Като в Норвегия: Ще възпитаваме децата с нова стратегия

Асоциация "Поход за семейството" се обяви против приемането й
Обновена: 5 фев 2019 16:16 | 5 фев 2019 15:45, Анисия Иванова
59
Като в Норвегия: Ще възпитаваме децата с нова стратегия
Архив: Булфото

Национална асоциация "Поход за семейството" се обяви против приемането на проекта за "Национална стратегия за детето 2019-20130".

На пресконференция бяха представени основните цели и приоритети на новата национална асоциация, която е обединение на различни неправителствени организации.

Като асоциация организацията е учредена в началото на тази година. Поводът за обединение е Проектът на "Национална стратегия за детето - 2019-2030 г.", който е публикуван за обществено обсъждане. Очаква се той да бъде разгледан от парламента в първото тримесечие на тази година.

Още по темата

Ивайло Тинчев, заместник-председател на УС на Националната асоциация "Поход за семейството", заяви, че в този му вид документът въвежда скандинавския модел на грижа за семейството, в което фокусът изцяло е върху детето. Така, ако сработят мерките, заложени в стратегията, 66% от българските родители ще бъдат подложени на наказателно преследване, защото признават, че са наказвали децата си физически.

Сред аргументите против стратегията са, че тя нарушава грубо Закона за нормативните актове и към нея липсва финансова обосновка и предварителна оценка на въздействието.

Тинчев бе категоричен, че държавата не трябва да изземва функциите на родителите и да контролира методите на възпитание на децата им, а трябва да помага и съдейства в поощряване на отговорното родителство, съобщава БТА.

Вместо стратегия, фокусирана върху детето, от Асоциацията настояват за цялостна стратегия за семейството, която да сработи за справянето с демографската катастрофа. Освен това от асоциацията пледират и за по-обширна реформа и замяна на досегашната Държавна агенция за закрила на детето /ДАЗД/ с Държавна агенция за семейството.


59
Още от Страната
Пернишко село откъснато от света – има само един автобус до града
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
С демогравската катастрофа ще се справят тия от гетата, ама какво ще правите вие след това.
49
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До муспи 50
"Това е само началото. Сега се разглежда въпроса за безплатното получаване на шофьорска книжка на всяко дете докладващо там където трябва, че родителите му отричат холокоста!"

Не бе, ще докладва къде липсват психиатричните мерки! Ще докладват още къде не стига напрежението за електрошокова терапия! България е в много КРАЙНА НУЖДА ОТ ПСИХИАТРИЧНИ МЕРКИ!
48
2
 
15
 
! Отговори
муспи преди 1 седмица
Това е само началото. Сега се разглежда въпроса за безплатното получаване на шофьорска книжка на всяко дете докладващо там където трябва, че родителите му отричат холокоста!
47
1
 
17
 
! Отговори
Lan преди 1 седмица
до заспал народ,
заспал ...ама се събуди и се опъна за ИК-то! Гордея се с това! :) И вярвам, че и сега като включи отпорът пак ще е добър! А други "незаспали" народи си блеят като овчици и приемат всичко, що е с етикет "благото на децата"!
46
0
 
17
 
! Отговори
заспал народ преди 1 седмица
Това е новината на деня! А народът не иска и да я прочете "не народ, а ..."
45
1
 
33
 
! Отговори
Кратун преди 1 седмица
Ma..aму, съвсем за добитък ни взеха! Ако си мълчим, ще ни натикат там, че само да бачкаме, каквото ни платят, да го внасяме обратно за данъци и да носим приплод на държавата. Това, да нямаш право да учиш и възпитаваш децата си по собствените си възгледи е равно на робство! Откъде накъде държавата ще решава каква идеология и какви ценности да насажда у децата ми? Крайно време е да грабваме паветата!
44
0
 
24
 
! Отговори
Горанов и кръстника преди 1 седмица
Това е политика на Сорос ни неговите НПОта
43
1
 
