КНСБ ще връща 100 хил. българи от Западните покрайнини

Пламен Димитров: Проектът "Възраждане" ще струва 200 млн. лв.
Обновена: 3 фев 2019 09:58 | 2 фев 2019 22:20, Анисия Иванова
200
КНСБ ще връща 100 хил. българи от Западните покрайнини
Снимка: Bulgaria ON AIR

Проектът ни "Възраждане" - една национална програма за връщане на българи от Украйна и Молдова, ще струва 200 милиона лева. Той има реална възможност да върне у нас 100 хил. българи от Западните покрайнини, каза лидерът на КНСБ Пламен Димитров пред Bulgaria ON AIR.

Той съобщи, че вече е имал среща по темата с премиера Бойко Борисов и с финансовия министър Владислав Горанов.

"Идеята не е да внасяме работници, а да потърсим механизъм за устойчиво заселване на българи у нас, които живеят в Украйна, Молдова и Западните покрайнини, говорим за хора с квалификация. Проектът включва заселване в изостанали райони. Това ще се отрази и на икономиката ни, и на демографската криза. За да сработи, ще са нужни между 3 и 5 години", смята той.

Димитров обясни, че за целта са започнали картографиране на вакантните работни места в страната, както и опис на изоставените къщи в населените места, собствениците им и цената, на която могат да бъдат закупени имотите.

За връщането на 15 000 семейства годишно това би струвало около 200 млн. лв, допълни синдикалистът.

Средната работна заплата в България в момента за тях е атрактивна, каза още Димитров.

Целият разговор гледайте на сайта на Bulgaria ON AIR.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами тварете ги на конските вагони и ги карайте тука!Хаха!Бойко да ги дере с данъци,такси,глоби и да ги лъже по избори!
101
2
 
38
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 5 години
--Падението на един Синдикат и един СИНДИК!!УЖАС!Явно в БГ всичко институционално е разрушено пошло лъжливо и неработещо ! УЖАС!Родоостъпниците изскачат от всяка дупка и обясняват как трябва да ядем постни пици - а в същото време те тъпчат джобовете си с пачки - с единствената мисъл да избягат в рая - далеч от България и от всички бг нещастници (С ДЯНКОВ)
100
2
 
30
 
! Отговори
USA преди 5 години
Атрактивна ? - ако си я харчат там. Но ако ще остават тук - жална им майка
99
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То хубаво да се засели в изоставен район в изоставена окрадена и опустошена до шушка къща в енското село до което няма транспорт тока често гасне и не отговаря на никакъв стандарт и ти унищожава електроуредите ,пътя до града е само дупки доктор няма у-ще няма детски град няма--но има бол озверели от мизерията братя готови да изнесат жилезото и от пломбите --тези незнаят ,че ги канят на война....
98
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да,те квалифицираните ще отидат точно в западналите села и в порутените къщи, да си подобрят квалификацията............ с тези милиони да бяхте създали работни места и нормални заплати да се върнат децата ни от разните му чужбини ! или така е по- безотчетно ?
97
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Връщането ще струва 200 милиона......ЗАЩО НЕ ГИ РАЗПРЕДЕЛИТЕ ТИЯ ПАРИ НА ХОРАТА В БЪЛГАРИЯ?
96
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вчера по една ТВ гледах висшистка икономическо образование говореше като търсела работа какво и предлагали --- и каза ; вместо да търсят хора с нормални професии бизнеса имал претенции за многофункционалност на която нормален човек едвали ще отговори --бизнесмените от 10-човека оставят двама на всяко вдигане на заплатите и после ги скъсват -те от своя страна напускат и онези търсят нови двама ,но да могат да работят като 10--никой няма желание да бъде смачкан за без пари...
95
3
 
