Синодът с молебен за децата с увреждания

Литургията ще се проведе в софийския храм "Покров Богородичен"
23 окт 2018 22:35,
48
Синодът с молебен за децата с увреждания
Снимка: архив "Булфото"

24 октомври е празник за Православната църква. На този ден се почита иконата на Света Богородица "Всех скорбящих радост".

По решение на Светия синод в празничния ден трябва да се отслужи Света литургия, в която да бъде прочетена молитва за децата с увреждания, съобщава от Светия синод.

Мястото на Светата литургия ще бъде в едноименния храм в София "Покров Богородичен - Всех скорбящих радост", зад хотел "Родина" от 9:00 часа.

Тържественият молебен е получил благословението на Негово светейшество българския патриарх и Софийски митрополит Неофит.

След Светата литургия пред иконата на Света Богородица "Всех скорбящих радост" ще бъде отслужен и молебен за децата с увреждания и за техните семейства.

"Нека всички се помолим заедно за нашите деца", призоват от Светия синод на БПЦ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до 21Недей да ръсиш твоята еретическа отрова, заблудени. Щом отричаш Жертвата за спасението на човевшкия род , на Господ Бог Иисус Христос на Кръста на Голгота ,значи си ЕРЕТИК и ПРОТИВНИК на Христа Бога и Християнството ( Най- вече Православното Християнство!) !
24
6
 
5
 
! Отговори
до 21 преди 5 години
Всички, които се кланят на разпънатият на кръста ДУХ ХРИСТОВ се кланят на ИДОЛ. Разправяйте ги тези на някой друг. Чудесно знам цялата религиозна история на църквите и защо са създадени и за какво се използват и до днес. Вярвайте си в каквото искате, но не настоявайте хора, които имат достатъчно разсъдък и могат да мислят с израстъците си наречени глави да подкрепят тази вековна ЛЪЖА. Аз Вярвам В ХРИСТОВИЯТ ДУХ, а не в КРЪСТА.
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен" Дедо Поп по принцип е педофил!"Говориш глупости. Ти или си педофил, или си бил изнасилен от педофил. Педофили и гейове в Православната Църква ( включително и БПЦ) НЯМА! Недей да приписваш несправедливо грехове на православното духовенство, защото предимно имами, католически падрета, протестатски пастори и разни гурута се занимават с педофилия. Педофилията е ОСЪДЕНА И ОТХВЪРЛЕНА ОТ СВЕТАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА!
22
2
 
5
 
! Отговори
От 10,11,12,15 преди 5 години
Имах предвид следното:Ако тези майки бяха християнки, те НЯМАШЕ да се подиграват на и с църковните неща, включително и кръста.
21
2
 
6
 
! Отговори
От 10,11,12,15 преди 5 години
И още нещо от мене: Не знам , колко ще се трогнат от това нещо въпросните майки на болни деца, и дали ще се променят за добро , и дали ще се покаят пред Бога и пред държавата; но като гледам как са се подигравали на Кръста ( просто вижте видеа и репортажи, как онези жени носят разни скелети в черно, черен кръст ( явна подигравка с кръста, който е Християнски символ) , некролози с кръст, черни облекла... Ако тези майки бяха християнки, те НЯМАШЕ да се подиграват с кръста.
20
2
 
7
 
! Отговори
От 10,11,12,15 преди 5 години
До анабол" Тия могат само да вземат" .Не е вярно, Църквата помага според силите си на всякакви хора, независимо от това дали са болни, здрави. " Иначе на молитви са щедри.." Радвам се, че Светия Синод е направил този молебен, вярващите да се помолят за децата , но е редно да се уточни , че деца не са само тези в инвалидна количка, но и онези обикновени и здрави деца, които са невзрачни за нашето общество. Нека и да не забравяме, че същите тези крещящи майки се подиграваха на Кръста!
19
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНе този, на когото се кланят килимявките, а ОНЗИ, който ТЕ разпнаха и още се гаврят с *** му. Измивам си ръцете.Да те поправя. " Килимявките " са Свещеници, те са Божии служители, избрани от Бога, те служат в Неговата Свята, Съборна, Апостолска и ПРАВОСЛАВНА Църква , и които НЯМАТ нищо общо с древните фарисеи ( които са искали смъртта на собственият им Цар, Бог, Спасител и Месия- Господ Бог Иисус Христос!); и които с православните християни НЯМАТ нищо общо с Пилат и фарисеите
18
2
 
