Атанасова към Нинова: НС не е Ниноваленд! Покажете си фиша от заплатата!

Политически престрелки заради високите депутатски заплати
21 ное 2018 13:00,
145
Атанасова към Нинова: НС не е Ниноваленд! Покажете си фиша от заплатата!
Снимка: БТА, Архив

Политическите престрелки между управляващи и опозиция продължават на различни фронтове. Този път главна тема е депутатската заплата.

Поводът е вчерашното изказване на лидера на БСП Корнелия Нинова, която заяви, че левицата ще внесе предложение за намаляване заплатата на депутатите с 543 лв.

Според нея това е увеличението, натрупано през последните 2 години, а сегашният размер на депутатската заплата е неморално и е "несправедливост", която се случва във време на протести срещу стандарта на живот, високите сметки и ниските доходи.

"Заплатите на политическия елит ще се увеличат и то със задна дата с 90 лв., при положение, че знаем с колко се увеличават пенсиите", каза още Корнлелия Нинова през изминалия ден.

"Увеличението на заплатите е ритуално самоубийство на политическа класа. Десетки хиляди хора са на улиците със социални искания, а вие си вдигате заплатата в този момент", написа още лидерката на левицата.

Още по темата

В отговор на нейните атаки, Десислава Атанасова от ГЕРБ представи фиш от заплатата си като народен представител през 2013 г., когато сегашните управляващи бойкотираха кабинета на Пламен Орешарски.

"От понеделник призовавам Корнелия Нинова да покаже фиша си за заплатата от последния месец, в който не ходи на работа, а представя "визията", написа Атанасова във своя личен профил във Facebook.

Атанасова написа още, че по време на бойкота на политическа партия ГЕРБ срещу кабинета Орешарски, депутатите са се отказали от 70% от своите възнаграждения, лишили са се съзнателно от пътуването в командировки и ползването на служебни автомобили.

Като резултат от това, пише още депутатът от ГЕРБ, през 2013 г., Атанасова е получила 489 лв. възнаграждение при заплата 2196 лв.

"Вие само от 18% ли сте готови да се лишите, въпреки че не ходите на работа? - странен "бойкот"! Кога или къде тези, които не работят, получават еднакво възнаграждение с тези, които работят? - При комунизма или в Парламента, когато там е Нинова? Само че, декларацията Ви отне комунизма, а Народното събрание не е Ниноваленд!

Ако греша, опровергайте ме – с факти и фиш! Корнелия, твой ред е!", написа още Десислава Атанасова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
то си е мое общото на кака ***!
121
1
 
4
 
! Отговори
agabaga преди 5 години
Да не би да криете с ***, че не е родена на село и не е играла на чилик с момчетата?
120
4
 
7
 
! Отговори
agabaga преди 5 години
Тая *** да вземе да помести фиша си от детската градина или от комсомолската организация. Белким се оневини.
119
12
 
9
 
! Отговори
безпартиен преди 5 години
Идеалното правителство-Нинова-министър председател,Азис-министър на културата,Жан Виденов-министър на икономиката,Мариус Куркински-военен министър,Мустафа Карадая-министър на образованието.......
118
5
 
7
 
! Отговори
Я па я...! преди 5 години
Атанасова не пада по долу от Нинова.И двете са едни усойници....
117
7
 
19
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Деси кокошката има мозък колкото да пази равновесие. Много е плитка горката, за да си мисли, че ще е все така в кацата с мед.
116
4
 
6
 
! Отговори
Поручик Лукаш преди 5 години
Деко, а защо липсва във фиша основната ти заплата? Трудовия стаж? И как при бруто заплата 2196 лева се осигуряваш на 2200?Да ме прощаваш, но ако вие сте ***, ние не сме!
115
24
 
30
 
! Отговори
Курнелия Импексова преди 5 години
Какво ви става бе хора? Как може ***, която ходи да поднася цветя на паметника на Тодор Живков и крадливо приватизира най-голямото външно търговско предприятие по времето на соца Техноимпекс, да участва изобщо в политиката, камо ли да е лидер на най-голямата опозиционна партия ?
114
21
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
червените каскети вече се облизват как задунайската губернийка ще я поднесат на тепсия на император путинчо Нали така бе васали ?
113
17
 
