Църквата: Моралното разложение на Запада заличава семейството

Митрополит Антоний поиска редакция на Националната стратегия за детето
11 фев 2019 10:45, Анисия Иванова
305

Светият синод на Българската православна църква (БПЦ) отправи призив за цялостна редакция на Националната стратегия за детето 2019-2030 г. Духовниците смятат, че с нея се ограничава авторитета на родителите, а според Църквата трябва да се въведат часове по религия, с които ще се преборим с наркотичната зависимост, абортите и сексуалната разкрепостеност.

БПЦ смята, че забраната на телесното наказание над деца създава "условия за спекулации, тотално непослушание на детето спрямо родителите му и безконтролно развитие на детската личност".

Още по темата

Светият синод е забелязал основни пропуски в стратегията, които касаят християнско семейство, обясни митрополит Антоний БПЦ в студиото на "България сутрин".

"Чрез различни законопроекти се отнема пълното право на родителите да възпитават в свобода своите деца. По някакъв начин се институционализират рамките на възпитанието в семейството", обясни пред Bulgaria ON AIR митрополит Антоний.

Той беше категоричен, че часове по религия биха имали благотворно влияние върху младежите.

"Трябва да има строгост, някакви рамки във възпитанието на децата, защото прекалената свобода доказва, че децата започват да растат своенравни, без да зачитат авторитетите на своите родители, а след това в обществото", подчерта още духовникът.

По думите му правят се опити в страната ни да се налагат несвойствени модели във възпитанието на децата, в контекста на моралното разложение на западното общество. Църквата не приема идеята двама родители от един пол да възпитават децата. Според Библията семейството е съюз между мъж и жена. Има опит традиционното семейство да се измести от тези практики, обясни митрополит Антоний.

Детският психолог Христо Монов се съгласи с митрополит Антоний, че става насилствена институционализация на българските деца.

"Детето на 21 век е друго дете, различно дете. Целият свят, който то познава, е по-скоро от екрана, отколкото от реалния живот. Затова то е друг психичен продукт, затова и методите на въздействие спрямо него трябва да бъдат нови", поясни психологът.

По думите му със силната си позиция един от стожерите на българската идентичност - църквата, се завръща в обществения живот.

Монов допълни, че констатациите на БПЦ трябва да се вземат предвид. По думите му всички родители трябва да възпитават децата си, но трябва да знаят, че посегнат ли им, ще изгубят връзката си с тях.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


305
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
13
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато България се управляваше от БКП (не от сегашните БСП) децата не се друсаха и пенсионерите не ровеха в кофите за огризки от храна.
11
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мдаааа, друго си е да слезеш от Бентлито и да говориш за морал.
10
19
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според Библията семейството е съюз между мъж и жена....Е, в това на Исус Христос нещата са малко по-сложни. Моралното разложение на Запада е между другото стар пропоганден израз на БКП, не на Библията.
9
12
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прави са от църквата и не е лошо да ги слушаме повече. Извратеняците шведи правят жесток експеримент и май сега просто е техен ред- ние вече си направихме нашия през комунизма- достатъчно противоестествени неща вършихме. Господ ни наказа за простотиите. Сега шведите са кандидати за космонавти!
8
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На запат разполагат с много по перфидни и жестоки методи за прихически тормоз и натиск върху децата в сравнение с които пляскането е като детска игра.
7
14
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само така църквата ще спечели симпатизанти като подкрепя физическото и психическо насилие пази боже от бпц
6
32
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АХам..значи, според БПЦ, децата трябва да се бият?!!!Брех, какво да кажат западните общества, като не бият децата си...сигурно те са станали разглезени...и обществата им пропадат.Ярки примери за западнали общества, по тази логика на БПС са Дания, Германия, Швеция, Нормегия, Франция...Дали нашата православна църква не иска да ни даде един добър пример в лицето на Русия?
5
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А почнаха да се появяват...!!!
4
23
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рече отчето, погледна си ролекса, качи се в джипа и отиде в манастира да си похапне нещо вкусно. Яденето му бе поднесено от млада монахиня и още по-млад монах, изцяло отдадени на духовното му обслужване.
3
26
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде сте джендари че още не сте ревнали против тази статия....!?
2
15
 
19
 
! Отговори
:) преди 5 години
Моралното разложение на Църквата заличава Църквата. Тя не би трябвало да чака държавата да ѝ прави път към хората, а да дойде в този век, не само да цеди за дарения и свещи. Защото едно е на думи, но в много от църквите влизаш и се отвращаваш.
1
33
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тотално неадекватна позиция, както винаги. Запада им бил виновен. За S класите и Аudi-тата не ви пречат, нали, сребролюбци. Няма кой да ги бръсне за слива, след като 45 години 90% от духивниците бяха доносници от държавна фигура и 45 години отглеждахте атеисти, които не могат да ви гледат пияните физиономии.