Лекари: Ревността е бичът на българските семейства!

Проф. Станка Маркова и д-р Веселин Герев пред Bulgaria ON AIR
9 яну 2019 11:15, Анисия Иванова
149

25-годишната Юлияна Иванова от Стара Загора бе намушкана с нож в сърцето от 65-годишния ѝ съпруг. Основните мотиви за престъплението са семеен скандал или ревност.

Сексологът проф. Станка Маркова и психиатърът д-р Веселин Герев коментираха пред Bulgaria ON AIR случая.

Според тях става дума за ревностна параноя, която се появява доста често при семейства с по-голяма възрастова разлика.

Още по темата

"Агресията у мъжа не се получава от вчера за днес. Това са наслоявания в характера на човек. Причината за убийството най-вероятно е ревност. Патологичната ревност става психопатия. Става сериозен проблем, при който мъжът до такава степен започва да фантазира, че се подлудява. Това състояние обаче предразполага за повече скандали в семейството", обясни д-р Герев.

По думите му ревността на мъжа често се поражда от сексуалната неспособност.

Сексологът проф. Маркова е на мнение, че от стотици години насам е прието мъжът да е по-възрастен от жената в семейството, защото това предразполага за стабилност.

"В браковете, които възрастовата разлика е много голяма, е важно дали мъжът, или жената са съгласни на компромиси. Ако жената е по-възрастна от мъжа, то нещата се променят много. Жената е по-мъдра, тя знае как да управлява мъжа. Жената обаче може да прави секс, докато е жива, а мъжете приключват доста по-рано", обясни още проф. Маркова".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига бе, женена за дядо си. Психично отклонение си е, подобно на онова от малцинството 11 годишни да раждат бебета. Тоя дано изгние в затвора
66
3
 
2
 
! Отговори
Пффф преди 5 години
За древна Гърция ли говориш :)
65
5
 
4
 
! Отговори
Така ще бъде в бъдещ преди 5 години
Ако измислят безсмъртието към 2030 или до 2050г мъжете и жените се разделят. На кланове. Мъжете ще са изолирани сами да са си. Мъжки клан. Женски клан. Разделени. Сами в мъжкия клан си има правила. В женския клан не трябва да стъпва мъжки крак. И там ще имат правила как да се обвържат с мъж. Но деца май няма да се раждат защото сме безсмъртни. Не стареем вече. Само може да умрем от умишлена смърт.
64
11
 
8
 
! Отговори
bolbov преди 5 години
Само Лека корекция.Британски учени са установили, че дупките на българските жени поглъщат по голямо количество материя от това,която поглъщат черните дупки във вселената.Учените са алармира ли СЗО да предприемат спешни мерки за спасяване на българите мъже.
63
29
 
5
 
! Отговори
Чило преди 5 години
Не се прави така! Тоя деди е някакъв примитив явно. Има и интелигентни начини да си върнеш ако се чувстваш обиден. Аз например една бивша сума време и казвах, че е психически нестабилна (и така си беше). И го правех публично, пред общи познати. И тя, каквато си беше свита, милата, се сдухваше още повече. По някое време беше пред емоционален срив, та с нейната суицидност можеше и въжето да намаже или да се метне от 17-ия етаж (на този етаж живееше).
62
8
 
4
 
! Отговори
Франкофон преди 5 години
Една силна жена няма да се ожени за дядо си, нали? *** има и в двата пола, Ко обвинявате само мъжете? Кой нормален човек стой доброволно при насилника си? Стокхолмския синдром си избийте от главите, дами, и забравете лафа: бий *** обичам та. Друг въпрос е, че жените са мазохисти в същността си, идващо от естеството и механиката на половия им орган ;)
61
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук много мъдри и потентни пенсионери пишат.
60
0
 
