Вън, вън… монах гони дете с аутизъм от Троянската обител

Грозната сцена се разиграла до чудотворната икона на Богородица
24 дек 2018 17:45,
252

Божи служител изгони дете аутист от църквата на Троянския манастир "Успение Богородично" в навечерието на Рождество.

Грозната сцена се разиграла на метри от чудотворната икона на Богородица Троеручица, разказа в профила си във Facebook майката на 5-годишното момиченце – Кристина Борисова.

Дъщеря й е с диагноза генерализирано разстройство от аутистичния спектър. Именно затова майката искала да се докосне до чудотворната икона, пред която хората се молят за здраве и изцеление.

На 16 декември обаче се натъкнали на йеромонах Георги, който грубо ги изгонил, защото детето: "Вика и крещи".

Семейството заснело арогантната сцена, недопустима за храма, и е качила клипа към поста си. В него ясно се виждат заплашителните жестове на монаха и се чуват думите: "То е детенце, ама вика, вика и крещи!", "Недей да ме снимаш, слушаш ли к’во ти казвам, ще те изпердаша!", "Айде да си ходите!"

Почти веднага от Троянския манастир изпратиха извинително писмо до жената, подписано от игумена - Велички епископ Сионий.

"От името на братството и лично от свое име поднасяме сърдечни извинения на вас и на вашите придружители, които сте потърпевши и сте станали свидетели на това неподобаващо поведение от страна на йеромонах Георги. Уверяваме ви, че на духовника ще бъде наложено съответстващото наказание за поведението му, което е недопустимо и непристойно", се казва в писмото му, цитирано от "24 часа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
20
 
22
 
! Отговори
Бахмааму! преди 5 години
Кога ли ще се отървем от религиите и всички други суеверия? Ходим да се лекуваме при врачки, баячки, икони ходжи... Просто нямам думи.
87
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Безумци, нима вярвате в безплатни "чудеса"?
86
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българската Коледа
85
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българска работа срама нямате ей и то по Коледа
84
20
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва всякакви религиозни сборища да се сринат със земята. Стига лъжи. 21 век сме.
83
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЧокиАбе тази си прави ПР,търси внимание и избива комплекси,нищо друго!Според мен и тя е за доктор.
82
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 78 Сталин е бил изключен от семинарията заради комунистическа дейност!Разрушаването на храмове продължава с пълна сила и при неговото управление!По време на ВСВ престава с гоненията срещу вярващите ,отваря затворени храмове разрешава литургийте на фронта!Всичко това е под въздействието на Йерусалимския Патриарх Илия!След войната всичко се връща по старому!
81
25
 
15
 
! Отговори
Чоки преди 5 години
Колко ли е изстрадало това семейство. Тия, дето нагло твърдят, че майката на това болно дете е виновна- вашите майки са виновни, че са си провалили абортите на времето, спукани кап.ти с промити от тамян съзнания.
80
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Полвинчати работиТи сам признаваш, че светът е създаден!Атеистите, като теб, не признават СЪТВОРЕНИЕТО.
79
13
 
15
 
! Отговори
†БПЦ† преди 5 години
Само да ви кажа чада мои, да не разчитате на божията помощ да се изцерите от каквото и да е без да сте си платили здравните вноски. Да знаете, че вече базата данни на патриаршията е свързана с тези на здравната каса. Без здравни вноски, не чудотворни икони, ами и патрахила да ми целувате все тая.
78
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНикой не се бои от камери,а лъсват комплексите на тази жена за сеир и внимание.Ако мислеше за детето си,а не за себе си,тя нямаше да постъпи по този начин.
77
19
 
9
 
! Отговори
Христо преди 5 години
Монасите са долна и извратена пасмина...
76
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 70 Да всеки има право да посещава храма,и ако на това дете му е простено непристойното поведение по време служба ,едва дали и на неговите родители!Много по нормално щеше да е ,родителите да бяха се оплакали на игумена епископ Сионий!Константин Велики е казал :Ако видя свещеник или монах да съгрешават ,ще ги покрия с императорското си наметало да не гледат хората греха им!
75
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сталин е завършил семинария и е бил вярващ. По времето на СССР църквата винаги е била финансирана от държавата, построени са много храмове. Показват само видео как се срутва един единствен храм, но защо е бил срутен? Никакви свещеници не са разстрелвали заради това, че са свещеници а винаги е имало друга причина.
74
9
 
14
 
! Отговори
Полвинчати работи преди 5 години
какви богове, църкви, религии, библии, корани и т.н. и т.н..20 % от 21 -ви век минаха бре хора осъзнайте се .Няма друго нещо на света откакто е създаден, което да е донесло повече смърт и страдание на човечеството от религиите - факт.Паркинсон, рак, земетресения наводнения , глад , смърт - още един начин , по който бог ти казва, че те обича.Ти вярвай и се кланяй на парчета рисувано дърво.
73
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 72тя е решила да прави сеир с камератаБраво на майката! Нека лъснат попските чресла на яве! Веднага личи че Бог на този поп не му е дал нищо на 'скрито'! СНИМАЙТЕ И НЕ СЕ БОЙТЕ! ОТ КАМЕРИТЕ ВИ СЕ БОЯТ САМО ОБРЕЧЕНИТЕ И МОШЕНИЦИТЕ!
72
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименДа, попът е от БСП, ако беше от ГЕРБ нямаше да постъпи така, гербските свещеници са възпитани и културни.
71
17
 
9
 
! Отговори
Horn преди 5 години
Даже и в този случай на безподобна арогантност, на която са способни само смирени расоносци, се намират болни мозъци, които да оневиняват развилнелия се поп. Жената даже се извиняваше на тази низка твар, дето едва ли е създала нещо смислено през жалкото си живуркане.
70
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако детето вика и крещи защо родителите трябва да го насилват. Иконата сама по себе си е само символ, тя самата на помага. На родителите им е дадено по Божията милост да имат болно дете, така е решено и има причина за това, да се замислят защо. Но те не мислят, казват си - сега ще минем метър - ще докосне детето иконата и але-хоп, вече имаме здрваво дете, и ние щастливи, и детето здраво... ама така не става.
69
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Попа си носи отговорност за реда и опазване на църквата,а майката носи отговорност за детето си,не виждам нищо нередно в това!Че майката е решила да направи сеир и вместо да се занимае с детето си и го укроти,тя е решила да прави сеир с камерата и да се хвали и търси внимание,ама изобщо не е работа да и пригласяме на такава сбъркана жена. Всеки е смъмрял детето си,да не би тя да не го е правила?Занимава хората с глупости!