Симеонов пак не дава оставка: Работя за българите в чужбина!

Вицепремиерът разясни, че функциите му са на координатор
Обновена: 1 ное 2018 16:26 | 1 ное 2018 12:45, Веселина Йорданова
238

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вицепремиерът Валери Симеонов заяви, че е изпълнил задълженията си към Агенцията за българите в чужбина и не смята да подава оставка.

Още по темата

В изявление в Министерския съвет той разясни, че има функции на администратор - по координация, а не да контролира ръководството й.

"Смея да твърдя, че до момента стриктно, прецизно и ефективно изпълнявам задълженията си. Това е работата ми като администратор, който трябва да координира дейността на агенцията", изтъкна той.

Опозицията поиска оставката на Симеонов заради корупционния скандал в държавното звено. Шефът на Агенцията Петър Харалампиев се сдоби с обвинение, че ръководи престъпна група, която издавала документи срещу подкупи. В ареста са и негови служители.

Симеонов заяви, че миналото лято е получил сигнали за злоупотреби за тогавашната работа на Агенцията за българите в чужбина - от служителка в Министерството на правосъдието.

"Предоставиха ми данни, но тъй като не успях да установя достоверността на тези факти, информирах Каракачанов за сигналите и получих от него съгласие да предоставя съответните материли на компетентните служби", каза вицепремиерът.

По думите му след като 2016 година нямаме сезонни работници от държавите с български общност, тази година те са над 16 хил. души, а работата с бъгарските общности в Украйна, Западните Балкани, Албания и Македония е засилена. Това доказвало, че изпълнява задълженията си на принципал.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
6
 
12
 
! Отговори
vaseto преди 5 години
Страшен *** е тоя. Като се замисля че имах някакви надежди за тея псевдо патриоти преди години. Виках си могат да ни отърват от герберите, то какво се оказа!?!?!? Те им се на.упиха и станаха по-зле от тях! Гнусно е! Жалко е!
100
11
 
5
 
! Отговори
читател преди 5 години
Морално и християнски е да се помага на изпаднали в нужда.Помогнаха им.Толкова пари колкото са дадени никога не е имало.Т.е. дават ги данъкоплатците.Не е морално, тези които са една шепа, пък повечето и не работят, да определят на работещите и плащащите кой да ги управлява.Мамите се самозабравиха, или играят под свирката на едни добре познати на всички!
99
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Където и да се разровиш все далаверко излиза. Страх ме е да вдигна капака на WCто да не изскочи и от там.
98
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До като не заиграе тоягата, няма да се оправим.
97
2
 
8
 
! Отговори
До 91 преди 5 години
До истината.Истината е...че си живеете в мизерията, докато защитавате тези, които ви държат там.Ей това е истината.
96
2
 
20
 
! Отговори
cky2kbg преди 5 години
Кабелджията е незаменим бе....
95
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Симеонов има погледа като на лисунгер в кокошарник. Някакъв полу криминален, полу уличен, полу селски муцун. Времето ти дойде малка главичко. ВЪН!!
94
5
 
19
 
! Отговори
Курцио преди 5 години
Абе работиш за някой в чужбина, Симеонов,но не за българите,от самолет може да се види!;)
93
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никаква оставка Валерка...Нали им се извини...
92
5
 
9
 
! Отговори
До 88 преди 5 години
Айде..герберските *** се включиха по темата...и веднага изместват темата.Жалки сте.
91
4
 
12
 
! Отговори
//без дууми преди 5 години
да си ходи вече, стига вече.
90
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Валери симеонов- вицепрезидент!!!!
89
2
 
17
 
! Отговори
До вазмОтен преди 5 години
Да беше прочел изказването на Президента,че ОЩЕ ПРЕЗ МАРТ МИНАЛАТА ГОДИНА е сезирал прокуратурата с изложение от 29 страници!Което е заведено в Президентството като всички документи!
88
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоз далавери намесен във всички държавни дела. От всякъде точи.
87
15
 
7
 
! Отговори
истината преди 5 години
Валери Симеонов номер 1 България има един достоен човек и политик. България и българите са горди , че имат такъв честен и откровен политик като Валери Симеонов. Господин Симеонов дерзайте и не се огъваите пред педесетина викачи !!!!!!!!!!!!!!
86
7
 
10
 
! Отговори
boyko.uzunov преди 5 години
Този се изложи това лято , когато като някакъв *** обикаляше морето....
85
5
 
14
 
! Отговори
скоро че падне преди 5 години
конструкцията се клати яко!
84
15
 
4
 
! Отговори
възмотен преди 5 години
защо никой не пита вице президента ЙОТОВА ,тя раздава гражданствопрезидента РАДЕВ заяви че той е получил сигнали за тези далавери,ами г-н ПРЕЗИДЕНТ вие поговорихте ли си с вашето вице ,да не би и тя да е в тази далавера. СИМЕОНОВ бил виновен ,за какво е виновен -не и контролирал или е участвал в далаверата.АМИ ТОВА ВАЖИ ЗА ЙОТОВА С ОЩЕ ПО ГОЛЯМА СИЛА-ТЯ РАЗДАВА ГРАЖДАНСТВО ЗАЩО НЕ Е ПРОВЕРЯВАЛА ,ОЩЕ ПО ВЕЧЕ ЧЕ Е ИМАЛО СИГНАЛИ В ПРЕЗИДЕНСТВОТОХАЙДЕ ДАВАЙТЕ ОТГОВОРИ ЧАКАМЕ !!
83
1
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
четете,ентусиасти:-"ЛУКОЙЛ одна из крупнейших международных нефтегазовых вертикально интегрированных компаний, в состав которой входят предприятия в более чем 30-ти странах мира."..та колко е "руски" тоя международен гигант?.............що са излагате,не мога да разбера..
82
0
 
15
 
! Отговори
До 85 преди 5 години
До АнонименНе, бе.ТО, защото знаел, че в тази агенция парите ги взима Каракачанов и ВМРО и да не развали "конструкцията".Та...за това говорил с агент Иван- да му даде дял.Е, явно не са му дали.