Експеримент: Може ли да оцелееш с 5 лв. на ден и да се храниш разнообразно?

Цветомир Цанов разказва за преживяното пред Bulgaria ON AIR
7 фев 2019 13:00, Анисия Иванова
112

Ново предизвикателство в мрежата! Цяла седмица само с 35 лева. В него се впуска влогърът Цветомир Цанов. Само с 5 лева на ден той се опитва да се храни вкусно и здравословно.

"Когато пазарувах, гледах етикетите и следях промоциите. Когато бюджетът ти е ограничен, това е много важно. Оказа се, че е напълно възможно да живееш с 5 лева на ден. Сложната част от това е да приготвяш храната си и тя да бъде разнообразна", сподели в студиото на "България сутрин" Цецо.

С 35 лева той е напазарувал продукти за цяла седмица. Те включвали предимно месо, зеленчуци, млечни продукти, картофи, ориз.

Цветомир даде за пример част от седмичното си меню - сутрин си правил бананова палачинка, само банан и яйце - много вкусно, лесно и здравословно. Храните, които използвам, са приложими постоянно - можем да вкараме неща в храненето, които са много евтини и изключително полезни. Завръща се костният бульон, който не струва почти нищо, а в него има много колаген, желатин, полезен за стомаха, завръщат се ферментиралите храни, изброи той.

"Това не е нещо, което бих могъл да правя всяка седмица. Но чрез този социален експеримент успях да докажа, че не е невъзможно, стига човек да може да отдели времето за готвене", допълни влогърът пред Bulgaria ON AIR.

Мечтата му за в бъдеще е да направи експеримент - да оцелее една седмица в природата с това, което може да си набави от нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
30
 
! Отговори
Германия преди 5 години
Браво! Ти други нужди нямаш ли бе юнак?! Ами ако имаш семейство ко праим? А сега за награда - Бочко да те назначи пръв съветник! 😡 Оцелявал.......пфу!
35
0
 
28
 
! Отговори
... преди 5 години
Епа значи ГЕРБ ни подготвят за такива неща! Не, че нещо *** в момента сигурно над 40% от българите главно пенсионери, но и други живеят с по 2лв на ден за храна! Така, че гледайте и се учете и после гласувайте за ГЕРБ пак! Поне ви дават клипчета как да оцелявате като пасете трева! При това разнообразна трева, не една и съща!
34
1
 
28
 
! Отговори
А преди 5 години
Да ОЦЕЛЕЕШ може и по-малко на ден. Но колко време ще оцеляваш така, преди да почнат проблемите със здравето от непълноценно хранене и живеене в мизерия. Щото той в тия 5 лева ток, вода и т.н. изобщо вкарва ли?Тъпотия.
33
6
 
11
 
! Отговори
И какво от това? преди 5 години
Не виждам къде е сензацията. Живея с майка ми и двамата общо харчим по 100лв на седмица за храна, което прави по 7лв на човек на ден. Имаме от всичко изобилно, даже и глезотийки от време на време. Но си готвим и почти не ядем нвън, защото по заведенията храната е отврат.
32
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво е влогър?
31
0
 
23
 
! Отговори
Дзъ преди 5 години
Нека да опита оцеляване за месец с приход на средностатистически пенсионер - без да задлъжнява за ток, парно и т.н. Ще е любопитно да опише точно
30
3
 
11
 
! Отговори
Работодател преди 5 години
Добре, щом може с 5лв на ден, определяме заплатата на 30*5=150лв месечно
29
2
 
11
 
! Отговори
...от клошаряТТТ.. преди 5 години
...аз "КАРАМ" МЕСЕЦА и БЕЗ ПАРИ,КАТО РОВЯ В КОНТЕЙНЕРИТЕ за ВСЯКАКВИ оТпАдАцИ в КВАРТАЛИТЕ НА "БОГАТИТЕ"!!! и "ПРЕУСПЕЛИТЕ" БИЗНЕСМЕНИ(като плевнЯлиеФФ ПРИМЕРНО)!!!!
28
2
 
