Вън, вън… монах гони дете с аутизъм от Троянската обител

Грозната сцена се разиграла до чудотворната икона на Богородица
24 дек 2018 17:45,
252

Божи служител изгони дете аутист от църквата на Троянския манастир "Успение Богородично" в навечерието на Рождество.

Грозната сцена се разиграла на метри от чудотворната икона на Богородица Троеручица, разказа в профила си във Facebook майката на 5-годишното момиченце – Кристина Борисова.

Дъщеря й е с диагноза генерализирано разстройство от аутистичния спектър. Именно затова майката искала да се докосне до чудотворната икона, пред която хората се молят за здраве и изцеление.

На 16 декември обаче се натъкнали на йеромонах Георги, който грубо ги изгонил, защото детето: "Вика и крещи".

Семейството заснело арогантната сцена, недопустима за храма, и е качила клипа към поста си. В него ясно се виждат заплашителните жестове на монаха и се чуват думите: "То е детенце, ама вика, вика и крещи!", "Недей да ме снимаш, слушаш ли к’во ти казвам, ще те изпердаша!", "Айде да си ходите!"

Почти веднага от Троянския манастир изпратиха извинително писмо до жената, подписано от игумена - Велички епископ Сионий.

"От името на братството и лично от свое име поднасяме сърдечни извинения на вас и на вашите придружители, които сте потърпевши и сте станали свидетели на това неподобаващо поведение от страна на йеромонах Георги. Уверяваме ви, че на духовника ще бъде наложено съответстващото наказание за поведението му, което е недопустимо и непристойно", се казва в писмото му, цитирано от "24 часа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
8
 
4
 
! Отговори
Чичо Митко преди 5 години
Много *** Поп! Развали бизнеса на храма около Коледа и Нова Година! Сега ще сучи от собствения си маркуч! Изключително просташко поведение от духовник!
187
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хубаво е когато им 'светнат' задниците с някое друго клипче за да ги видим колко струват и колко са божий служители. Снимайте хора, снимайте и не се бойте! Светият Дух ви дари камерите на истината!
186
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човечето попове вече са търговци, гледат келепир и няма човещина.
185
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"Ако видя такъв *** като тебе да посяга на невинни хора и да безчинстваш"Ако виждаше щеше да е добре но Бог ти е затворил очите и виждаш плюнката като бонбон а фекалията - шоколад! Ей, под попското расо "светена" вода НЕМА!
184
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 191"На всякъде ще ви гонят, *** такива- и в хипермаркета, и в магазина, и на детската площадка, щото не сте хора, а изчадия"Не се боим от попските клишета! Попските екземи лазят по тях самите. Да са им здрави гъзците че да има попски епопеи като Баба Гуси и онуй младичкото попче с мазните бозки!
183
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 190Бог не дарява поповете с памперси и затова те често се изпускат изпод расото. От попската урина вяра не никне а само ортикарий, сърбежи, гъбички и екземи! Станат ли хронични удрят в мозъка! Не пести мехлена - мажи здраво!
182
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименРитнатите и отвхърлениет в този случай сте вие, инвалидизирани бо.клуци, деца на *** като Кристана Борисова и наркомани! На всякъде ще ви гонят, *** такива- и в хипермаркета, и в магазина, и на детската площадка, щото не сте хора, а изчадия!
181
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 188Ритнеш ли попа и омаскарената му "цръква" Бог лекува на секундата! Църквата превърнахте на вертеп и чаршия но Бог гледа и рита попа по гъзата! А сега хората знаят и тепърва ще гледат попските израстъци ка се топят докато не изчезнат някъде из постинята! Такава е съдбата на попската пошлост, мерзост,лакомия и лицеприятие!
180
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименФекалия си ти, бе , ***! Спести си мерзките си думи към Църквата! *** като тебе трябва да се лекува , а ако толкова мразиш Църквата - *** и се самоубий!
179
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 185Това ако е църква значи ти си фекалия! Това ако е храм - ти си тоалетна хартия! Църквата е Исус Христос а попа - фарисей/съдукей при това от най гнусните! Попската злоба се вижда ясно и за това сега беснеете (попските гъбички) защото лъснахте като голи слузести охлюви и ви видяха "вярата/състраданието"! Беснейте, Бог обаче си свърши работата като дари камерите за да ви се "наслаждават" вярващите на попските съполи! Сами си забивате ножчетата в задниците, от много попска мъдрост
178
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 184Ла.й.но ***, никой, никой не е виновен, даже и свещеникът НЕ е виновен, че някаква ку.р.ва като Кристина Борисова е родила изчадие! Бо.клу.ци като теб са истинските виновници! Айде, самоубий се и отърви Земята от скапаното ти безсмислено съществуване и злоба!
177
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Даниела 179"Последните трима анонимни сигурно празнуват Коледа"Даниела не е анонимна - "даниела" е умна/мъдра като свинска сърдела. Попът за Коледата е излишен като хеморуида на даниелския ***. Но тя не анонимната Даниела толкова може да снесе!
176
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Мартина 180Агресията е попска! Светият Дух е навсякъде а неговите инструменти в днешно време са камерите. Камерите не лъжат за разлика от българските попове! Камерите показват какъв е точно меркантилния/злобен поп без никаква Вяра в Бога какъвто не би трябвало да бъде. Бедност, болест и смърт е налегнало голяма част от българското общество което показва че сте на грешната пътека!
175
7
 