30
 
! Отговори
сараош преди 1 седмица
НПО тата трябва да бъдат забранени и преследвани. Това са организации които се опитват да влияят на политиката на законно избраното чрез народен вот правителство. За НПО никой не е гласувал, никой не знае от кого се финансира и какви и чии цели преследва. Това са организации които принуждават правителството да приема закони и политики които обслужват интереси различни от народните.
42
1
 
25
 
! Отговори
Горанов и кръстника преди 1 седмица
Това е *** политика която цели да скъса връзката между децата с родителите им.
41
0
 
18
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 1 седмица
Ах,след слънчевите банани имаме и система Барневан в Бия.Да ми е дала или помогнала държавата с нещо?Тя даже взима от мен за даде на едни други Ай са дошли ай ще ме четете че съм оказала съпротива и че съм била някой социален.ТАзия партия ме научи да псувам и затова и пожелавам здраве на майките и целия ви род и по женска и мъжка линия на целия Герб и всички, управлявали след 90, на всички общински ,държавни чиновници,лекари, учители и прочие паразити
40
0
 
33
 
! Отговори
Спасение преди 1 седмица
Норвегия е най-лошият пример в света. Там за децата се грижи терористична организация която реално тероризира норвежките семейства като насилствено отнема децата им, защото получават огромни пари за всяко отнето дете. За 2018 та са отнети над 20 000 деца при прираст от 48 000. Това е почти всяко второ дете. Там децата вече са държавна собственост.
39
0
 
28
 
! Отговори
Lan преди 1 седмица
32
Норвежките заплати не са свързани с възпитанието, а с открития нефт. До този момент Норвегия е бедна държва. В момента е "Пази Боже сляпо да прогледа". Тепърва ще се види що за чудо отглежадат с тази тяхна система и ще си берат последствията, които не са ясни още. Със сигурност няма да е добре, нито за децата, нито за държавата им!
38
1
 
16
 
! Отговори
че преди 1 седмица
че то ако е по норвежки модел, ще отида в норвегия да ги отглеждам
37
1
 
32
 
! Отговори
Ати преди 1 седмица
Ще вземат децата от биологичните им родители заради шамар и ще ги дават в „професионални“ приемни семейства. Ще ги осиновяват хомосексуални двойки, за да ги „възпитат“ подобаващо.
36
1
 
19
 
! Отговори
SS преди 1 седмица
да ми отнемат детето, Пък Бин Ладен ще е играещо си малчуганче спрямо това в което ще се превърна само да опитат..... света няма да бъде вече същия....ставам терорист, партизанин, войвода, хайдутин баташкото клане ще е за сутрешно кафе всеки ден а Чикатило пасти ще яде за Сталин и Хитлер няма да коментирам детските им игрички...
35
1
 
19
 
! Отговори
deca преди 1 седмица
Дори не се крият вече. Меркел и тя беше там.

"Satanic Ceremony at Opening of Swiss Gotthard Base Tunnel"

https://youtu.be/zW5gklIKcDg?t=2625
34
0
 
24
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 1 седмица
Ро'мс'ки или а'ф'р'о деца не взимат. Само бели!!!

Къде сте чували да се пренасят в жертва черно бебо? Това да не е козел? Само бели девици и бели бебета. Това въобще не е майтап.
33
0
 
31
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 1 седмица
Искам НПО-тата да покажат нагледно как работи новата стратегия.
Избират си гето - факултето, столипиново и искам да видим как ще направат от материяла там норвежченца.
32
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Искам да видят как ще глобяват специалните и как ще им вземат 10те деца!
31
0
 
26
 
! Отговори
Ати преди 1 седмица
Детето е част от семейството. Всички сме били деца в определен етап от живота си. Стратегията да бъде насочена към семейството, а не само към детето. Някои НПО-та са много „загрижени“ за децата, но не им пука за родителите. Пак работа на парче, без мисъл за общото благо и за решаване на проблемите в тяхната цялост.