Симеонов пак не дава оставка: Работя за българите в чужбина!

Вицепремиерът разясни, че функциите му са на координатор
Обновена: 1 ное 2018 16:26 | 1 ное 2018 12:45, Веселина Йорданова
238

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вицепремиерът Валери Симеонов заяви, че е изпълнил задълженията си към Агенцията за българите в чужбина и не смята да подава оставка.

Още по темата

В изявление в Министерския съвет той разясни, че има функции на администратор - по координация, а не да контролира ръководството й.

"Смея да твърдя, че до момента стриктно, прецизно и ефективно изпълнявам задълженията си. Това е работата ми като администратор, който трябва да координира дейността на агенцията", изтъкна той.

Опозицията поиска оставката на Симеонов заради корупционния скандал в държавното звено. Шефът на Агенцията Петър Харалампиев се сдоби с обвинение, че ръководи престъпна група, която издавала документи срещу подкупи. В ареста са и негови служители.

Симеонов заяви, че миналото лято е получил сигнали за злоупотреби за тогавашната работа на Агенцията за българите в чужбина - от служителка в Министерството на правосъдието.

"Предоставиха ми данни, но тъй като не успях да установя достоверността на тези факти, информирах Каракачанов за сигналите и получих от него съгласие да предоставя съответните материли на компетентните служби", каза вицепремиерът.

По думите му след като 2016 година нямаме сезонни работници от държавите с български общност, тази година те са над 16 хил. души, а работата с бъгарските общности в Украйна, Западните Балкани, Албания и Македония е засилена. Това доказвало, че изпълнява задълженията си на принципал.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Здравейте, циркаджии!
120
0
 
23
 
! Отговори
zor mi e преди 5 години
Много му е зор на Борисов! Човека си обикаля и си ходи на гости навън на някви хора, сега му е паднало! Обменяли ,,добри практики,, Това че хората тук страда и са мизерни и всичко поскъпва от ден на ден някак си ги дразни управляващите ако се спомене. И почват да си говорят пак глупости, голям резерв, висок БВП, не знам си какво още. То вече и второкласниците знаят че държавата загива и трябва да се изнасят!
119
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя ще го запомня когато се беше изтъпанил на границата да се ежи и да спира хората, дошли да изпълнят своето конституционно право на глас!До него си спомням и бандитската мутра на арестувания вчера Хараламбиев...
118
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали знаете, че оставките ги иска само чичо Бойко?! Е, докато и този бушон е нужен, ще стои още, макар и неработещ. :) Все пак едва крепят изгърмялата вече отдавна тяхна система и се надяват, че ще са на власт....
117
1
 
19
 
! Отговори
5000 евра преди 5 години
Един паспорт със цвят червен,един за теб, един - за мен...Какво му трябва на човека ааааа?
116
3
 
27
 
! Отговори
Уууу! преди 5 години
Тоя заедно с оня Джамбаза не пускаха бабичките да гласуват на границата,въпреки,че в Народното събрание гласуваха закон да се гласува задължително,иначе глоба!Сега майките и децата подхвана,абе що за политици са това?!!Кой гласува за тях?!Народа защо дреме а не скочи да ги измете?!
115
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов,я ела на посещение и в България да видиш какво става с конструкцията!
114
2
 
18
 
! Отговори
Психиатър преди 5 години
Ех Професоре, как да ти изкарам от главата "генерал"Борисов, с него лягаш с него ставаш, освен да ти приложа пак терапията "студено-горещо"! От утре ще бъдеш потапян от гореща в студена вода и обратно колкото време аз реша! На Странджата и Цимбика помогна!
113
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"***, но упорит". "Луд умора няма."
112
4
 
20
 
! Отговори
Симеонов преди 5 години
Т.е. за да работиш за нас, трябва да бягаме в чужбина?!!! Страхотен политик, страхотно изказване.
111
17
 
10
 
! Отговори
Да, преди 5 години
Симеонов е трън в очите на антибългарската терористична организация ДПС и техните слуги *** - мафиоти от БСП
110
14
 
7
 
! Отговори
Професор преди 5 години
Единствения начин Симеонов да си качи рейтинга е Генерал Борисов да му намери една бабичка от турски произход която Господин Балевски да бута, дърпа може и да я пребие.
109
10
 
14
 
! Отговори
не чул не видял преди 5 години
НИТО СЪМ ЧУЛ НИТО ВИДЯЛ ЙОТОВА ДА Е ПРОТЕСТИРАЛА ЗА ТЕЗИ ДАЛАВЕРИ -ВЪПРЕКИ ЧЕ ПРЯКО ОТГОВАРЯ И САМО С НЕЙНИЯТ ПОДПИС Е ВЪЗМОЖНО ДА СЕ ПОЛУЧИ ГРАЖДАНСТВО.ОТ ДАНС И МВР ЗАЯВИХА ЧЕ ПРЕЗИДЕНТА ЛЪЖЕ И НИКАКВИ СИГНАЛИ НЕ Е ПРАЩАЛ ЗА ДАЛАВЕРАТА .
108
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Симеонов направи анти руски изказвания преди време и сега съетските агенти в БГ -БСП,ДПС ,Воля,Атака(сега Сидеров усеща ,че като падне правителството ,пада и той и няма вече парламент за него и си трае) са получили указания от Масква за свалянето му,като част от плана за разбиването на коалицията и свалянето на правителството.
107
6
 
15
 
! Отговори
Филия с мас преди 5 години
Работиш само е единствено за банковата си сметка.Оставка,оставка !
106
1
 
6
 
! Отговори
мдааа преди 5 години
До читател 104 Казваш руго си е да плащаш за КТБ , неустойки по спряни от ББ договори / белене, юп/ , за лепене на стиропор, за данъците на държавните служители -какви по хуманни неща . Какво да се занимаваме с хора с увреждания
105
14
 
18
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 5 години
Само така Валерка, не се давай на магарицата от Позитано 20, нека си хвърля къчове и нарува колкото си ще, то нейната природа си е такава ... !!!
104
1
 
0
 
! Отговори
Истина преди 5 години
101 Зависи , какво имаш в предвит с израда мизерия ...... Разбирам ,че си богаташ който иска власта нали????????
103
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едва когато има съд за политици и те са без имунитет, тогава може да има ред навсякъде! Кара ли се по старому, както досега, не можем да очакваме държавност.... Свикнали са да оберат милиарди откъдето могат и после да се покрият безнаказано!
102
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя е пълен антии български саботажник, владее се от вън и във важен за държавата момент се активира за да клати управлението. Това е. Никакъв патриот и българин, а продажна ***. Мисли си че хората са заблудени!