Атанасова към Нинова: НС не е Ниноваленд! Покажете си фиша от заплатата!

Политически престрелки заради високите депутатски заплати
21 ное 2018 13:00,
145
Атанасова към Нинова: НС не е Ниноваленд! Покажете си фиша от заплатата!
Снимка: БТА, Архив

Политическите престрелки между управляващи и опозиция продължават на различни фронтове. Този път главна тема е депутатската заплата.

Поводът е вчерашното изказване на лидера на БСП Корнелия Нинова, която заяви, че левицата ще внесе предложение за намаляване заплатата на депутатите с 543 лв.

Според нея това е увеличението, натрупано през последните 2 години, а сегашният размер на депутатската заплата е неморално и е "несправедливост", която се случва във време на протести срещу стандарта на живот, високите сметки и ниските доходи.

"Заплатите на политическия елит ще се увеличат и то със задна дата с 90 лв., при положение, че знаем с колко се увеличават пенсиите", каза още Корнлелия Нинова през изминалия ден.

"Увеличението на заплатите е ритуално самоубийство на политическа класа. Десетки хиляди хора са на улиците със социални искания, а вие си вдигате заплатата в този момент", написа още лидерката на левицата.

Още по темата

В отговор на нейните атаки, Десислава Атанасова от ГЕРБ представи фиш от заплатата си като народен представител през 2013 г., когато сегашните управляващи бойкотираха кабинета на Пламен Орешарски.

"От понеделник призовавам Корнелия Нинова да покаже фиша си за заплатата от последния месец, в който не ходи на работа, а представя "визията", написа Атанасова във своя личен профил във Facebook.

Атанасова написа още, че по време на бойкота на политическа партия ГЕРБ срещу кабинета Орешарски, депутатите са се отказали от 70% от своите възнаграждения, лишили са се съзнателно от пътуването в командировки и ползването на служебни автомобили.

Като резултат от това, пише още депутатът от ГЕРБ, през 2013 г., Атанасова е получила 489 лв. възнаграждение при заплата 2196 лв.

"Вие само от 18% ли сте готови да се лишите, въпреки че не ходите на работа? - странен "бойкот"! Кога или къде тези, които не работят, получават еднакво възнаграждение с тези, които работят? - При комунизма или в Парламента, когато там е Нинова? Само че, декларацията Ви отне комунизма, а Народното събрание не е Ниноваленд!

Ако греша, опровергайте ме – с факти и фиш! Корнелия, твой ред е!", написа още Десислава Атанасова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Постоянният парламент си изпя песента. Вече не са и смешни. ВНС и стига вече сме затъвали с тези интересчии. Истината е президентска република.
41
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бас държа,че Курнелата въобще не се интересува от заплатата в парламента.Милионите от Техноимпекс и парите,които гушна от Булгартабак,ще стигнат за два живота.
40
9
 
13
 
! Отговори
БСП жалка... преди 5 години
Въпрос: Какво става като се срещнат комунист и крадец ? Отговор: поздравяват се - Здравей колега...
39
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гладни крадци-БСП
38
6
 
16
 
! Отговори
ДЕСО МА преди 5 години
Стига си лъгала, СРАМ нямаш ли. Всички знаем за добавките, че са 3 пъти над основната заплата
37
9
 
8
 
! Отговори
Курнелия крепи Бойко преди 5 години
*** е спасението на Борисов. Докато тя иска властта Борисов е очевидно непоклатим...Не го ли разбрахте все още? Ха-ха-ха...
36
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кадрите на БСП са чисто и просто крадци
35
2
 
17
 
! Отговори
Do # 21 преди 5 години
До АнонименНаистина са хем грозни, хем нахални. На всичко това и непочтенни. Натоварила стария си фиш от 2003 и се прави на интересна. Ако претендираш за някаква коректност, покажи си последния фиш, к. повече от 5 пъти надвишава средната / а не минимална/ работна заплата.
34
4
 
11
 
! Отговори
БЕДЕН ГЕРБЕРУН преди 5 години
най-новия виц
33
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова твърде е лоясала, много лапка заплатка.
32
8
 
14
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 5 години
Курнелка беше обещала да дарява по 600 лв. месечно от дУпетатската си заплата на болно дете или възрастен човек в нужда ... Време е да се отчете за даренията си ... !!!
31
5
 
10
 
! Отговори
ОФШОРКИТЕ НА ТИКВУН преди 5 години
кога ще се отчетат към бюджета....
30
1
 
14
 
! Отговори
мак преди 5 години
Не е тайна, че получават големи заплати+добавки за комисии+бонуси+увеличения и пари за не знам какво още. Залата на нс често е полупразна, т.е. не се преуморяват от работа. Без тези 500лв няма да обеднеят, но как ще си намалят заплатите, да не са луди, искат да се устроят за цял живот с няколко мандата като вечен депутат. В същото време пенсиите са в пъти по-ниски, подхвърлят по 40лв за Коледа и имат чиста съвест, уж.
29
3
 
15
 
! Отговори
А ПЛИКЧЕТО С ПАРИ преди 5 години
а командировъчните, а парите за дрехи, за сътрудници, за бензин отделно. А от КОМИСИЙКИТЕ КОЛКО пада.... Хайде верно идва НИКУЛДЕН, ама ептен ни взеха за шарани
28
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Направете заплатите на депутатите 1000 лева, да видите тогава какви закони ще се приемат.
27
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не само не трябва да взимат заплати мазнините комунисти, а трябва да ги глобяват! Кой обикновен работник няма да ходи на работа, а ще взима залата? Кой работодател ще търпи такъв работник? Народа е работодател на НАРОДНИТЕ представители и като такъв трябва да изисква от червената буца сметка, защо не са на работа, защо взимат заплата докато не са на работа и къде са докато не са на работа?
26
8
 
23
 
! Отговори
Въпрос към Курнелия? преди 5 години
Как една млада ***(*** Нинова) на 28 години, от село Крушовица, може през 1999г. да си купи за стотици хиляди долари едно от най-големите външнотърговски предприятия по време на соца "Техноимпекс" ? Нямам повече въпроси...
25
5
 
19
 
! Отговори
месара преди 5 години
еееее, сега другарката "истина", "спасителката" нинова ше трябва да "дарява" пак некой лев от заплатата си, в знак на "загриженост"!
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Египет например е увеличил деойно населението си само за няколко десетилетия. Йемен, СА и прочее.Все фенери на цивилизацията. И ако в ЕС се вдигне раждаемостта и станем 1 милиард, като китайците, ще ти олекне ли?
23
4
 
3
 
! Отговори
Forever преди 5 години
До No name,много точно казано от вас,напълно съм съгласна.