Атанасова към Нинова: НС не е Ниноваленд! Покажете си фиша от заплатата!

Политически престрелки заради високите депутатски заплати
21 ное 2018 13:00,
145
Атанасова към Нинова: НС не е Ниноваленд! Покажете си фиша от заплатата!
Снимка: БТА, Архив

Политическите престрелки между управляващи и опозиция продължават на различни фронтове. Този път главна тема е депутатската заплата.

Поводът е вчерашното изказване на лидера на БСП Корнелия Нинова, която заяви, че левицата ще внесе предложение за намаляване заплатата на депутатите с 543 лв.

Според нея това е увеличението, натрупано през последните 2 години, а сегашният размер на депутатската заплата е неморално и е "несправедливост", която се случва във време на протести срещу стандарта на живот, високите сметки и ниските доходи.

"Заплатите на политическия елит ще се увеличат и то със задна дата с 90 лв., при положение, че знаем с колко се увеличават пенсиите", каза още Корнлелия Нинова през изминалия ден.

"Увеличението на заплатите е ритуално самоубийство на политическа класа. Десетки хиляди хора са на улиците със социални искания, а вие си вдигате заплатата в този момент", написа още лидерката на левицата.

Още по темата

В отговор на нейните атаки, Десислава Атанасова от ГЕРБ представи фиш от заплатата си като народен представител през 2013 г., когато сегашните управляващи бойкотираха кабинета на Пламен Орешарски.

"От понеделник призовавам Корнелия Нинова да покаже фиша си за заплатата от последния месец, в който не ходи на работа, а представя "визията", написа Атанасова във своя личен профил във Facebook.

Атанасова написа още, че по време на бойкота на политическа партия ГЕРБ срещу кабинета Орешарски, депутатите са се отказали от 70% от своите възнаграждения, лишили са се съзнателно от пътуването в командировки и ползването на служебни автомобили.

Като резултат от това, пише още депутатът от ГЕРБ, през 2013 г., Атанасова е получила 489 лв. възнаграждение при заплата 2196 лв.

"Вие само от 18% ли сте готови да се лишите, въпреки че не ходите на работа? - странен "бойкот"! Кога или къде тези, които не работят, получават еднакво възнаграждение с тези, които работят? - При комунизма или в Парламента, когато там е Нинова? Само че, декларацията Ви отне комунизма, а Народното събрание не е Ниноваленд!

Ако греша, опровергайте ме – с факти и фиш! Корнелия, твой ред е!", написа още Десислава Атанасова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
24
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Атанасова отново говори глупости и откровени лъжи. Не, Атанасова, НЕ СЕ ОТКАЗАХТЕ от привилегиите си като народни представители. Просто спряхте да ходите на работа, за да гладите самочувствието на лидера си. А в резултат на глобите, получавахте доста по-ниска заплата, заради което започнаха раздори в собствените ви редици.
101
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Типично - Най-голямата Лъжкиня се крие зад Популизъм !
100
2
 
27
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
от сегашния политически живот не виждаме нищо друго освен простащина и арогантностполитическата компетентност не е дори на средното за европейски политикнищо съдържателно и само битовизми и скандали на ниво квартални хайвани
99
14
 
21
 
! Отговори
Честно преди 5 години
Заради партия Герб намразих гербери и калинки.
98
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Даден е осигурителния доход, който е 2200 и върху него се начисляват осигуровките, иначе заплатата може и 5к да е ... или тя е доста глупава или се опитва нас да манипулира
97
18
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Червената Коркондела да се откаже първо от хонорарите на Кремъл и тогава ще я видим дали ще плюва кифтетата !
96
0
 
10
 
! Отговори
До # 71 преди 5 години
До АнонименТочно така. Това би т/о да бъде задължително. В противен случай са в конфликт на интереси. Щом като искат да бъдат важни държавни лица, ще се разделят с частния бизнес. Това е една стъпка срещу корупцията в горните етажи.
95
8
 
