, сичко за гербъвите.
85
0
 
1
 
! Отговори
To6 преди 5 години
ДО АНОНИМНИКА 56 МНОГО СА ВАЖНИ 4-ТЕ МЕСЕЦА КОГАТО БЯХА, ТАМАН НЕЩАТА ПОТРЪГНАТ И ИДВА герб
84
2
 
7
 
! Отговори
вота??? преди 5 години
Пука му на Цв.Цв, пука им на ГЕРБ за здравеопазването.Вижте го, за вота си мисли, за властта, за краденето си.Даже не се сеща, че въпроса е здравеопазване, а не вот
83
6
 
4
 
! Отговори
българин преди 5 години
Всички ,които подкрепят вота са анти-българи, щото по този начин дават властта на ДПС.Този път ЩЕ ВЛЯЗАТ ГЕРБ,БСП И ДПС и тогава ще почнат да се кланят на турците ,за да направят мнозинство ,щото нито ГЕРБ ,нито БСП няма да могат самостоятелно да направят правителство и се влиза в един омагьосан кръг на избори от които губим ние.
82
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма да успее в Парламента! Но ще успее сред обикновените хора, които *** като мухи благодарение на здравната ви система и политика. Първи по смъртност в Европа и втори в света след Лесото! Какъв вот какви пет лева, бе наглеци!
81
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименТия които са пред Парламента са други ,те се борят за единствено за пари на ръка .
80
3
 
22
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Абе не може ли да не му слагате снимка на тоя ръб???Грозен е като нафтова печка стар модел...
79
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хванете едните че ударете й другите. Всички носят накрая подаръци на Доган !
78
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единствено което мога да кажа , че Цвъки е за затвора както и цялата крадлива пасмина от ГЕРБ, начело с Боце.
77
5
 
29
 
! Отговори
Smurf преди 5 години
Герб и патриотите така са се вкопчили въввластта че каквото и да стане ще крепят правителството до смърт
76
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гнусната техноимпексова използва болните деца.Колко пари е обещало БСП за болните деца?
75
0
 
18
 
! Отговори
До Анонимен 70 преди 5 години
Не са се качили на бърз влак-експрес е !Особено сега,след загубата на Меркел......Колелото се върти!.
74
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко време стоят майките на болните деца пред Парламента! Започна през лятото, сега е близо средата на есента. Подминаваха ги все едно, че ги няма, после се изнизаха като пр.... от *** и отидоха да `ваканцуват`. ТОВА Е ГЕРБ. Мерзавци и ***.И сега не е важно какво става с хората, които се нуждаят от медицинска помощ.ВАЖНОТО Е ВОТА ДА НЕ МИНЕ.НАРОДЕ?
73
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мутрите ще застраховат за здраве. И ще сурвакат за пари. Болните нямат място в дружеството по застраховане, защото само ще точат застрахователното дружество. Здрави хора ни трябват, да ги застраховаме. Ако се разболеят, ще ги изгоним при други, по-милостиви застрахователни мутри, ако има такива балами и гглупаци.
72
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Услужливи журналисти - не питат Цветанов дали мисли, че здравеопазването е такова, каквото трябва да е, а питат дали вотът ще мине. По въпросите ще ги познаете...
71
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И да мине, и да не мине вотът, здравеопазване няма да мине. Здравеопазването се е превърнало в мафия, става дума за огромни пари и са пуснали пипала навсякъде. Нито управляващи, нито опозиция ще решат проблема - нямат желание, а и не знам дали нещата не са стигнали вече твърде далече зад чертата, когато един проблем става необратим и вече няма възможно решение.
70
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цветаном, след като всичко е на 6 с предложения модел, защо в сметките за 2019 сте заложили толкова голям спад в броя на пенсионерите? Планов геноцид?
69
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен71Това твоето СКОРО е като светлиякомунизъм.Помня, че разправяше, чв скорото ще е миналия декември, после го отложи за февруари, после мина пролетта, после мина лятото. Сега пък скоро.Следващия април пак ще предричаш за предстоящата зима.Зле си в прогнозите.
68
3
 
2
 
! Отговори
избирател преди 5 години
До Анонимен70А кои ще са?Минимална идея имаш ли?Някой мияч на чинии ли ще изберем за премиер?