Протестът "Кой ни бърка в джоба?": Повторениие на 2013-а или...

Политологът Цветанка Андреева и социологът Кольо Колев пред Bulgaria ON AIR
Обновена: 14 ное 2018 15:51 | 14 ное 2018 14:30,
403

Какви отстъпки е готово да направи правителството, за да запълни отворилите се пропасти и да отговори на исканията на протестиращите?

Според политолога Цветанка Андреева протестите в цялата страна от последни дни са идентични с февруарските протести от 2013 г. и тя има усещането, че гледаме почти същия сценарий.

"Имаме комбиниран натиск, който не е свързан само с улицата. Изпълнителната власт започва да става зависима от натиск в парламента. Президентът Радев е главен актьор в този сценарий. Тези протести биха довели до Орешарски 2 през Радев 2. Вижте как веднага се измести акцентът. Беше срещу горивата. Тук говорим за сериозни монополи. Веднага се покри темата с горивата", обясни тя пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

"Виждам групи, които умеят да се самоорганизират. Профилът на тези хора е с аморфни искания. Няма ясно мото на този протест", каза още Андреева, визирайки футболни фенове и рокери.

Социологът Кольо Колев не се съгласи с нейната позиция и подчерта, че протестът е съвършено автентичен.

"Малко или много отвращение от властта, непрекъснато бъркаща в джоба ни. Не ти трябва Валери Симеонов, който прави огромна изцепка без никакво основание. Хората излизат на улицата и казват "Аман от тази крадлива държава", настоя социологът в "България сутрин".

Колев е на мнение, че все по-малко са възможностите премиерът Бойко Борисов да реагира в ситуацията и по думите му той няма много полезни ходове.

Според него въпросът вече не е дали ще има предсрочни избори, а кога - с местните избори или с евроизборите.

Цветанка Андреева също допусна, че ще се стигне до предсрочни парламентарни избори, ако ситуацията продължи да бъде същата.

"Лицата на тези протести ще ги видим в листите на ДПС", заключи Андреева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
328
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПРОДЪЛЖАВА ГАВРАТА С НАРОДА ОТ ТЕЗИ ГОРЕ ДЕТО ДНЕС СИ ГЛАСУВАХА ПОИ 6 ХИЛЯДИ ЛЕВА КОЛЕДНИ БОНУСИ,А ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ ОТПУСНАХА ПО 40 ЛЕВА КОЛЕДНИ ЕБАВКИ...ЗА ТЕЗИ ТАМ ГОРЕ САМО НАРОДЕН СЪД И ВЪЖЕ
327
14
 
13
 
! Отговори
Тези преди 5 години
Въпросните протестиращи, ако се хванат на работа ще имат възможност да си повишат доходите.Сачо, че това са личности които са готови на всичко само не и да се трудят като всички останали.
326
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Незнам дали БСП ще могат дълго да плащат на л.умпените с анцузи. Те все пак са изгладнели от глад. само Нинова изглежда охранена, но това е защото мъжът й работи в Лукойл.
325
9
 
13
 
! Отговори
Видно е преди 5 години
Видно е, че протестиращите са га.мени му.три и лум.пени.Именно за това, протестите ще сринат и без това слабичкото доверие, което имат хората в БСП.
324
7
 
14
 
! Отговори
За протестите съм преди 5 години
Колкото по-дълго продължат протестите, тобкова повече ще изтънеят бюджетите на БСП и ДПС.
323
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Протестите 2013 година бяха масови,с истински протестиращи,излязоха хора дори в малките градчета,а сороските медии не показваха. Протестите 2014 бяха организирани и платени ,всички го виждахме,само медиите и платените сороски политолози като тези в клипа не.
322
10
 
6
 
! Отговори
До 327 каскет преди 5 години
Другарю демократичен каскет, бяхте 5 човека, медиите ви излъчваха по 12 часа на ден в едър план, едни ранички бяхте приготвили с павета.Мислите ли, че може да спрете един милион и осемстотин хиляди, които не работят за Вас и в държавни службички.Ако мислите , че можете, ви липсват важни анатомични органи с които обикновени се мисли.Не може да спрете справедливият гняв на хората.Съсипахте МВР, служби, правосъдие, прокуратура, здравеопазване, енергийна политика, и БГ УНИЩОЖИХТЕ, и НАРОДЪТ!
321
2
 
