Симеонов дава оставка, ако... другите в коалицията му я поискат

Вицепремиерът не се притеснява от протеста на майките
Обновена: 22 окт 2018 16:17 | 22 окт 2018 12:30, Веселина Йорданова
283
Симеонов дава оставка, ако... другите в коалицията му я поискат
Снимка: БТА

Само Политическият съвет на коалиция ГЕРБ - "Обединени патриоти" можел да вземе решение за оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

Още по темата

"Това са тези, които са ме задължили да бъда вицепремиер. Аз съм на тази длъжност не по свое желание, такова беше решението на коалиционния съвет на коалиция ГЕРБ - "Обединени патриоти" през май миналата година", разясни Симеонов пред журналисти в Министерския съвет.

Оставката му бе поискана от майки на деца с увреждания заради думите му, че са "кресливи", а децата им - "уж болни".

Вицепремиерът каза още, че когато Политическият съвет реши и поиска оставката му, ще я подаде по политически причини, предаде БТА.

Той посочи, че по-конкретно тримата, които могат да решат дали напусне поста си, са Бойко Борисов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров.

Валери Симеонов коментира, че не вижда причини да си подаде оставката по лични причини, защото нямало за какво.

"Човек не подава оставка, защото казва истината. Боли не боли, това е истината. Аз категорично стоя зад своите думи", изтъкна вицепремиерът. Симеонов не се притеснява и от протеста на майките.

Според него всеки може да иска оставки, особено политически сили и лидери. Работодателските организации, които се срещнаха със Симеонов, заявиха, че трудно ще преглътнат поредна оставка, особено на член на кабинета, който работи добре с бизнеса.

Вицепремиерът е един от двамата членове на правителството, които са категорично против да има квоти за назначаване на хора с увреждания във фирмите и санкции за това. Също така Симеонов подкрепя бизнеса да не се увеличава максималният осигурителен доход на 3 хил. лв., което според него е данък и ще доведе до удар върху работодателите. Крайно време било да отпадне и кризисната мярка фирмите да плащат първите 3 дни болничен на служителите си.

Междувременно стана ясно, че ВМРО ще представи позицията си за исканата оставка на вицепремиера Валери Симеонов на коалиционен съвет, насрочен за вторник следобед.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
5
 
38
 
! Отговори
Горан преди 5 години
Наглец си е Валери Симеонов! И то голям! В нормална, бяла държава първо, че нямаше да си позволи подобни изцепки, понеже те неминуемо водят до оставка, и второ никога нямаше да е вице-премиер!
154
4
 
10
 
! Отговори
Bayazit преди 5 години
Vinkelooo ,6te hodim li da biem babi be .Ostavete tezi kreslivi jeni i sakati derca
153
3
 
18
 
! Отговори
Българин преди 5 години
До 145!Че какво срещу народа съм писал???Да не се обърка с друг коментар??Сегашните политици, администрация, съдебна система и всички по високите етажи силно вредят на българския народ и държава!!! То не беше крадене, прибиране на рушвети, нагласяне на свои хора, командорене на медиите!!!А кога ще се променят нещата, кога ще заприличаме на истинска демократична и европейска държава??!! Сега гледаме само *** тикви по новините по цял ден! Две смислени думи не може да каже тиквата!!!
152
3
 
12
 
! Отговори
Омир преди 5 години
Те човека са го задължили да поеме тежкото бреме на властта .Той не иска , но дълга към народа го дърпа към комисии и постове,той не властва той служи на народа като един Атлас , той страда и линее под бремето на властта .СВЕТЕЦ!!!
151
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АЛФА -СКАТИзвини се бе !Извини се бе ! -------------И ЗАЩО ДА ГО ПРАВИ. ИЗВИНЯВА СЕ ТОЗИ, КОЙТО Е СБЪРКАЛ НЕЩО.
150
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мачкай Симеонов!
149
14
 
8
 
! Отговори
истината преди 5 години
Нинова не иска пари. Тя иска оставка за да може да граби от обществените фондове. Колкото повече открадне, толкова по-зле ще е в България и толкова повече ще трябва да работим за да може ГЕРБ та им плати греховете.
148
4
 
3
 
! Отговори
патриот преди 5 години
До някой си. Творчеството на Самоцел Джонсън е ярка демонстрация на английски патриот. Всъщност казва човека "Аз съм негодник". Аз не смятам, че Джонсън е негодяй и подозирам, че тук се е отприщило чувството му за хумор. Боли ме за индивиди като "някой си", които цитират разни мисли на хора с чужд на българите манталитет, без да се замислят за причините които пораждат дадена фраза. За членовете на бившата империя патриотизма е опасност, но за поробените народи е единственото спасение.
147
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А вожда избяга чак в Персийския залив.
146
9
 
10
 
! Отговори
трябва законност преди 5 години
Цацаров да не се уфлянква, а да вкарва бандитите в затвора. Защото те имат пари и плащат за тези протести. Но *** като вземе властта, нама да го жали, а ще направи както правеше през 1990 те.
145
6
 
27
 
! Отговори
Гений до Гений преди 5 години
В навечерието на 3 ти Март Валери Симеонов внесе закона за внасяне на чужденци извън ЕС да работят в България с цел да се запазят ниски заплатите (около 250Е)голем патриот !
144
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 144Как ще пишат етносите тука? Нали етносите са неграмотни, не могат да пишат и четат?
143
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той и тати ми обеща колело.....ама....друг път!
142
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дразни народа и си играе с огъня. Още малко е останало и ще бъдат пометени с камъни и тоя татарин и цялата гнусна болшевишка шайка...
141
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето дори от Факултета дават мнение,много си ги обидил, Симеонов!
140
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е, като слагате представител на малцинствата за вицепремиер. Оставката му може да бъде поискана само от мешерето.
139
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 141Волен и робовладелците изкарат ли хората на протест- това вече, че е 100% ПЛАТЕН протест. Корпоративен протест на робовладелците.А ББ пак в чужбина. Стане ли напечено, той е в чужбина. Винаги!
138
15
 
5
 
! Отговори
гражданин преди 5 години
Да се организираме и ние и да разкараме тази покварена *** от политиката.
137
0
 
1
 
! Отговори
До 131 преди 5 години
Не до 133
136
0
 
17
 
! Отговори
До 133 преди 5 години
Алоооо, ДЪРЖАВАТА Е НАРОДА! БЕЗ НАРОД НЯМА ДЪРЖАВА! ТОЛКОВА ЛИ СИ ***,ЧЕ НЕ ГО СХВАЩАШ!