11
 
! Отговори
1122 преди 5 години
Към всички обиждащи детенцето ,че е дефектно ,изчадие ,грешка на природата и т.н да ви питам щяхте ли да мислите по същия начин ако бяхте на мястото на тази майка ?
174
7
 
12
 
! Отговори
Мартина преди 5 години
До този, който се изакваХайде сега всичката тая агресия, злоба и ако си ги сложете в чинийка и ги изяжте :)
173
4
 
14
 
! Отговори
Даниела преди 5 години
Последните трима анонимни сигурно празнуват Коледа, пазаруват по молове, ядат и пият като за последно и след това бълват своите истини. Каква е истината? Бяхте ли там? Господа анонимни съдници, влизате ли в храма? Присъствате ли на службите? Молите ли се? Всъщност, много по-лесно е да се "изакаш" върху духовник, храм и Рождество... Честит Рожден Ден, Господи! Безверниците такъв подарък Ти поднесоха...
172
16
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 178Ах как боли някои като им се каже ИСТИНАТА директно! И ще боли а иначе с удоволствие съм се изакал на свещеник като този да не кажа всичките български "духовници"! Те сами се докараха до това дередже без никой да им е виновен. А "вярващи" празноглавци като теб ще ги има и няма да виждат как се приближават мерзостите на запустението защото вярват в Лъжехристи вместо сами да пият от извора!
171
16
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поповете са най отявлените маскари и винаги меркантилни и алчни! Хитър Петър още на времето ги е разобличил и надхитрил - с право! Българският народ е пощурял откъм попове, врачки, гледачки, магове и леене на куршуми и за това нормален в Лайнарие почти не се среща.
170
16
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Мартина 170Тая "несправедливост" ще му коства попщината и така трябва да бъде след като се държи по този начин! Такива като него, да не кажа цялата попска гилдия, бяха слушалки на Държавна Сигурност и този гнил манталитет не ги е напуснал. След уж промените усетиха че могат да припечелват и веднага станаха "божий" но само с едно 'ставане" до БОГ не се стига! Не трябва да чака човек много дълго преди да им опита "плодовете". За това БОГ ще ги рита и изобличава дорде не побелеят от "опит"!
169
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ДаниелаВижте, г-жо Даниела, хората съчувстват на невинния свещеник , както и з аболното дете. Болното дете не е виновно, че е болно, но една майка и еидн баща трябва да го успокоят , а после да влизат в Храма. Отец Георги със сигурност щеше да им помогне и да им прочете молитва, но при УСЛОВИЕ, ако родителите бяха успокоили детето ИЗВЪН храма. За съжаление, родителите, а най-вече майката на болното дете не проявиха никакво разбиране и никакво уважение- към Храма, отеца и другите хора.