24
 
! Отговори
Опасен чар преди 5 години
"Икономията е майка на мизерията!" - Тодор Колев
27
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И други влогъри са правили такива експерименти, и аз направих преди 2 години, но не съм го записвал. Може ако не работиш и пак е леко недояждане. Ако имаш работа на пълен работен ден - 1 седмица ще е диета, гладуване.
26
1
 
34
 
! Отговори
Пенсионери преди 5 години
5 лв на ден за месец са 150 лева. Това си е лукс...Минимална пентия 208 лв.Социална пенсия( ако не достигат години за стаж) 126 лвВ това са включени: ток,вода,данъци за жилище,лекарства, такса за вход на блок и т.н.Хайде са покажат как се живее и с тези разходи със 5 лв за ядене на ден....
25
1
 
34
 
! Отговори
Радо преди 5 години
Реално, ако си готвиш с 5лв на ден може да се храниш прилично добре, а за оцеляване може да ядеш хляб и сол за под лев на ден... как сте го написали "Може ли да се ОЦЕЛЕЕ с 5лв на ден". Има доста хора, които оцеляват с 0лв на ден!
24
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НЕ ПУШИШ ЛИ. КАФЕ НЕ ПИЕШ ЛИ, БИРА НЕ ПИЕШ ЛИ, ГАДЖЕ НЯМАШ ЛИ ,ТРАНСПОРТ НЯМАШ ЛИ -СОБСТВЕН ИЛИ ГРАДСКИ,ИЛИ ХОДИШ ПЕША ОТ РАБОТА В КЪЩИ.ЕТО ТОВА СЕ КАЗВА ПРОПАГАНДА -КОЛКО ПАРИ СА МУ ПЛАТИ ЛИ
23
1
 
15
 
! Отговори
..имаше В ЕДНО... преди 5 години
.."СИНЙо" ВРЕМЕ(по ВРЕМЕТО на "ВРЕМЕТО е НАШу"),един беше станал МЛИОНЕР(не МИЛИЦИйОНЕР),Што'Т ЯДЯЛ САМО БАНИЧКИ(ДОРИ НЕ ГИ ЯДЯЛ,а ги "ИКОНОМИСВъЛЛЛ" - ГОЛЕМ ГЕРБАжиЙсКИ МАЙТАП,уЙлиЙ!!!!
22
10
 
14
 
! Отговори
Жулвио Текилас преди 5 години
Криво-лява с 5 лв. за мезе - салатка от картофи и пържени дреболии, мога да изкарам. Но, като добавя шише ракия и кутия цигари стават минимум 20 лв. Така, де то човек ако не пуши и не пие, здрав ще си умре...
21
2
 
33
 
! Отговори
Системата ни убива! преди 5 години
Загрижили са се за беднотията във Венецуела, а българският народ не поглеждат!? "Баща на две деца от Рила се самозапали, като се заля с бензин и драсна клечката, отчаян от беднотията, след като повече от две седмици семейството му преживявало само на постен ориз." Ето това са ГЕРБ, .иганските гета хранят, а народа мре от нищета!
20
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този се излага. Повечето български пенсионери вече 30 години оцеляват с по-малко пари на ден и то не само за храна, а и за лекарства, отопление, ток, вода, телефон,...
19
1
 
31
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
А ако успее с 5 лева да се топли, облича, къпе и да има легло, в което да сои, печели наградата на Асоциацията на Работодателите и Българската Индустриална Камара.
18
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако е за една седмица, то аз съм си правила гладолечения по толкова - на вода или на 1/2 кг плодове и още по-евтино ми ляга. Но това не е "живеене". Това е една седмица диета. дайте така година и ще си поприказваме пак.
17
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Оказа се, че е напълно възможно да живееш с 5 лева на ден."Не, господа, това НЕ Е възможно. Защото, за да живееш, не ползваш само храна, а и ток, вода, жилище, лекарства, транспорт, дрехи, обувки, тоалетни принадлежности. А ако караш дори само за храна с по 5.00 лв. на ден не знам колко време ще живееш. За един месец хората на жив глад даже карат. Но я покарайте, господа, година, две! Тогава чак ми се изкажете по въпроса стигат ли тия пари или не.Евтинийки при сензацийките! Смехорийки!