Като в Норвегия: Ще възпитаваме децата с нова стратегия

Асоциация "Поход за семейството" се обяви против приемането й
Обновена: 5 фев 2019 16:16 | 5 фев 2019 15:45, Анисия Иванова
60
Като в Норвегия: Ще възпитаваме децата с нова стратегия
Архив: Булфото

Национална асоциация "Поход за семейството" се обяви против приемането на проекта за "Национална стратегия за детето 2019-20130".

На пресконференция бяха представени основните цели и приоритети на новата национална асоциация, която е обединение на различни неправителствени организации.

Като асоциация организацията е учредена в началото на тази година. Поводът за обединение е Проектът на "Национална стратегия за детето - 2019-2030 г.", който е публикуван за обществено обсъждане. Очаква се той да бъде разгледан от парламента в първото тримесечие на тази година.

Още по темата

Ивайло Тинчев, заместник-председател на УС на Националната асоциация "Поход за семейството", заяви, че в този му вид документът въвежда скандинавския модел на грижа за семейството, в което фокусът изцяло е върху детето. Така, ако сработят мерките, заложени в стратегията, 66% от българските родители ще бъдат подложени на наказателно преследване, защото признават, че са наказвали децата си физически.

Сред аргументите против стратегията са, че тя нарушава грубо Закона за нормативните актове и към нея липсва финансова обосновка и предварителна оценка на въздействието.

Тинчев бе категоричен, че държавата не трябва да изземва функциите на родителите и да контролира методите на възпитание на децата им, а трябва да помага и съдейства в поощряване на отговорното родителство, съобщава БТА.

Вместо стратегия, фокусирана върху детето, от Асоциацията настояват за цялостна стратегия за семейството, която да сработи за справянето с демографската катастрофа. Освен това от асоциацията пледират и за по-обширна реформа и замяна на досегашната Държавна агенция за закрила на детето /ДАЗД/ с Държавна агенция за семейството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е сега като почнете да говорите за норвежките заплати и колко по евтиня им била храната и тн... там е.толкова евтина храната за това ходат да пазаруват от съседни държави с ремаркета ....айде сега.....
48
1
 
0
 
! Отговори
Добрия селянин преди 5 години
"Поход за семейството" се обяви против приемането на проекта за "Национална стратегия за детето 2019-20130". Оправете си статията че тая грешка 20130 малко... :D
47
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С демогравската катастрофа ще се справят тия от гетата, ама какво ще правите вие след това.
46
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До муспи 50"Това е само началото. Сега се разглежда въпроса за безплатното получаване на шофьорска книжка на всяко дете докладващо там където трябва, че родителите му отричат холокоста!"Не бе, ще докладва къде липсват психиатричните мерки! Ще докладват още къде не стига напрежението за електрошокова терапия! България е в много КРАЙНА НУЖДА ОТ ПСИХИАТРИЧНИ МЕРКИ!
45
4
 
15
 
! Отговори
муспи преди 5 години
Това е само началото. Сега се разглежда въпроса за безплатното получаване на шофьорска книжка на всяко дете докладващо там където трябва, че родителите му отричат холокоста!
44
2
 
18
 
! Отговори
Lan преди 5 години
до заспал народ,заспал ...ама се събуди и се опъна за ИК-то! Гордея се с това! :) И вярвам, че и сега като включи отпорът пак ще е добър! А други "незаспали" народи си блеят като овчици и приемат всичко, що е с етикет "благото на децата"!
43
1
 
17
 
! Отговори
заспал народ преди 5 години
Това е новината на деня! А народът не иска и да я прочете "не народ, а ..."
42
2
 
38
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
Ma..aму, съвсем за *** ни взеха! Ако си мълчим, ще ни натикат там, че само да бачкаме, каквото ни платят, да го внасяме обратно за данъци и да носим приплод на държавата. Това, да нямаш право да учиш и възпитаваш децата си по собствените си възгледи е равно на робство! Откъде накъде държавата ще решава каква идеология и какви ценности да насажда у децата ми? Крайно време е да грабваме паветата!
41
1
 
27
 
! Отговори
Горанов и кръстника преди 5 години
Това е политика на Сорос ни неговите НПОта
40
2
 
34
 
! Отговори
сараош преди 5 години
НПО тата трябва да бъдат забранени и преследвани. Това са организации които се опитват да влияят на политиката на законно избраното чрез народен вот правителство. За НПО никой не е гласувал, никой не знае от кого се финансира и какви и чии цели преследва. Това са организации които принуждават правителството да приема закони и политики които обслужват интереси различни от народните.
39
2
 
26
 
! Отговори
Горанов и кръстника преди 5 години
Това е *** политика която цели да скъса връзката между децата с родителите им.
38
1
 
19
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 5 години
Ах,след слънчевите банани имаме и система Барневан в Бия.Да ми е дала или помогнала държавата с нещо?Тя даже взима от мен за даде на едни други Ай са дошли ай ще ме четете че съм оказала съпротива и че съм била някой социален.ТАзия партия ме научи да псувам и затова и пожелавам здраве на майките и целия ви род и по женска и мъжка линия на целия Герб и всички, управлявали след 90, на всички общински ,държавни чиновници,лекари, учители и прочие ***
37
1
 
36
 
! Отговори
Спасение преди 5 години
Норвегия е най-лошият пример в света. Там за децата се грижи терористична организация която реално тероризира норвежките семейства като насилствено отнема децата им, защото получават огромни пари за всяко отнето дете. За 2018 та са отнети над 20 000 деца при прираст от 48 000. Това е почти всяко второ дете. Там децата вече са държавна собственост.
36
1
 
31
 
! Отговори
Lan преди 5 години
32 Норвежките заплати не са свързани с възпитанието, а с открития нефт. До този момент Норвегия е бедна държва. В момента е "Пази Боже сляпо да прогледа". Тепърва ще се види що за чудо отглежадат с тази тяхна система и ще си берат последствията, които не са ясни още. Със сигурност няма да е добре, нито за децата, нито за държавата им!
35
2
 
16
 
! Отговори
че преди 5 години
че то ако е по норвежки модел, ще отида в норвегия да ги отглеждам
34
2
 
34
 
! Отговори
Ати преди 5 години
Ще вземат децата от биологичните им родители заради шамар и ще ги дават в професионални приемни семейства. Ще ги осиновяват хомосексуални двойки, за да ги възпитат подобаващо.
33
2
 
23
 
! Отговори
SS преди 5 години
да ми отнемат детето, Пък Бин Ладен ще е играещо си малчуганче спрямо това в което ще се превърна само да опитат..... света няма да бъде вече същия....ставам терорист, партизанин, войвода, хайдутин баташкото клане ще е за сутрешно кафе всеки ден а Чикатило пасти ще яде за Сталин и Хитлер няма да коментирам детските им игрички...
32
2
 
20
 
! Отговори
deca преди 5 години
Дори не се крият вече. Меркел и тя беше там."Satanic Ceremony at Opening of Swiss Gotthard Base Tunnel"https://youtu.be/zW5gklIKcDg?t=2625
31
1
 
25
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 5 години
Ро'мс'ки или а'ф'р'о деца не взимат. Само бели!!!Къде сте чували да се пренасят в жертва черно бебо? Това да не е козел? Само бели девици и бели бебета. Това въобще не е майтап.
30
1
 
33
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 години
Искам НПО-тата да покажат нагледно как работи новата стратегия.Избират си гето - факултето, столипиново и искам да видим как ще направат от материяла там норвежченца.