Румяна* е само на 12, и вече е с дете на ръце!?

Кръстила го Сарасвати – на герой от индийски сериал
4 яну 2019 08:20,
151
Румяна* е само на 12, и вече е с дете на ръце!?
Снимка: Flickr

Не сюжет от сериал, а истинска история. Румяна* от ромската махала в Лом е на 12 години. И вече е майка. Кръстила сина си Сарасвати – на герой от индийски сериал. Бил умен и красив.

Бабата пък е едва на 39 години и има осем деца. Най-малкото е само на 1,7 г. И двете с Румяна са по майчинство.

Никой не разбрал, че момичето е бременно, докато не отишла в болница за ваксина. Тогава им съобщили, че е бременна в шестия месец.

Още по темата

"При толкова много деца не можахме да разберем, че дъщеря ни е бременна. Още ми е на майтап, че Румяна е майка, нищо, че аз го гледам", споделя майката пред "Монитор". Бащата е неизвестен, а момичето твърди, че е изнасилено.

В същото време Румяна признава, че все още обича да играе на ластик през лятото, вън на улицата. Трудни й били дробите в училище. Притеснявала се да къпе Сарасвати, майка й вършела това.

Колко ли още такива Румяни има у нас?

Това е само един случай от явлението деца раждат деца. А това е страшно. Според статистиката около 3000 са бебетата, родени от майки под 18-годишна възраст.

България пък е една от страните в Европа с най-високите показатели за тийнейджърска раждаемост. И това вече се е превърнало в диагноза.

В същото време бием камбаната, че демографският проблем у нас е едно от най-големите ни предизвикателства. Отчитаме, че жените се решават да имат дете едва след като са сигурни, че са направили кариера и възрастта непрекъснато се вдига. От другата страна пък, са малолетните майки. Онези, които още не са видели нищо от живота. Не са завършили образованието си, не са се наиграли, дори нямат мечти. Самите те деца, но вече имат такива.

В същото време лекари съветват жените да не отлагат да имат деца във времето. Резултатът - демографска катастрофа, поне така вече я определят някои учени, с която се борим от години.

И сега, какво?

Румяна* - името е променено

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сигурно е искала да се казва Зарзавати, ама нали да все неграмотни.. важното е деЦки да има, името не толкова
110
1
 
9
 
! Отговори
Диабло преди 5 години
ANIMALS!?!?!?!
109
2
 
10
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Да живей Сарасватиту....и всичкото Сарасвати по света....ех ,българска майка юнашка!
108
1
 
15
 
! Отговори
До Сериозен въпрос преди 5 години
Само че нас никой не ни пита дали искаме от нашия джоб да се дават безкрайните помощи и бонуси за малките ели.Някой тук се опитва да хитрува - били получавали само по 30 лв за дете. Моля?!Един такъв малолетен или непълнолетен инкубатор носи в ромското семейство толкова много готови пари и други помощи, че може да ги изхрани всички! Но всичко това е одрано от нашия гръб!ДОКОГА?! Наистина ли трябва да следваме примера на чичкото с мустачките? Дотам ли ще ни докара калпавото ни законодателство?
107
1
 
13
 
! Отговори
Сериозен въпрос... преди 5 години
Някои има ли идея с.екса с малолетни не е ли наказуем? Сериозно търсих информация по въпроса и единственото което намерих, е статия в която пише, че се преследва от закона, но в ромските случаи съставените наказателни постановления се прекратяват защото това се считали за част от културата им ?!? WTF ?!?
106
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само като прочетох за 12 годишна майка и ми стана ясно ,че ще е от "ромската" махала.
105
2
 
