Попова защити отпуските на майките: Майчинството е свято нещо!

Бившият вицепрезидент: Това, което Борисов каза на Вебер, беше малко
21 окт 2018 10:16, Красимир Ангелов
178

Вицепрезидентът (2012-2017 г.) Маргарита Попова защити отпуските на майките, за които бизнесът поиска да бъдат премахнати. Според Попова това е неудачно време и неудачно поставен въпрос от страна на работодателите.

Още по темата

"Майчинството е свято нещо, то е свята ценност! Какво искаме сега? След майките на дечицата с увреждания да излязат и другите майки ли? Когато имаш власт да направиш нещо е много важно да избереш правилното време, в което да го направиш. Иначе 5 пари не струват предложенията", отбеляза вицепрезидентът в предаването "Опорни хора" по телевизия Bulgaria ON AIR.

"Проблемът не е само от ниската раждаемост, а и от това, че хората решават, че могат да потърсят щастието си някъде другаде. Да отидат при една друга демократична подредба, където да могат да разсъждават философски и където да могат да бъдат щастливи. Хората искат да имат бъдеще, да имат надежда за бъдеще", посочи още Попова.

Бившият правосъден министър коментира и убийството на журналистката Виктория Маринова и крайните реакции, които то предизвика в Европа, без да бъдат ясни всички детайли около престъплението.

"За реакциите, които дойдоха от наши партньори и даже от наши приятели от Европа, не ми се говори. Само като си помисля какво се случи, си губя всякакво чувство за хумор. Така не се прави! Така не се комуникира с партньори. Не им беше работа да ни обясняват и в тежки наративи и да размахват пръст!", категорична бе Попова.

Тя упрекна шефът на групата на Европейската народна партия (ЕНП) в ЕП Манфред Вебер, който вече изяви мераци идната година да се състезава за ръководител на Европейската комисия, на мястото на Жан-Клод Юнкер.

"Те се извиниха, но аз бих казаха, че това което му каза нашия премиер на Манфред Вебер беше малко", обяви Попова и определи поведението му като недопустимо.

Тя коментира и промените, които управляващите искат да направят в НПК, относно съкратената процедура. "Ние ги имаме адекватните наказания за убийство в общата част на ", призна бившият правосъден министър и подчерта, че въпреки схващането сред хората, съкратеното следствие не е догматична процедура и българският съд не е длъжен да я приложи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се трудиш и то е свято. Дадено е от горе.
41
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Знае ли някой как е в Португалия, колегите форумци от Потугалия няма ли да се включат да разкажат как е в Португалия?
40
1
 
6
 
! Отговори
Един от Навалицата. преди 5 години
България е била зле, зле е в момента и ще бъде зле. И това е, защото от 1989 нито едно правителство не пожела да се вгледа поне малко "как стават работите " в западните държави. Защото там, всичко е измислено отдавна и РАБОТИ! У нас вечно се измислят някакви неща, които НЕ РАБОТЯТ! Относно майчинството - какви са тези спорове и трагедии? Вземете и вижте как стои въпроса в европейските държави, вземете модел който ви харесва и го приложете тук. Какво по-лесно от това?
39
6
 
7
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Ами свято е, да. Ама и хората с бизнес имат семейства ... Да инвестираш в някой, обучение това онова, тя да реши да стане мама и довиждане за .. ДВЕ години. После се връща и все едно я е нямало 5 мин. Резултата е, работодателите избягват да наемат жени без деца на важни позиции. После жените се сърдят и са онеправдани. Намалете времето за майчинство както е по-света и жените ще имат повече възможности.
38
3
 
0
 
! Отговори
месара преди 5 години
майчинството в Испания е 3 месеца! така ми каза приятел дето живе там. дали е вярно?
37
4
 
3
 
! Отговори
Светица преди 5 години
Бизнеса доброволно да се откаже да прави печалби и приходите от дейността на фирмите да се раздават на светиците!
36
8
 
4
 
! Отговори
само в България преди 5 години
Само в България майчинството е толкова дълго. В Скандинавия е до година, като майката и таткото си делят времето прекарано с детето. В България...
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Nqma takava tupa durjava,kak moje daje i da si pomislqt za tova
34
0
 
8
 
! Отговори
месара преди 5 години
въпрос за 100 000 лв. : кои са по облагодетелствани? А - българките? Б- ромките (дето раждат като кокошки носачки)? В- бай Ставри? Г- сузанита? имате жокер - помощ от публиката !
33
1
 
10
 
! Отговори
Цецо Мен преди 5 години
Искам да запитам всички тези, които говорят за ранно връщане на майките на работното място. 1) Знаят ли последствията от ранното отбиване на кърмата?2) На кого да бъде оставено детето, ако майката и бащата работят?3) Знаят ли ефекта върху бебето от ранното отделяне на майката?
32
7
 
4
 
! Отговори
Социалист преди 5 години
Държавата е виновна защото не се намесва и не принуди насилствено бизнеса да дават парите от приходи за святост и за високи заплати на работниците вместо да правят големи печалби!
31
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да си майка е привилегия, не право. Ако си работила и си плащала осигуровки, които да покрият евентуалната сума, която ще ти се изплати ок. Аз съм против плащането на етносите, които от 16 до 30 годишни са бременни към 10 пъти и на на хора без образование и стаж. Много проблеми ще се решат по този начин. Работя във фирма, в която майките се връщат почасово 2-3 месеца след като са родили. 2 години са ужасно много време и разходи и на нищо хубаво не учат
30
0
 
3
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
Да поясня, аз съм против да се отнемат привилегии на майките, но доводите на Попова за святото майчинство са смешни. Всяко решение трябва да се базира на анализ, причини и последствия. Но пък какво да искаш, щом не знаем утре на какъв акъл ще се събуди министър председателят, кого ще уволни или какъв данък ще наложи чрез послушковците, които е пратил в парламента. Живеем в детска градина.
29
1
 
8
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 5 години
След като приемат че майчинството не е трудов стаж майките на депутатите трябва да доработят още по 2г.на дете независимо на колко години са ,да върнат пенсиите и сле това да подадат документи за нови .....те са си ги отгледали тези мизерници ние само ги избрахме защото нямаше други ...
28
4
 
3
 
! Отговори
Светец преди 5 години
Да се конфискуват беемветата и бугатитата и мерцедесите на фирмаджиите и парите да се раздадат на светиците, а ако остане и на нас светците нещо и ние да намажем малко.
27
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз искам да сме като Швеция!
26
2
 
9
 
! Отговори
Демократ преди 5 години
Предлагам да се национализират фирмите на чорбаджиите и приходите да се раздава за свято майчинство!
25
8
 
14
 
! Отговори
Татко преди 5 години
А татковството? Защо татковците са дискриминирани? Татковството не е ли свято нещо? Кой изкарва парички за майчинството да се отгледа детето?
24
4
 
18
 
! Отговори
Православен преди 5 години
Наще чорбаджии са на принципа, а ще плащам майчински и осигуровки, нали ми трябват пари за ново бе ем ве!
23
0
 
14
 
! Отговори
Кое майчинство? преди 5 години
Кое майчинство? Майчинството на всички етноси ли е свято, или само на един еднос е свято мяйчинството? Или на всички едноси е свято с изключение на един. Или с изключение на два етноса. Дайте да се разберен кое е свято и ко не е?