Попова защити отпуските на майките: Майчинството е свято нещо!

Бившият вицепрезидент: Това, което Борисов каза на Вебер, беше малко
21 окт 2018 10:16, Красимир Ангелов
178

6590 гледания   |  Още видео

Вицепрезидентът (2012-2017 г.) Маргарита Попова защити отпуските на майките, за които бизнесът поиска да бъдат премахнати. Според Попова това е неудачно време и неудачно поставен въпрос от страна на работодателите.

Още по темата

"Майчинството е свято нещо, то е свята ценност! Какво искаме сега? След майките на дечицата с увреждания да излязат и другите майки ли? Когато имаш власт да направиш нещо е много важно да избереш правилното време, в което да го направиш. Иначе 5 пари не струват предложенията", отбеляза вицепрезидентът в предаването "Опорни хора" по телевизия Bulgaria ON AIR.

"Проблемът не е само от ниската раждаемост, а и от това, че хората решават, че могат да потърсят щастието си някъде другаде. Да отидат при една друга демократична подредба, където да могат да разсъждават философски и където да могат да бъдат щастливи. Хората искат да имат бъдеще, да имат надежда за бъдеще", посочи още Попова.

Бившият правосъден министър коментира и убийството на журналистката Виктория Маринова и крайните реакции, които то предизвика в Европа, без да бъдат ясни всички детайли около престъплението.

"За реакциите, които дойдоха от наши партньори и даже от наши приятели от Европа, не ми се говори. Само като си помисля какво се случи, си губя всякакво чувство за хумор. Така не се прави! Така не се комуникира с партньори. Не им беше работа да ни обясняват и в тежки наративи и да размахват пръст!", категорична бе Попова.

Тя упрекна шефът на групата на Европейската народна партия (ЕНП) в ЕП Манфред Вебер, който вече изяви мераци идната година да се състезава за ръководител на Европейската комисия, на мястото на Жан-Клод Юнкер.

"Те се извиниха, но аз бих казаха, че това което му каза нашия премиер на Манфред Вебер беше малко", обяви Попова и определи поведението му като недопустимо.

Тя коментира и промените, които управляващите искат да направят в НПК, относно съкратената процедура. "Ние ги имаме адекватните наказания за убийство в общата част на ", призна бившият правосъден министър и подчерта, че въпреки схващането сред хората, съкратеното следствие не е догматична процедура и българският съд не е длъжен да я приложи.


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
8
 
11
 
! Отговори
Пешо Пешката преди 1 година
Имахме голям проблем с една майка(Да я наречем Мара), преди 4 години. Работи 17 месеца в офиса по проект, з акойто бяхме създали цял отдел, но проектът щеше да приключи до 6 месеца, когато изтичаха договорите на тези хора. Мара обаче, излезе в майчинство. Наложи се, да караме хора от други отдели. След 2.5 години, мара се върна, заяви, че има още 6 месеца във фирмата, но от 17те месеца, и се полагали 70 дена платен отпуск ...
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е хубаво ми казаха на бб каква м..утренска държава управлява и ясно е, че приносът му към този имидж е голям, миналото му не може да се забраву колкото и да се опитва да го лустросва вече 10 години....
6
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 6 В Швейцария значи не е свято майчинството щом е само 3 месеца? Така ли?
5
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде глезените принцеси малко да поработят че вече в българия всяка селска повлекана стана "випче".
4
22
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти върви й дай 2 години майчински +2 месеца платена отпуска за да седи и пърди пред телевизора и по кафенета на мързеланата, пък после чакай да има трудови навици и да се върне на работа. Нали виждам във фирмата в която работя вече 11 години какво се случва- на 90% не се връщат след майчинство.

В Швейцария за сведение майчинските са 3 месеца!

Маргарито, изчезни, ма!
3
1
 
15
 
! Отговори
Край преди 1 година
Тази несъстоятелна сивушка искаше да се премахне доживотния затвор. А сега да обясни колко би осъдила убиеца от Русе.
2
17
 
24
 
! Отговори
Стан преди 1 година
Защо всички се правят на улави. Не става въпрос за мейчинството от две години, а за отпуска който се трупа, по време на майчинството, което се нарича отпуск за отглеждане на малко дете. Какво става всъщност майката трупа отпуск по време на отпуск, като й свърши майчиниството си иска натрупания по време на отпуската отпуск и изчезва за още няколко месеца да си почива докато дтетео ходи на ясли, а колегите да изнемогват защото си пази мястото.
1
3
 
26
 
! Отговори
Марги кажи си. преди 1 година
Маргарита, остави ги тия ала бала президентски мечти...
кажи си за яката сметка в КТБ на дъщерята.
Кажи си как става това богатство?
И ти си един голям бокл.к

Спонсорирани публикации