Интеграция, а?! Изхарчени милиони, резултатът – по-богати ромски барони

Правителствата като цяло са абдикирали от гетата, смята Христо Николов
203

13720 гледания   |  Още видео
Спиране на социалните помощи за ромите в определени случаи, предпазване от бременност с държавни пари и доброволни отряди към МВР в борбата с ромската битова престъпност.
Още по темата
Това са само част от предложенията за интеграция на ромите в България, които вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов публикува във Facebook. Той настоява още доброволните отряди да защитават жителите на малките населени места.

Вицепремиерът обяви, че ще напише цялостна стратегия след побоя над военнослужещ в пловдивското село Войводиново.

Според депутата от "Обединени патриоти" Красимир Богданов от много отдавна е била нужна подобна стратегия за интеграция на ромското общество в България.

Той смята, че проблемът съществува отдавна заради несъстоялата се интеграция и допусна, че тя е преминала под мотото "Назад към катуна".

"В резултат милиони левове бяха изхарчени, а имаме все по-голяма деинтеграция на циганския етнос и все по-богати цигански барони. Ако се върнем назад във времето ще видим, че ВМРО винаги е отстоявала своето мнение, че са нужни незабавни мерки за интеграция. Не изключваме себе си от проблема, но ето, че се предлагат конкретни решения", категоричен е народният представител от ВМРО в "България сутрин" на Bulgaria ON AIR.

По думите му това не е предизборен ход.

Христо Николов от фондация "Саворе" обаче е на мнение, че тези мерки ще предизвикат сериозно недоволство в ромската общност у нас и дори може да се стигне до етническо напрежение.

"Доста отдавна правителствата като цяло са абдикирали от гетата, няма изградена политика. Този проблем съществува от 1876 година, от когато тези хора така или иначе живеят на тази територия. При говорене за този проблем само се захранват някакви рейтинги, нищо повече", убеден е той.

Според него, ако ромските гета се премахнат, живеещите там просто ще се преместят на друго място, а това в никакъв случай не било интеграция.

"Това е политика, която и Хитлер не си е позволил. Престъпността няма етнос. Не може законите да са различни за българи и роми. Нали самият Ангел Джамбазки влезе в парламента благодарение на ромските гласове, това мога да го заявя отговорно", допълни представителят на ромската общност.

Не по-малко от 90% от постройките в гетата са незаконни, смята Красимир Богданов.

Освен това те били центрове на наркоразпространение, оттам тръгвали престъпленията.

Каракачанов пък настоя, че ако политиците се примирят с това, че има хора, които не искат да спазват закона, значи държавата е загинала.

"Не може да гледаш на обитателите на гетата като на евтин резервоар на гласове", каза  вицепремиерът пред Нова тв.

Той поясни, че целта на изготвената от него концепция е да осигури контрол над съществуващото законодателство. По думите му мерките дори са "меки" в сравнение с други държави.

"Има страни, в които децата се отнемат от родителите, ако те не се грижат за тях", каза Каракачанов и поясни, че у нас помощите биха могли да се дават в натура, за да е сигурно, че се използват от децата.

За една от най-оспорваните мерки, записани в документа – безплатни аборти за майките, оставили две или повече деца в институции, Каракачанов уточни, че предлага възможност за доброволен избор. Освен това, щели да се организират и безплатни ограмотителни беседи за възможностите за предпазване от бременност.

"Законодателството в случаите с деца, които просят и проституират, не се спазва", каза още вицепремиерът.

Той смята още, че при предоставянето на жилище на роми, те трябва да участват със собствен труд в изграждането и ремонта му.


203
Още от Общество
Аптечният туризъм - единственото спасение за родните пациенти
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
samo tova ne biax 4yval - parite bili ograbeni ot romski baroni - az v balgaria baron ne sam vizdal -oshte po malko romski : a parite gi okradoxa -organizaci -sadadeni ot baiganio s cel presvoavane -na pari prednazna4eni za razvitieto na romite ; preznaite go be ne e sramno da si kazesh istinata ;
145
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Трябва да учат български ,че като дойдат да ме оберат и после да ме утрепят да могат да разберат къде си крия пенсията.
144
29
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Намерете им работа на хората, да могат да се изхранват.
143
8
 
10
 
! Отговори
Ром"с преди 1 седмица
До 143
Никой не е дължен да създава специална почва за ромите у нас за да се интегрират както в САЩ с чернокожото население(може и оттам да се вземе опита),но имах предви "почва" да им не се пречи ,просто да им се даде възможност да се интегрират. Тези които са по-*** въобще не ги взимат на работа или ако вземат някой ром ,то те се отнасят с него като третокачествен продукт. Това имах предвид или казхано по нашенски,не са виновни само ромите,щото не се интегрират,а и тези които им пречат.
142
28
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ромите в германия работят а в българия крадат!!! Защо така??? Защото системата е такава КРАДЛИВИ СА БЪЛГАРИ
141
2
 
22
 
! Отговори
До Ром с преди 1 седмица
Ама кой им е длъжен да им създава почва, която те да преценят като благоприятна?
На Запад повечето от тях мируват и се съобразяват, защото там облагите са по-големи и ако не се съобразяват, няма да ги получат. Но дали ромите си задават въпроса защо там се дават по-големи облаги? Не само защото онези страни са по-богати от нас. Причината е друга. Там разчитат, че ще обучат пришълците, за да ги направят такива работници, каквито са немците-кореняци. тук такова превъплъщение на ромите не се получи.
140
0
 