15
 
! Отговори
LosHo преди 5 години
Всички много силни да протестират за цените на горивата. Ок, но защо никой не повдига на въпрос високите цени на лекарства и храна! Там монополът е в пъти по-голям. Лекарства и храна скачат с десетки левове, а не със стотинки!
320
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставка..Нови избори...Пак ще изберем ГЕРБ защото комунистиите и депесарите са руски партии- краддци.ГЕРБ са най-читави засега.
319
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не мога още да разбера как на такава хубава земя живее толкоз *** народ.това е подигравка с нея
318
1
 
15
 
! Отговори
se преди 5 години
Всичко ще се провери на местните избори....А за Европейските избори 2019 ще е ясна съдбата на България.Закрива ли се държавата ни или ще съществуваме.
317
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво стана 2013 помните ли каскети,ИСТЕРИЯ НАЧЕЛО С БОЛЕН,ама Болен СЕГА УПРАВЛЯВА.След всички истерии ГЕРБ ОТНОВО ПОБЕДИ,но не пожела да прави правителство.Дойде Орешарски и започнаха МАСОВИ МИТИНГИ НЕ ПРОТЕСТИ ОТ ПО 20-50-ТИНА ЛУМ/ПЕНА.Това продължи ГОДИНА И ПОЛОВИНА зашото комундер власт не дава,не са като Борисов,на всяко гов.едо да му се обръща внимание.ПОМНИТЕ ЛИ ОГРАЖДЕНИЯТА ДРОГАРИ И ПОЛИЦАИТЕ?НАкрая екзатният Местан ви свали.Айде опитайте пак,ще управлявате до първия бюджет и АУТ!
316
5
 
7
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Не, няма да ходим за гъби. Този път всички ще гласуваме и ще гледаме дали малка партия с изявления, че ще върне субсидията от един милион го е върнала. една малка партия гърмеше по медиите, че ще върне милионът, а не го върна, и Минчо Христов го спомена в предаване.Видя ли Минчо Христов и Стела Банкова като партия гласувам за тях.И не ми излизайте с рефрена, когато умираме, че няма алтернатива.Вдигнаха води, ток, газ, петрол, парно без грам икономическа логика.Договорите били тайна за народа
315
2
 
4
 
! Отговори
ЕВРЕЙСКИТЕ БАНКИ преди 5 години
ви грабят *** мозъци !всяка година еврейските банки под формата на лихви прибират повече пари отколкото държавата събира от данъци и такси еврейските банки са "независими" т.е. надзаконови - парите който грабят те ги харчат за глобализация и за унищожаване на работни места не ви ли се струва странно че огромните пари на еврейските банки не се контролират !?
314
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички са маскари,ние в провинцията мизерстваме,софиянци са си добре дават им големи заплати да не скачат!
313
2
 
11
 
! Отговори
gerb logic преди 5 години
получих бонус за срива на Търговския регистър, значи новите цени на гражданската отговорност са напълно поносими
312
10
 
8
 
! Отговори
като падне ГЕРБ преди 5 години
ще доиде на власт еврейката *** Нинова, което заедно с първата си приятелка евреиката Кристалина Георгиева (агент на еврейската Световна Банка за България) ще ви запишат още 30 милярда дълг от които и цент няма да влезе в България, ще ви премахнат 10% данък и ще почнете да плащате по 30% ДОДето за това всички сороски *** в един глас гракнаха за Курнелиязабравихте ли че само до преди 2 години БСП бяха "комунисти" !?
311
8
 
6
 
! Отговори
gerb logic преди 5 години
току-що прибрах един милион комисионна от обществена поръчка, значи бедност не съществува в държавата
310
2
 
13
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Целият криминален елит, независимо от цвят трябва да бъде премахнат.30 г. не се нак радохте. Няма Закон, който да не прочетеш и да не видиш потресаващ лобизъм. Не беше подаряване на ЮП - предаване на БГ. Не бяха огради. Не беше вода с уран. Не беше депутати носят бюлетини. Не беше унищожаване на здравеопазване и лобиране за частните болници. Да плащаме частните училища на богаташите. Да купуваме скъп ток, а имаме централа. Лекарства за рак, купуват от Индия за 300 лв. в БГ 1200.Наглост и циниз
309
7
 
12
 
! Отговори
за герб дебилите преди 5 години
заплатата ми ще е висока, ако от нея държавата не ми взима толкова много под формата на задължителни застраховки, данъци, акцизи. Разбрахте ли сега, гербави де били, кой за какво и къде протестира :)))))