Десетки роми искат главата на Каракачанов, а той: Нека протестират!

Вицето пита НПО-тата къде са отишли парите за интеграцията
Обновена: 14 яну 2019 15:47 | 14 яну 2019 15:39, Камелия Цветанова
688

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Протестът след нападението над военнослужещия в село Войводино стигна и до жълтите павета. Само че докато в селото са недоволни българите, пред Министерски съвет се събраха десетки роми, за да поискат оставката на вицето Красимир Каракачанов.
Още по темата
Участниците носиха плакати, в които обвиняват вицепремиера в расизъм и фашизъм, както и изразяват недоволство за съборените ромски къщи - "Каракачанов, не разделяй обществото", "Каракачанов, върви си", "България казва не на фашизма", "Родино моя, ти си ваза, в която не цъфти омраза".

Протестиращите негодуват най-вече срещу репликата "циганите станаха много нагли" и твърдят, че Каракачанов трябвало да бъде подведен под наказателна отговорност за насаждане на омраза.

След изказването на вицето ромският активист Лилияна Ковачева подаде жалба срещу него, тя е и един от организаторите на протеста днес.

И докато ромите скандираха на жълтите павета Красимир Каракачанов прие в Министерството на отбраната ромски деца, който го суровакаха.

Той отсече, че няма за какво да се извинява и коментира, че всеки има право да протестира.

"Според мен всички тези организации, които години наред усвояваха огромни пари е хубаво да дадат най-накрая един отчет колко пари получиха, за какво ги изразходиха и защо така се получава, че след тези стотици милиони, да не кажа милиарди, които се изляха и по европейски, световни и национални фондове, защо няма ефект от това, те са основните отговорни за това, защото те получаваха тези пари", заяви вицето.

А след като стана ясно, че криминално проявен е нападнал курсанти от Националния военен университет на пътя, Каракачанов настоя, че е поредният случай, който показва, че има проблем в обществото.

"Това не се решава с протести. Тези проблеми в обществото се решават първо с честно говорене. Това, което е, да се казва и второ - с мерки за интеграцията на това население, но тези мерки минават и през училища като това в Златарица и други училища", отбеляза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


688
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
244
4
 
9
 
! Отговори
да бе,ксенофоби преди 5 години
До Анонимен 334Вместо да приказваш измишльотини,ти самия *** до Русия,да видиш обикновените хора,а за милицията да не говорим,какво ги правят такива опушени!И не се правете на толерантни,вие просто сте страхливи!А страхлив човек няма бъдеще!
243
2
 
5
 
! Отговори
Ala_Bala преди 5 години
На тази манефестация не виждам Цветан Цветанов да им маха за поздрав. Това сие организирано от службите мероприятие за отвличане на вниманието на обществото от далаверата със Ф-16. Не се хващайте на герберските въдици!
242
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От коя държава са дошли??? Айде обратно. Закон за паспортите спешно! Като в Русия.
241
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой им писа плакатите? А обясни ли им какво пише на тях?
240
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Германия както се напълни с нео марксисти като баба Меркел по добре да не я даваме за пример
239
1
 
6
 
! Отговори
ДЖИ ПИ ГРУП преди 5 години
ИНТРИГИТЕ НА МВРО СА ПО ПИЕСА НА ДС И МОСКОВСКИЯ БОЛШОЙ ТЕАТЪР.
238
13
 
2
 
! Отговори
Долу! преди 5 години
Как е възможно евродепутат да бъде Джамбазки -? Що за скандал!? Този човек щеше отдавна да е в затвора в Германия за думите си, че сме се отнасяли прекалено европейски с малцинствата? Само като му видя грозната и изкривена от злоба мyтра, осъзнавам, че този не би се поколебал да изгори стотици хиляди жени и деца заради произхода им.
237
2
 
11
 
! Отговори
Ala_Bala преди 5 години
Поне да им бяха написали плакатите с разкривени букви. Те си личат, че са купешки. Това не протестиращи. Това са манифестиращи. Колко лиса се охарчили герберистите. Цветанов не отиде ли да им помаха?
236
4
 
3
 
! Отговори
Аделайда преди 5 години
Поколения наред тези хора са отритнати от "другото" общество/дори и лекари са бегали от това "общество" за да се интегрират чак в Австрия или Германия .Защо ли не са се интегрирали тук в БГ???.Как искате сега за едно поколение това да стане. Че Ние още не можем още с корупцията и изграждането на истинската демокрация да се справим,а желаем те да си останат послушковци като по цар Борисово или Татово време.
235
0
 
7
 
! Отговори
Ако бях журналист... преди 5 години
...отразяващ събитието, щях да питам произволни протестъри дали знаят какво е Джобс.бг.
234
3
 
5
 
! Отговори
Bluesky1 преди 5 години
Проблема с ромската маргинализация няма да бъде решен от некадърници като Каракачанов, няма да бъде решен и от разни скинари, рокери на мотори и всякаква друга комплексирана ....Трябват акъл и държавници....а нямаме нито акъл, нито държавници!
233
2
 
1
 
! Отговори
Щази преди 5 години
Каракачанов свали ли цената а БГ паспорта,за едни *** питам
232
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доживяхме времена във които всеки втори бие командоси,първо онези братя от Коилово биха френски а сега и тези роми български командос.
231
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма по-расистка и ксенофобска страна от България. Отидете в Русия, в САЩ, в Германия, в Турция. Никъде не са такива расисти и ксенофоби.
230
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В тази "медия" ежедневно тече антиБългарска пропаганда
229
5
 
2
 
! Отговори
ДЖИ ПИ ГРУП преди 5 години
Мафията намери един "командос" и му даде поръчка да намери роми които да го бушонират,ето ви ДС РУСКА ,БЕЗКРАЙНА ИНТРИГА.МИРИШЕ НА МИЛИЦИОНЕРИ
228
11
 
2
 
! Отговори
ОСТАВКА бе преди 5 години
***- Каракачан още ли не е подал оставка???
227
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мислите ли че този на снимката може да прочете какво пише на плаката!Аз съм убеден че не може да прочете написаното,но е излезнал от дупката да вдига патърдия!А ако го попитате дали е работил през живота си ще ви каже-НЕ!Ние всички дружно издържаме тази !
226
5
 
3
 
! Отговори
РОМ преди 5 години
Извинете не знаехме ,че е командос
225
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предлагам командосите да ходят с табели КОМАНДОС,така ромите няма да ги бият