Гей брошурата – за целева група, как е стигнала в школата – не се знае!

По същата кампания е имало и друга брошура, предназначена за ученици
27 фев 2019 18:00,
218
Гей брошурата – за целева група, как е стигнала в школата – не се знае!
Снимка: Хасед

Брошурата "Любов без последствия" не е предназначена за училищата, а е създадена по програма за превенция на ХИВ/СПИН сред МСМ* общността. Това обясниха от Фондация "Здраве и социално развитие" (Хасед), която е изпълнител по проекта за книжките, които изобразяват сексуални взаимоотношения между мъже.

"От нашата фондация нямаме информация за това как са попаднали в училищата. Всъщност програмата за превенция на ХИВ/СПИН е приключила преди известно време и вече не работи", казаха от фондацията. Според тяхното мнение това са материали, които най-вероятно са останали от преди и се използват в момента.

Експерти от Хасед обясниха, че брошурата се разпространява от подизпълнители към Министерството на здравеопазването, които имат таргет групи, за които те нямат информация какви са като големина.

Още по темата

"Има заложени бройки, които се разпространяват в годините. Самата брошура е преиздавана няколко пъти, което говори, че към нея е имало интерес. Но тя е насочена към конкретна целева група – създадена е с цел да бъде разпространявана сред МСМ група. Брошурата не е предназначена за училища", казаха пред "Труд" от Фондация "Здраве и социално развитие".

По думите им РЗИ като институция също има компетентността да прецени къде може да разпространи брошурата, защото те работят с всички рискови групи, правят превантивни програми и в тяхната си дейност могат да преценяват къде да попадне тя.

От фондацията обясниха още, че брошурата е ориентирана към конкретни целеви групи.

"Програмата за превенция на ХИВ/СПИН е структурирана в няколко компонента и всеки от тях работи с различна целева група, която е рискува по отношение на заболяването. Има компоненти, които работят с проституиращи, употребяващи наркотични вещества венозно и такъв, който работи с МСМ. Всъщност всеки един от тях разработва свои здравнообразователни материали, които са предназначени за разпространение в конкретната целева група. Заявка за създаването на тази брошура е тя да отговаря на потребностите на МСМ групата и съответно да бъде давана на места, където те контактуват, общуват, забавляват се и т.н. Тоест, тя умишлено има тази визия, с цел да възбуди интерес и все пак хората от общността да прочетат текста, който съдържа самият материал", посочват от Хасед.

По думите на експертите по програмата за превенция е имало и компонент, който конкретно работи с младежи.

"Там има други материали, които са съобразени със спецификата на групата – т.е. те не съдържат голи снимки, репродуктивно съдържание и други. Но всичките тези материали са предоставяни на РЗИ, защото те имат структура, която има за цел да прави безплатно консултиране и тестване във всички рискови групи. Съответно те трябва да имат материали, които да дават на място за отделните общности", допълниха от Хасед.

*Мъже правят секс с мъже

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
2
 
5
 
! Отговори
антисоросоид преди 5 години
Цялата тази извратения се финансира и налага от сороските НПОта. Докато те се разпореждат в тази територия Бг ще исчезне и територията
159
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Развращават децата ни,а ние мълчим!Докога?
158
6
 
1
 
! Отговори
QWVNM преди 5 години
Трябва да получите пари онлайн от вашия хол чрез завършване на проста работа с вашата работна станция за няколко часа на ден, да получите $ 238 на всеки час и да получите такса всяка седмица, докато избирате рутинни си работа.Посетете тук..>> ***.Webjob33.com
157
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом държавата стана проводник на извращенията,считайте каква държава сме.
156
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има ли ден,в който това правителство да не е сътворило някой гаф!?ОСТАВКА НЕКАДЪРНИЦИ!
155
1
 
2
 
! Отговори
До 164 преди 5 години
В последното дълбоко се съмнявам.
154
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ааааа, знае се,знае се,питайте министерствата на МОН и здравеопоазването,те знаят.Никой учител няма да прояви самоинициатива за подобно нещо.Спуснали са им отгоре,а сега се покриват и търсят други виновници.
153
7
 
2
 
! Отговори
DO 163 преди 5 години
До WTF?????????????????И от кога хомосексуализма стана престъпление??Защото педофилияте Е.
152
2
 
4
 
! Отговори
пляс по челото преди 5 години
джиендър идеология, родител 1 и родител 2... Кога ще почне новата прогресивна кампания за планираното родителство, който наскоро е узаконен в Щатите, благодарение на демонкратичната к*чка Килъри... изоставаме, ееййй!
151
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голяма врява покрай таз брошура, много е срамна, но всички медии здраво я развяват и пропагандират допълнително. Иначе, това си е явна провокация от създателите й и някой нарочно го раздухва. Ако толкова искаха да е просто образователна, щеше да е комбинирана, с информация за всеки възможен вид секс - рискове и защита, вагинален, ***, орален и прочее; каквито беседи сме имали някога в часа на класа и никой от бившите ми съученици не е обърнал резбата, включително и аз.
150
4
 
16
 
! Отговори
WTF????????????????? преди 5 години
Утре ще разпространят педофилски снимки из училищата и ще кажат: Упси, стана грешка, разбираш ли! ОСТАВКА за министърчето, позволило тази гавра с българските деца!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
149
1
 
11
 
! Отговори
:) преди 5 години
Гейберите отново си показаха наклонностите. Влече си ги!
148
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лелее...и какво ще правим сега?Всеки, който е видял брошурата, вече е станал гей.Ужас.Аз, също я видях и от хетеро, за секунди станах гей.Спирайте веднага брошурата и държавата официално да направи изявление, че в Бъллгария няма гейове. Никога е нямало, няма и да има. Да се успокоят всички.А, ако видиш някой, който ти прилича на такъв, да знаеш...той не е гей, защото ние като общество сме заявили, че такива при нас няма.
147
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никаква грешка не е станала. Ако мине.
146
0
 
13
 
! Отговори
Кънчо П...деров преди 5 години
Искам да видя брошурата за лезбийките!
145
12
 
0
 
! Отговори
рускиня преди 5 години
Трябва ше да я пратят на руските мъже там са най много гей овете
144
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За млади мъже с леви обеждения и дърти *** Е
143
8
 
2
 
! Отговори
NeSumGei преди 5 години
Въпреки всичко, снимката e добра и предизвиква интерес сред мради и стари.
142
0
 
1
 
! Отговори
Пол Пот преди 5 години
Хасед ли са ,кви са не знам,ще заминат в урановата мина на работа.....скоро
141
0
 
10
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Ооо те от фондациите все нямат информация кое как и защо е станало. Имат информация само това какви суми ще приберат, другото не ги интересува. Ама искам на някой слуга -грантаджия от тези фондации детето му да стане ***, или направо гей и тогава да си говорим! Защото то всичко се връща, нали знаете г-да фондацийни грантаджии, тези пари, дето ги лапате, ще си ги платите с лихви.