33
 
! Отговори
Продължение - преди 1 седмица
Затова, нека ромите да си живеят отделно и по тяхному. Няма да ги насилваме да спазват нашите правила, но и няма да им даваме блага даром, нито ще ги глезим с привилегии и толериране. За нарушаване на нашите порядки в нашия битов периметър - много строги санкции, които да не се опрощават. Дали ще си устройват специфичния живот в Индия или някъде другаде, нека сами да решат.
Онези, които искат да живеят според законите на страната ни, нека да останат сред нас. Те се интегрират по своя воля.
139
0
 
22
 
! Отговори
След демокр. промени преди 1 седмица
пък беше подета инициатива в международен мащаб - десетилетие на ромското включване. В повечето случаи ромите се интересуваха какво ще им се даде наготово - като възможност за ядене, пиене, жилища наготово, които могат да бъдат разкостени с цел да се продаде каквото е възможно, а останалото да се освини.
Изводът? Те си имат свой специфичен начин на живот.Имитират възприемане на нашия манталитет и бит само ако има келепир от това. Ние сме на загуба в такава ситуация. Затова - да си живеят отделно
138
17
 
4
 
! Отговори
Ром"с преди 1 седмица
Интересното е ,че повечето роми се интегрират много добре на Запад,докато у нас % на интеграция на ромите е доста нисък сравнение с тези които са напуснали-Защо?
Защото там почвате по-добра за интеграция,докато у нас е много трудно да се интегрират заради превзетото обществено мнение. Преди да отговорите на коментара ,включете зеления свет на светофара си ,а то като чуете роми,започва да свети при вас постояно червено и вашият разум е блокирал. Но има и таквиз които са вечно на червено !
137
2
 
23
 
! Отговори
Сериозно недоволство преди 1 седмица
това щяло да бъде предизвикано сред ромите-готованци и безотговорни.
А недоволството на трудещия се българин, което зрее вече десетилетия наред?
никой не им е длъжен на ромите, НИКОЙ! Това не го ли разбраха? Близо половин век им се даваха някои бонуси в България цел да достигнат цивилизационното ниво на останалите граждани на държавата. нещо горе долу се постигна, но рухна веднага след като стана невъзможно да се поддържа по командно-административен път. Значи метаморфозата не е била истинска.
136
4
 
10
 
! Отговори
Solar Power преди 1 седмица
До 135: Казва се "Моята Земя" (My Ground). Ако намеря злато,петрол,вода в имота си то изцяло всичко е мое. Имам право да го защитавам с оръжие. Край. Просто и ясно. Това е демокрацията. Всичко досега е една пост соц простотия.
135
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тия роми които крадат са нищожество с сравнение с другите които 97% от работещите са зад граница и поддържат родителите,децата и болните си!!! Нашите политици работят за изгонване на населението от най красивата от най богата природа на европа!!! Първо се почва от най бедните а те са толкова много че българия няма да има оборот във всички свери.
134
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Проблема не е в ромите! Проблема е закона която не се спазва дори от самите законодателите.
За сега най големия проблем е КАРАКАЧАНОВ
ще получи всичко противоположно от това към което се стреми!!!
Примерно за закона за аборцията!!!! със тоя закон ще получи повече раждане.
Вече има цяла нация срещу себе си! А това не води към добре
Каквото посееш това ще жънеш.
133
2
 
33
 
! Отговори
Ad_olf преди 1 седмица
Леко допълнение , закон за частната собственост, оръжието и смъртната
присъда!!!Сигурност на българите и оцеляването ни като нация е над-всички евро и Сорос и НПО простотии !!!
132
4
 
23
 
! Отговори
АНГЛИЙСКИ ПАПАГАЛ преди 1 седмица
ПРИОРИТЕТЪТ НА МАЛЦИНСТВАТА ВЪВ ИЗТОЧНОЕВРОПЕЙСКИ СТРАНИ ТОВА Е ЗАПОВЕД ОТ ХАМЕРИКАНСКИ ГОСПОДАРИ .
"РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАСТВУЙ"
131
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Някой помисли ли, че като бутнат всичките гета, техните бивши обитатели ще идат на жълтите павета.
130
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Защо триете-цял НАРОД БЪЛГАРСКИ знае че времето на моркова е минало !!!
129
30
 
4
 
! Отговори
До 127 преди 1 седмица
Те не трият българските комментари,а трият иТиодските и Тебилските коментари.А Ти както винагги "биеш" на патриотизъм ,Щото видимо си от тези с Тембилизма по раждане.)
128
28
 
8
 
! Отговори
авс преди 1 седмица
До КОНСТАНТИНОВ.вие лично ги храните.ромите са номер едно в бг работят в чужбина имат хубави къщи а вие говорите за отделни ромикрай сухото гори и мокрото
127
3
 
83
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 1 седмица
ТЕЯ ТАКА НАРЕЧЕНИ "РОМИ" КОЕТО НЕ ВЯРНО ДА ПОЧВАТ ДА РАБОТЯТ И ДА СЕ САМОИЗДЪРЖАТ КАТО ВСИЧКИ БЪЛГАРИ.ОЩЕ КОЛКО ДЕСЕТИЛЕТИЯ ЩЕ ГИ ХРАНИМ?НИКАКВИ ДЕТСКИ ЗА МАИКИ БЕЗ СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ И НЕНАВЪРШИЛИ 18Г.КОИТО НЕ РАБОТИ НЕ ТРЯБВА ДА ЯДЕ.ТОВА Е ИСТИНАТА.