10
 
! Отговори
Грешката преди 5 години
Никога,никога не се признават тезиизневери!Дори да те хванат на калъп,казваш,че се борите!
59
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ревнуват комплексарите, несигурните, неуверените в себе си мъже и все ги е страх, че жената ще си хареса някой по-хубав от тях.
58
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 66Казваш "ти да я хрантутиш..", ами кой те кара да я хрантутиш? Намери си силна, независима жена, която работи и няма да хронтутиш. Ама те такива маняци нарочно си избират безпомощни слаби жени, за да я направят зависима финансово и започват да издевателстват над нея. Една силна жена никога няма да допусне това.
57
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
по всяка вероятност в началото са общували срещу заплащане и е забременяла "случайно", след което да се замаже скандала, старият коцкар е бил принуден да се ожени за нея.
56
7
 
19
 
! Отговори
Nemo преди 5 години
Да се ожениш за дядо си не е най-умната постъпка и несъмнено няма как да остане без последствия...
55
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Такива мъже са маниаци, психопати. Отначало се прикриват с оправданието, че е от обич, но истината е, че те са обзети от манията за тотална власт над жената. Ако един мъж обича наистина една жена й дава свобода, уважава нейните избори. Ако на един от двамато партньори нещо не им допада, просто си тръгват. Какви са тези психопатски убийства над жените в България, да не сме в Ориента. Никой няма право да си присвоява чужд живот, нито да ограничава своцодата да си тръгне.
54
3
 
20
 
! Отговори
Не гледай назад преди 5 години
Когато жена иска да те напусне с друг. Кажи и мила взимай си нещата и повече не се връщай. И и ги изхвърли от жилището си. И продължавай напред без да се замисляш за тази жена. Защото лошото е да ти изневери с друг и нещата да са и още в жилището ти. И ти да я хрантутиш. Най мъдрата постъпка ако не си бета тъпн. е да я изтреляш с нещата и при майка и и никога да не я погледнеш. Не е нужно убийство.
53
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ревността, а насилието над жените е причината. Такива мъже-насилници си избират по-слабохарактерни жени и ги правят зависими, искат да ги контролират, ограничават всяка част от живота на жената, за да се чувства самия мъж значим. Това са психопати. И когато жертвата събере сили да напусне, става страшно.
52
3
 
13
 
! Отговори
гошо преди 5 години
Изумен съм че жена, титулуваща се професор може по обществена медия да нарича обобщено жените по този начин: млади агнета или стари овци за консумация.И това без каквито и да е последствияАко бях на мястото на водещата журналистка, най-малкото щях да напусна студиото.Учудващо е че няма реакции от иначе доста шумните .... защитини организации от всякакъв вид. Може би защото те са оръдие за политически натиск, а професорката няма такава тежестЖени, когато сами не уважавате себе си, не очаквайт
51
5
 
19
 
! Отговори
До 49 преди 5 години
Ние говорим за България,ти ни пращаш в ООН.Остави световната статистика и погледни какво става в "европейска" България-30 жени убити за 1 година от най-близките си,основно от ревност и безпомощност.От тъпотия и простотия.
50
4
 
6
 
! Отговори
Росин преди 5 години
Еми да станем дендъри тогава та да ни е все едно кой на кого го слага.
49
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българските мъже са комплексари/е не всички,де/,но тия,които убиват от злоба и комплекси трябва да бъдат сурово наказани-доживотен затвор,без право на промяна.
48
4
 
17
 
! Отговори
@49 преди 5 години
С тази разлика че убитите жени са на 90% убити от мъже или партньори, а убитите мъже са на 90% убити по други причини. Това е разликата. И навсякъде по (белия) свят, тази разлика има значение. Едно е да убиеш някого при хулиганска свада или някаква глупости, съвсем друго е да те убие най-близкият си. Това е все едно родител да убие детето си. Ако всичките тия мъже бяха отровени от жените си, дали щеше да се притесниш? Защото то е същото - мъжете колят, жените тровят. Ама статистиката не е такава