18
 
! Отговори
Деса е пример за преди 5 години
Калинките на ГЕРБ в акция.
94
10
 
19
 
! Отговори
Деса е наистина П. преди 5 години
Не може Нинова все да е крива за всичко. В тоя случай иска да намали заплатите на депутатите. Не виждам нищо лошо в предложението й.Деса на мен ми е къде къде по-противна като манталитет. Как може да си депутат и такива приказки да говориш в парламента? Тя по -скоро е за Вип Брадър, там да псува като каруцар. Разбирам защо са й лепнали прякора Деса Пр0стакесата. Бойко явно по такива си пада...
93
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съвсем смятат хората са ***. Десислава Атанасова се опитва да манипулира общественото мнение...чистата и сума била 489 лв...Кого заблуждават? Защо тогава осигурителният и доход е 2200, т.е. максималният месечен размер на осигурителния доход за 2013 г... Това значи, че заплатата и го надвишава ... Осигурителните вноски са изчислени на база този максимален доход. Освен това са дадени и 23 отработени дни? Защо? Моля, журналистите да проверяват това, което отразяват...
92
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тотално разминаване на думи и дела при червените, вече 100 години.Все за народа загрижени, а винаги го навират на кучето в газта. Като бойкотират парламентарните заседания, трябва да се откажат от заплатите. Стига се докарват само на приказки. Върхове на лицемерието има в тази Партия,като се почне от ГЪЗпожа "Истина" та до последния от парламрнтарната група.То няма как да си в групата, ако не си кален лъжимажещ.Ако им се появи ненадейно съвест,очаквам масови самоубийства сред тях. Няма, няма!
91
9
 
17
 
! Отговори
Бойко Кръстанов преди 5 години
Защо обаче във фиша липсва най-важното - основната заплата? Липсва и аванс. А иначе сметките никак, ама никак не излизат.
90
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тая световноизвестна вмирисана скумрия деса си показала фиша ? А за Милиардните им кражби има ли фиш ? ИзрОоод пезподобен - Махай се бе !
89
25
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев коремното, Пинокио на кака Корни
88
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
като е бойкотирала защо има над 400лв осигуровки ???че и 23 дни трудов стаж за пенсийка....само да не изтече на дебелянка павлова фиша че....
87
20
 
23
 
! Отговори
Не съдете по партия преди 5 години
Само да прочетете Нинова и се ежите като таралежи. Това дето иска да намали депутатските заплати, го одобрявам. Не ме интересува коя партия го е предложила. Оная другата па4**авра Деса да се омита от парламента.На Про%%%ститут&ките мястото им е на улицата.
86
23
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Атанасова за пореден път ошшамари Нинова ;)
85
6
 
27
 
! Отговори
Лорита Шерденкова преди 5 години
Г-жо Атанасова на фиша Ви е заличен трудовия стаж защо?
84
2
 
12
 
! Отговори
Хх преди 5 години
Има разлика между държавен служител и и в частния бизнес. По света изявени политици се кандидатират за високи държавни позиции за престиж, въпреки, че заплатите в държавната сфера са доста по- ниски в сравнения с частния сектор. У нас е обратното. В държавния сектор високи заплати. Борят се да докопат кокала, без да свършат достатъчно полезна работа. Заплатите би т/о да се калкулират и според средния стандарт на живот.
83
13
 
22
 
! Отговори
Добро предложение преди 5 години
До тия дето плюят Нинова, защото е от БСП. Нинова се опитва с нещо да намали кражбите в парламента и е предложила да се намалят депутатските заплати. Прочетохте ли за най-новия данък на Бойко??? Ако сте на заведение и гледате мач, ще плащате допълнително. Новината е от преди 10 минути, прочетете я. А тая Деса калиНката пак се мазни на Бойко. Да покаже точно какви похвати е приложима, за да е в Народното Събрание.