Строежи: АМ "Хемус" - готова до 2024 г., "Струма" - до 2023 г.

До 2021 г. трябва да завърши участъка Благоевград - Симитли
2 яну 2019 15:00,
46
Строежи: АМ "Хемус" - готова до 2024 г., "Струма" - до 2023 г.
Снимка: Архив, Булфото

2024 г. е срокът за изграждане на АМ "Хемус", а 2023 г. е срокът за завършване на АМ "Струма", включително и участъкът през Кресненското дефиле, съобщават от АПИ.

Председателят на Агенцията Инж. Светослав Глосов посочи, че през 2021 г. по договор трябва да завърши лот 3.1 в участъка от Благоевград до Симитли, на който се работи много усилено по основното трасе.

Още по темата

"Предстои и изграждането на тунела при Железница, но в момента процедурата се обжалва. В зависимост от съдебното решение и класирането ще бъде определен изпълнителя. Ако класираният на първо място участник се откаже, тогава изпълнител ще бъде следващият в класирането. До този момент определеният на първо место участник в процедурата "Джи Пи Груп" не са направили официален отказ от изпълнение на проекта", съобщи инж. Глосов.

"До 2024 г. е срокът за изграждане на АМ "Хемус" и правителството е поело ангажимент автомагистралата да бъде завършена, каза инж. Глосов. По повод осигурените целеви средства от бюджета за финансирането на проекта той подчерта, че не трябва да има съмнения относно прозрачността при усвояването им.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 40Така беше щото НАТО бяха готови да нападнат България както в 1919 г.
41
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Слави,ако се кандидатира и обещае 3 магистрали и две тангента 100%ще ги бие на изборите.
40
3
 
5
 
! Отговори
До 40 преди 5 години
За 45 години построиха 60 километра до Правец.Когато ,,другите държави " строяха аутобани/пример Дания,Норвегия/ ние строяхме,,зрял социализъм" и вдигахме лозунги / има и много важно нещо за един аутобан ,така наречената възглавница .Във Германия на места тя е над два метра на няколко слоя,за да може да издържа и на танкове .Те си имат основата,а ние от каква база тръгнахме-макадам,павета и кър!Те и какви тунели и виадукти имат,а ние един виадукт 630 метра го строихме 14 години от86 до 99та
39
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 39 и във другите държави има обществени поръчки, бюджети, приоритети и т.н Но къде по света 127 км се строят за 16 години ????
38
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До бай х. А ве, глу.пак, какво сравняваш несравними неща. Римските пътища са строени от легионери и роби, сега има обществени поръчки, бюджети, приоритети и т. н. Нали ти е ясно, че ако има осигурено финансиране, проект и завършени процедури една фирма може да *** построи тези 127 км и за 1-2 г.
37
7
 
4
 
! Отговори
Цветан Фиков преди 5 години
Магистрала до Марс през 2025г.Бойко Борисов ще реже лентата.
36
5
 
10
 
! Отговори
бай х преди 5 години
магистрала Струма / 127 км / я започнаха 2007 година и се очаква да я завършат 2023 това са 16 години за 127 км ???? през римско време когато са редили паветата на ръка са строили пътищата по бързо от тия айдуци
35
0
 
9
 
! Отговори
Отговор преди 5 години
До Анонимен 24 Ами и Джи Пи Груп са като Бойко. Няма по добри. За това печелят.Елементарно.
34
4
 
11
 
! Отговори
Ти да видиш... преди 5 години
До Анонимен 16 А при управленията на БСП кви магистрали имаше...Е, хеее !
33
2
 
8
 
! Отговори
дядо Соци преди 5 години
До 34 А на Корделка ли да вярваме ? Госпожа лъжа.Хи,хи..!
32
6
 
5
 
! Отговори
... преди 5 години
Хубаво ще са готови, ами отсечките вече на по 15 години, които са като батут, а не като път ? Не вярвайте на нищо идващо о ГРОБ.
31
15
 
9
 
! Отговори
до 28 преди 5 години
абе дедка, не всички тука са вчерашни и помним как беше, някога не е имало много пътища и магистрали, ама там, където ги имало не крадени 80% от парите, и се правеха от истински асфалт и бетон да издържат армия от танкове и още са здрави и запазени вече 50 години, а на боко рапона козите пътеки за милиарди евро се разпадат още преди да е срязал лентата.
30
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На обещания са много силни, само сроковете се променят... и остават за по-натам.
29
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АМ Хемус се строи - Ябланица - Боаза 9 км и от Шумен до Разград 13 км.
28
3
 
12
 
! Отговори
До 22 преди 5 години
Абе мушмороко млади,къде по света няма задръствания и критични моменти,по време на трафик,или произшествие по магистралите? ВГермания в Щатите,в Канада са уникални и често срещанГледал съм от 40тият етаж в Торонтосветещата ,,змия"на пълзящите едвам коли от което ти настръхва косат.Ама ти питай тате или дядо как се минаваше Витиня и пътя за Пловдив и морето през калдъръма на Момин проход и Костенец и повечето междуградски пътища.Тогава беше безумна държава 24,нищо не сте видели вие хленчовци!
27
1
 
21
 
! Отговори
Хайде направете го! преди 5 години
Много говорене изслушах и статии за АМ Хемус прочетох, но до сега почти нищо не се случи с тази наи-важна за България магистрала. Един единствен Пътен Възел до Шумен и обиколката на Богров и толкова.Завършването Ам Хемус и свързването на София със силни градове като Русе В.Търново и Варна е изключитено важно за развитието на цялата Българска икономика.
26
2
 
10
 
! Отговори
Кравата Пенка преди 5 години
Джи Пи Груп- Отново са първите в схемата! Пази Боже...
25
1
 
15
 
! Отговори
много важен преди 5 години
много важен е пътя РУСЕ ВЕЛИКО ТЪРНОВО но там пак някакви интересчии дълго обжалват и пречат
24
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно ми е какво точно трявба да се случи, за да изключат Джи Пи Груп от всички проекти, в които са "спечелили" !? Вероятно трябва да намерят оръжие за масово поразяване в офисите им, или планове за разпалване на 3-та световна война...Безумна държава...
23
1
 
9
 
! Отговори
стар човек преди 5 години
Не съм нито син,нито червен,нито зелен,но съм на 70 години и помня и знам какво беше,какви пътища бяха и какви обещания бяха.Добри ли ,лоши ли/но по скоро добр но,колкото пътища се построиха за последните десетина години ,не бяха построени предишните 60!Който е щурмувал паважа,макадама и дупките от онова време знае и помни,,ЗАПАДНИТЕ КОЛИ ,НЕ СА ЗА НАШИТЕ ПЪТИЩА"А помним и Церовски,,Струма ще е готова за олимпиадата в Атина",взе парите и 1км.не построи.А португалската концесия-и метър не изгради