7
 
! Отговори
От 10,11,12,15 преди 5 години
До анабол Не си прав. Не съм съгласен с твоето мнение. Негово Светейшество е дарявал средства за болници и родилни домове, в помоищ и подкрепа на болни деца, както и в помощ на родилките и техните бебета ( било то болни или здрави). Вмеджупрочем , същите тези кресливи жени и подобни на тях кокошки, бяха ПРОТИВ ПЪРВОНАЧАЛНОТО, СМИСЛЕНО И ИСТИНСКО СТАНОВИЩЕ на БПЦ относно ин витрото и сурогатното "майчинство". Тези жени бяха ЗА ин витрото, докато Църквата и вярвщаите бяха ПРОТИВ ин витрото!
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом и ДУХ е вече *** дума за какво да си говорим въобще? Смях през сълзи.
16
4
 
4
 
! Отговори
анабол преди 5 години
А нещо да дадат парични средства за подпомагане на децата с увреждания? Май не.Тия могат само да вземат. Иначе на молитви са щедри..
15
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Господ да ви е на помощ, българи. Не този, на когото се кланят килимявките, а ОНЗИ, който ТЕ разпнаха и още се гаврят с ДУХА му. Измивам си ръцете.
14
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Уфце си бяхте и Уфце ще си останете. Казах.
13
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До НикойНе пиши глупости, никой!ЯВно май не си прочел последния призив : "Нека всички се помолим заедно за нашите деца". Явно с това се показва, че САМО болните, измъчените и сакатите могат да претендират , че са "нашите деца" , т.е деца на България и на БПЦ, НО не и деца, които са здрави, както и техните здрави родители! Казах, че молебенът трябва да бъде за всички кръстени в Светото Православие деца- българчета, независимо от това дали са здрави, болни, бедни и богати!
12
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пастирите на стадото не пропуснаха да отбележат, че са верни слуги на системата, която ни убива.
11
4
 
2
 
! Отговори
Никой преди 5 години
До анонимния.нещо май не схващаш.наречения молебен е за тези деца.хиляди от тях са неподвижни.други подвижни и много умни.сьздадени от нормални родители.порьчай си молебен за здравите ти деца.бг ПОПА няма да ти откаже.
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скърби изпитват не само онеправданите и болните. Даже и здравите , но пренебрегнати деца, те също изпитват плач и скърби. Молим Ви, не забрявайте да споменете във Вашите молитви и този молебен и здравите деца и родители , Ваше Светейшество.
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
" "Нека всички се помолим заедно за нашите деца", призоват от Светия синод на БПЦ." Чудесен призив, но децата на България не са само болните деца. Децата- българчета, било то болни или здрави имат нужда и от молитва. Здравите деца, всъщност са основната сила за съществуването на един народ и дадено вероизповедание ( в случай Свето Православие в България) , са пренебрегнати - и по политически, а и с този молебен , явно и по духовен начин. Сякаш България и БПЦ нямат нужда от здрави хора.
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
" Синодът с молебен за децата с увреждания"Хубаво е, че Църквата проявява загриженост към майките и децата с увреждания. Само обаче да попитам: Не е ли по-добре този молебен да бъде за всички кръстени в Светото Православие деца - българчета? Не мислите ли, че не само болните, изнемощялите и онеправданите деца имат нужда от молитва? Децата са деца, независомо от това дали са здрави , болни , бедни или богати! Когато ще се направи ТОЗИ молебен , нека да има и молитви и за здравите деца!
7
4
 
2
 
! Отговори
Bg izmet преди 5 години
Попе игнатий фарисеи сте вий.дяволи от болката на тези деца и родители печелите вие сас сатана.не БОГ.
6
6
 
4
 
! Отговори
Поп Игнатий преди 5 години
Молитвите са начин да се напомни на Всезнаещия и добър Господ Бог какво трябва да направи. Ако не помогне на децата, може някой да си помисли, че Бог е лош или още по-зле - че не може да направи всичко. Затова в такъв случай ние казваме "неведоми са пътищата Божии", т.е. Бог е тайнствен и мистериозен. А ако случайно някое дете се излекува от каквато и да е болест и учуди лекарите, ние обявяваме това за Божие чудо. Все пак градим репутацията на Всевишния.