14
 
! Отговори
Боко Тиквуня преди 5 години
На Тиквата бъдещия електорат
104
3
 
11
 
! Отговори
Относно Китай преди 5 години
Някой по-долу пише, че санкции за раждане на повече от едно дете се отнасяли само за държавните служители.Това не е вярно!Само относно селските семейства, които обработват земя, разчитайки единствено на труда на членовете на семейството, се предвиждаше изключение - ако се роди момиченце, след преценка на местното партийно ръководство да се реши ДАЛИ ДА НЕ СЕ ПОЗВОЛИ на родителите да опитат още веднъж, тоест да имат второ дете.Но, така или иначе, озаптиха безконтролната раждаемост.Значи може!
103
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Освен завистливият ром, тук кудкудяка и един нашенски гей-неудачник.Българките са ви криви.Ама кисело е гроздето, много е кисело.И кой изобщо ви е казал, че тези аборти се правят от българки? Българката е достатъчно интелигентна, за да знае какво да направи, ако не иска да забременее.Абортът е спасение за едни други, чиито мъже са в затвора и ако не направи аборт, той като си излежи присъдата, ще я заколи!
102
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 99Като ви изритаме от хубавата ни страна, тогава тя вече няма да прилича на прокажена,неблагодарни нагли пиявици такива!
101
1
 
37
 
! Отговори
до 99 преди 5 години
Що българите да сме злобни?? Българите сме тия дето работим,за да се множат още на 11 години ро**мите и да получават помощи.Тази щом е родила на 12 г. едвам е изчакала първият си цикъл да се възпроизведе.Не може ли на мен държавата да ми плати второ висше и допълнителен езиков курс??Нали работя на тая държава,защо за българите все НЯМА?И като бях в училище българските бедни деца с работещи родители не получаваха детски,а моите работиха за минималната заплата.Как изчислиха,че с 2 лева надвишавам?
100
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябват промени в социалната политика. Родиш ли под 18 г. да се спират детските, който получава майката. Ако тази майка има и други деца, да им се спрат и на тях детските, защото не е упражнила родителския си контрол над дъщеря си. Също родилката не трябва да получава детски за това дете т.к. го е родила преди да навърши 18 г. Да се спират и детските по същия начин и на бащата, ако е по 18 г.
99
36
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 93Напълно съгласен с едно уточнение. Българките до 20г. вече имат 2 аборта, само мама и тате не знаят за това.
98
57
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Злобни българи, добре че са ромите да поддържат демографията, иначе прoкажената ви държава щеше да изчезне много по-бързо! Ак
97
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Слушам колежката, която мрънка, че й е малка заплатата и ще напуска дава съвети на всоя приятелка от къде да си купи скариди.Предния месец се похвали на колежките, че си купила обувки за 600лв.Харесала си телефон за 1200лв.Напролет ще сменя колата.Приятел има, но като се разговорят за деца ... ауууу *** то от къде пари ?
96
1
 
29
 
! Отговори
D преди 5 години
Ето така 15-20 г си изкарват в майчинство. За какво им е да работят като си взимат пари и без да се мъчат. Само трябва да раждат.
95
34
 
7
 
! Отговори
Рашко преди 5 години
До Анонимен 88Защо мислиш така?!! Защото не знаеше, че има роми, които могат да четат и пишат ли?!! Ами толкова си се интересувал, какви точно са ромите бе приятелю! Тесен ти е мирогледа, затова и схващанията ти са тесногръди! За да се намери решение на даден проблем, първо проблема трябва да се дефинира много точно. Проблема с високата раждаемост сред малолетни с нисък или нулев образователен ценз, по никакъв начин не е проблем с ромите! Поинтересувай се колко малолетни майки - българки има!
94
1
 
35
 
! Отговори
Не трийте преди 5 години
Teзи нещастници как са ми изтрили коментара. Написах защо днеса не сезира прокуратурата за тази новина, дете на 13 ражда дете. Бати цензурата. Иначе затова дете, което ражда дете, някой го одобряват, според менкато си на 13 трябва да учиш и играеш, а не да разждаш.
93
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво е това Сарасвати? Не можа ли Бойко да го кръсти???/.....аааа то пък така си кръщават прасето в БГто
92
29
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали сте гледали рекламата на Дюрекс - Всеки ден в България се правят 70 аборта ...Това са 25550 бебета на година.Толкова деца убиват *** обаче видиш ли друг им бил виновен.За всичко друго пари има, но за деца няма.*** не иска да гледа деца, а Ганьовките докато станат на 30 вече са с по два аборта и започват да се жалват, че нямат деца, а държавата видиш ли им била длъжна да им плаща за инвитро, защото те са се осакатили съвсем съзнателно.