Домашното насилие - вече норма на поведение!

"Времето не лекува", отсече майката на убитата Дарина
9 мар 2019 13:30, Петя Славова
170
Домашното насилие - вече норма на поведение!
Снимка: Pixabay

Домашното насилие се превръща в норма на поведение, заяви майката на убитата Дарина Ваня Министерска. Животът на младата жена и дъщеричката й Никол бе отнет от приятеля ѝ Викторио Александров. По думите на Министерска, държавата и всичките ѝ административни органи е отстъпила от проблема.

Още по темата

"Времето не лекува. Времето ни учи да живеем с болката си", подчерта почернената майка. Жената обясни, че не е имало никакви сигнали, които да подскажат, че тази трагедия ще се случи в тяхното семейство.

"И аз като всеки един българин смятах, че това не може да се случи на моето семейство, на моята дъщеря. Най-лошото става за секунди", заяви Ваня. Тя стои зад думите си, че чувства вина за това, че е възпитала дъщеря си да бъде добър човек.

"В днешния свят няма място за добрите хора. Успяват агресивните, безскрупулните, подмолните, но не и добрите и възпитани хора", отсече тя и допълни, че за нея Викторио вече не съществува. "Той е мъртъв заедно с тях”, посочи майката на Дарина.

За прошка и дума не може да става. "Как се дава прошка на жесток убиец, който ти е отнел всичко", попита Ваня. Прошка не таи и за себе си, тъй като по думите й трябвало да възпита Дарина да е злобна и егоистична, но така можело да е жива.

Домашното насилие се е превърнало в норма на поведение, а държавата напълно абдикира от проблемите, заяви още Министерска като разказа историята на жена, оплакала се на  тел. 112 след насилие, а от там й отговорили да не ги занимават с домашни проблеми.

Адвокатът  Албена Белянова допълни, че психологическото насилие е не по-малко опасно и жестоко от физическото. "То не е толкова явно и по-дълго се развива във времето, но води често до психическа или физическа смърт, до болести”, подчерта специалистът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По простата причина, че ние сме на привършване. Което всъщност е много добре, като чета коментарите. Природата се чисти от шлаката.---ПОДКРЕПЯМ;
122
1
 
2
 
! Отговори
Надя преди 5 години
Това е ужасна трагедия, дано на никой не му се случва такъв ужас. Насилието е лошо нещо и трябва да се допуска, никога не ме е удрял мъж, винаги сме се разбирали с половинката ми. Има много свестни мъже и жени, но трудно ще ги срещнете в чалготека, да висят по кафетата или на футболен мач. Може да са на театър, излет след природата, да карат коле в парка, в общежитието, готвят се за изпит. Трудно е за добрите, възпитани и свести хора, но те правят света по-добро място, макар че понякога страдат
121
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добро утро, селяниН ***!!!ЩЕ Я РАТИФИЦИРАМЕ И БЕЗ СТАТИИ
120
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
РАТИФИЦИРАНЕ НА КОНВЕНЦИЯТАИ ТОЧКА
119
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хора, толкова ли е трудно да приемете, че сме създадени да сме различни. Жените имат едни недостатъци, мъжете други. Никой насила не ви задължава да сте с някого, ако не се търпите. Каква е тази жестокост и омраза, мъже? Как все се намира оправдание за поредното убийство или побой, по същите причини много мъже са направо за разстрел, не мислите ли? И жени, не търпете, каквито и да сте, никой няма право да ви наранява.
118
1
 
3
 
! Отговори
Forever преди 5 години
Почти винаги и голяма част от случаите,насилника остава сам,алкохолизиран със своята жажда за контрол,дълбоко нещастен човек.
117
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жените са или недоволни, или болни..............но всички са долни!Така че няколко шамара за профилактика и възпитание на жените не са излишни!ИК няма да мине в България...............да си я спазват в Истанбул и западните ***!
116
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ИК няма да мине, ако ще още 1000 такива джендърски статии да напишете!Добро утро, селяни прости!!!
115
1
 
0
 
! Отговори
Анатема преди 5 години
До Анонимен ДО 132 -ЗАПЛАШВАМ ТЕ БЕ ЕЛА ДА ВИДИМ КОИ ЩЕ СИ ТРЪГНЕ НАПРЕД С КРАКАТА!!!!!??!ТАКИВА МИЖИТУРКИ ДЕТО ВСЕ КАЗВАТ ЩЕ ДОЙДЕМ *** В МНОЖЕСТВЕНО ЧИСЛО СА МИ ЯСНИ.. ТЕ НЕ ИЗКАРВАТ МНОГО...
114
4
 
9
 
! Отговори
SS преди 5 години
В природата на всяка жена е вечно да мрънка,да се оплаква,все от нещо,да е недоволна.75%сами си просят шамара щото много говорят.И след 100 год.пак ще се оплакват, че са дискримимирани,че са жертва на насилие.За тях мъжа е съчетание между БАНКОМАТ И ВИБРАТОР.Научете се да се биете за да не ви бият дами.Е ако все пак изнасилването е неизбежно отпуснете се за да може да ви хареса.
113
1
 
9
 
! Отговори
SS преди 5 години
Който е против насилието той май е и против държавността.Щото държавата е най големия насилник,най големия потисник.Още Н.Макиавели е казал,че държавата е престъпно формирование,на едно малцинство което живее на гърба на мнозинството и се храни от неговите данъци.Създава закони в услуга на едни и ущърп. на другите.ПЛАЧЕТЕ ПРОТИВ ДЪРЖАВАТА!АМА НЕ НЕ ВИ СТИСКА!
112
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Вземете пример от Великобритания"Малобритания е сигурно държавата, проляла най-много кръв в историята на човечеството, разрушила държави и ограбила континенти.Какъв точно пример да вземем от кръвосмесените изперкали островитяни?
111
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Иронията ,че ще приемете Еврото и се мислете за ...Европейци !!"Единия от твоите любими европейци изрита в главата камериерка, която нищо не му беше направила.
110
0
 
1
 
! Отговори
До 138 преди 5 години
ОлЕгофрен/ка и ***/а си ти да ти леят куршум на тебе,чеовека казва истината.Кошмарен/на си и неграмотен/на.
109
8
 
9
 
! Отговори
1 преди 5 години
Много прости животни са голяма част от съвременните българки. Трябват много шамари, после ***, шамари, вода и сол, после пак бой.
108
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жените хем изневеряват хем се татуират и се хващат с дебела ,гологлава,татуирана , мутра с пари или един стар *** а не със слаб безработен или на малка заплата нормален мъж, после що ставало така ами как да стане .
107
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жените се татуират и се хващат с татуирани дебели мутри за пари а не с безработни или на малка заплата слаби нормални мъже после се оплакват,оплаквайте се от избора си не от всички мъже.
106
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няколко шамара не са бой, освен това действат възпитаващо на много жени, които се правят на голямата работа и искат да командват мъжете си!!
105
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей ще грабне е сопите и ще ви таковаме маменцето джендърско---ТИ НЕЩО ЗАПЛАШВАШ ЛИ БЕЧВ ТИЯ СОПИ И ПО ЩЕ ИГРАЯТДОКАТО ТИ СМЕНИМЕ ПОЛА
104
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
РАТИФИКАЦИЯ НА КОНВЕНЦИЯТАИ ТОЧКА