34
 
! Отговори
КНСБ преди 5 години
Търсим балабурници (балъци балами) за да ги интегрираме в нашата икономика да помагат на БГ бизнеса -ще им дадем Бг гражданство и работа за без пари- Всички украинци молдовци всякакви бягащи от воини "българи" ще настаним в изоставени постройки и ще ги извозваме до фабриките- Ще има и изхранване от страна на работодателя(закуска обяд) заплати на всяко 3-месечие.При липса на желаещи от Украйна - ще припознаем за "българи" хора от Банлгадеш Пакистан Армения и СомалияДА ЖИВЕЕ БГ БИЗНЕСА! -ОЛЕ!
94
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Освен това кой българин ще иска да се засели в изоставени райони? Всеки бяга по големите градове.
93
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Връщането" на българите от Западните покрайнини би било върховно предателство. Те живеят на българска земя, заграбена от сърбите. Къде ще ги "връща"? Те винаги са си живели там.
92
3
 
28
 
! Отговори
българин преди 5 години
Поредната глупост.НЕРАЖДАНЕТО НА ДЕЦА,е зловещия проблем в европейския християнски свят.И кучетата вече виждат къде е корена на проблема.Християнката стана тежко егоизтична жена,детемразка,която не иска да бъде съпруга и майка.Единствено се интересува от кой мъж да набавя пари,да я водят по екскурзии,да и купуват друхи,злата и пр.Ако не се промени нещо,нашият свят след 20-30 г.ще изчезне.Доживях да видя жената в най уродливия и вид.Пази боже и помагай.
91
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вие не разбрахте ли, че проблемът е в ниските заплати. Увеличете заплатите и всичко ще дойде на мястото си. Искате хората да ви работят без пари, а вие да генерирате печалби. Няма. Баламите свършиха.
90
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това да не са ти някакви подчинени дето можеш да ги разкарваш насам натам ще вземат Бг паспорти и ще си вдигнат доламите и ще идат където им е угодно същото важи и за бесарабските българи ---те ако искат по- добър живот от който водят трябва да вземат Бг паспорт и да направят като повечето млади българи--газ към нормалните държави ---ОСВЕН това дойде ли нов МАТРЯЛ за българските фабриканти заплатите вместо да се вдигнат веднага ще ПАДНАТ ! А и вие сте синдикати колкото ние маймуни с рога !
89
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Направете държава привлекателна и проблема сам ще се реши. С тези пари създайте привлекателен бизнес с добри заплати и хората сами ще дойдат. Не това ви е целта обаче! Целта ви е да гепите. Е за това хората се изнасят и няма раждаемост.
88
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първа мярка - да махнат името "синдикат", за да не подвеждат хората. "Синекур", "седенка" или "локумджийница" са по-точни. Също така откъде накъде ще издирват изоставени къщи? За какво ще им послужи тази информация? Не е ли достатъчно, че всички са набити в София? Имигранти ли ще населват в уж изоставените къщи? Или ще си ги присвоят по някакъв начин, като преди 60 години?И защо не вдигнат заплатите, тогава няма да има нужда да се чудят каква простотия да измислят, а да работят.
87
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Западните покрайнини няма толкова българи. Има около. 3-4 000 с BG самосъзнание. Останалите не знаят думичка български и кръщават децата си Владица, Предраг, Сладжана и т.н. Бесарабските българи не искат да се връщат в България. Остава нашенските пишман-бизнесмени да си внесат "българи" от Виетнам.
86
2
 
33
 
! Отговори
Бай Шиле преди 5 години
За затвора си Пламенчо! В нормална държава нямаше да говориш простотии,но с този такт си узаконявате кражбите за милиони.
85
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По скоро България трябва да си върне Западните покрайнини и Северна Добруджа-Югославия не съществува, а вече са минали над 100 години от как С. Добруджа са ни я взели и имаме право да си я искаме.
84
1
 
30
 
! Отговори
пешо преди 5 години
Тези псевдо синдикати Доктора така ги изучи само крадат и нищо не правят това е най мафиотската структура в държавата
83
1
 
42
 
! Отговори
Другия с коня преди 5 години
Синдикатите получавате по 25милиона всеки месец членски вноски вече 30 години...Нямате Нито една стачка в защита на Членовете ви и нито един отчет за какво употребявате тези пари освен за заплати на Централите...По-добре се Саморазпуснете......