23
 
! Отговори
Яна преди 5 години
не ме интересува 2013 година ...
112
17
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
това комунистите са наи голямото зло по света но останахо само северна корея и хората не ги искат та и в русия дхуганов е в трета глуха какво да говорим повече
111
16
 
24
 
! Отговори
! преди 5 години
Какво грозно разминаване между думи и дела, нали г-жо Нинова.Това е разликата да се говори и прави.Бойкоти, визии, при народа ама ни един от вас не се отказа иот лев от 3500-те+ месечно, както направиха всички от партия ГЕРБ през 2013.Забележете всички срещу нито един от вас сега.Иначе възмутени, обидени, бла-бла-бла ...Само приказки, приказки, приказки.
110
16
 
28
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
И още нещо! Ако Нинова смята, че заплатата и е незаслужено висока, има толкова много начини за благотворителност! Защо не го прави?
109
19
 
26
 
! Отговори
Е преди 5 години
ТУКА КУЦО,КЬОРАВО И САКАТО Е АКТИВИЗИРАНО ЗАЯ ДА БРАНЯТ С ГЪРДИ ГЕРБ-----ТРОЛЯТ НАРЕД ПО ФОРУМА.....ДОСТА ПАРИ ВАЛЯТ И ЗА ДЕЖУРНИТЕ ПИСАЧИ ПО ФОРУМИТЕ,ЯСНО Е КАТО БЯЛ ДЕН-ДЕ ЖИВЕЕ И ПРЕБЪДЕ БЪЛГАРИЯ.....
108
15
 
22
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Винаги е имало пропаст между заплатите на обикновените граждани и политическият ни елит. Защо Нинова се сети точно сега? Досетете се от първи опит!
107
13
 
21
 
! Отговори
Е преди 5 години
И КАТО ЗНАМ КАК КУПУВАХА ИЗБОРИТЕ МИНАЛАТА ГОДИНА ПО ВРЕМЕ НА ПАРЛАМ. ИЗБОРИ СРЕД БРАТЯТА - РОМИ И СРЕД ТУРЦИТЕ В РАЗГРАДСКО И В НАЙ-ГОЛЯМОТО РАЗГРАДСКО СЕЛО ЯСЕНОВЕЦ, НАСЕЛЕНО ГЛАВНО С РОМИ.....ВПРЕГНАХА И ЕДРИЯ БИЗНЕС,ДОМУСА И КОГО ЛИ НЕ СЕГА САМО И САМО ДА ОЧЕРНЯТ НИНОВЕА И ПОЛИТ. СИ ОПОНЕНТИ.....УЖАС.....БЪЛГАРИЯ Е НАД ВСИЧКО И НАД ВСИЧКИ-ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ.....
106
12
 
17
 
! Отговори
неезависим преди 5 години
Доколкото разбирам , Нинова ПРЕДЛАГА.И предложението й е от вчера , а не от....год.???т ТВОЙ РЕД Е ЗА ОТГОВИР.Или ДА или НЕ.Иначе и аз мога да те попитам , как така стана М-Р здравеопазването без необходимото образование/ и на отиване каза , че не си направила само едно нещо; НЕ ГО ЗАКРИ...
105
21
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За да се докопа до властта Нинова и по милион ще ви обещае, вярвате ли го, тя е тотален манипулатор и професионален лъжец.
104
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НИНОЙЦА ДА ПОКАЖЕ ПРОИЗХОД НА КАПИТАЛ ЗА ТЕХНОИМПЕКС- 1ДЛ- 3000ЛВ- МИН ЗАПЛАТА 2700ЛВ, СРЕДНА ЗАПЛАТА 3 ДЛ- ВЕДНАГА ДА ИЗНЕСЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРОИХОД НА КАПИТАЛ ЗАЩОТО МОЖЕ ДА Е ПРАЛА ПАРИ ОТ КОРУПЦИЯ, ОТ ТЪРГОВИЯ С ВЛАСТ, НАРКОТИЦИ, ОТ КВО СА СЕТИТЕ, А МОЖЕ ДА Е КРЕДИТЕН МИЛИОНЕР ОТ 12 ФАЛИРАНИ БАНКИ ОТ ДЕМОКРАТИЧНАТА ЛЕВИЦА- И ЗАМ МИНИСТЪР РУМЕН ГЕЧЕВ.
103
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не всеки е имал късмета да приватизира по един Техноимпекс, някои хора се издържат от заплати.