Борисов твърд: Дали ще е петно или белег, ако има лобизъм, ще го поправим!

Премиерът увери, че ще провери детайлите и ще постъпи "както винаги"
Обновена: 22 мар 2019 11:00 | 22 мар 2019 11:00, Веселина Йорданова
198
Борисов твърд: Дали ще е петно или белег, ако има лобизъм, ще го поправим!
Снимка: архив, БТА

"Ако има лобизъм, ще го поправим". Това обеща премиерът Бойко Борисов от Брюксел по повод информацията, че законови поправки улесняват висок строеж на фирма "Артекс", от която апартаменти са закупили хора от ГЕРБ във властта.

"Ще се ангажирам същата тази парламентарна група да вкара контразакон, който да го отрегулира", посочи Борисов, но каза, че не вярва това да е така. Според него обаче трябва да решим и какво искаме - високи сгради или колиби.

Още по темата
"Ако има нарушения, надали има някой по-нетърпим от мен. Ние ще се поправим", коментира още той.

"Мислеха си, че синята лампичка, за което говорих, е дясното, червената - лявото. Не, всеки да си върви по закона", каза премиерът пред журналисти в Брюксел.

"По телефона всичките ми обясняват, че 100% всичко им е законно, включително, че законът, когато е приеман, не важи за бъдеще време, били са минали тези проекти", коментира Борисов, но посочи, че е възложил да се провери и "всеки, който си е привишил правата, ще си понесе последствията".

"БСП в последните си дни на управление приеха закон, в който казаха, че не им се търси отговорност за нищо, всичките им корупционни сделки да отпаднат със закон", заяви Борисов, но подчерта, че когато провери детайлите, "както винаги сме постъпвали, ще постъпим и сега".

"Ние нашите последствия ще си ги понесем - дали ще е петно, дали ще е белег. Тази партия съм я създал, за да се бори с корупцията на комунистите вече столетия", коментира той. "Естествено е ударите върху ГЕРБ да са страховити, но партията има смисъл, само ако изпълнява това, за което е създадена", настоя премиерът.

Борисов коментира, че компромисът за Брекзит е направен, за да се даде шанс на британския парламент да вземе решение. "Защо съм песимист - 1000 дни не стигнаха, а в същото време имаме готов договор", обясни той и отново напомни, че случващото се касае хиляди българи, и британци у нас.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мутрата Бойко методиев си е подал оставката като министър председател за трети път. Честито да е на новодомците му съпартийци като Цветан Ухото, Вежди ДПС-то и останалите куки от политическите лидери.
149
2
 
11
 
! Отговори
jek преди 5 години
Аре стига толкова, линия.
148
2
 
22
 
! Отговори
мда преди 5 години
В някой друг живот! Айде чао ГЕРБ!
147
2
 
27
 
! Отговори
scbg преди 5 години
А оставки кога? Само заради лъжата, че било със заем в нормална държава тази НЯМА как да остане министър и то на правосъдието... да не припомням как въобще е вкараха в парламента.. защото не влезе като водач от Плевен, защото НИКОЙ не я иска...
146
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Б Б преди да го поправиш първо оправи президента щото е женска клюкарка.
145
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С калинки не може да има реални проверки.
144
1
 
5
 
! Отговори
:)) преди 5 години
До Още една МухаМоже, може! Някои от украинците нямат никакви задръжки за каквото и да е! :)) Изповядват поведенчески крайности! Само леко засегни интересът им и гледай к*во се случва! :)) БГ си партнира при Плевньо с Украйна най-вече! :
143
0
 
13
 
! Отговори
Свободна Европа преди 5 години
Бий самара да се сеща магарето!
142
3
 
7
 
! Отговори
Още една Муха преди 5 години
- "Артек" - международный детский центр. В советское время - самый знаменитый пионерский лагерь СССР и визитная карточка пионерской организации страны.- Артекс 94 - Туроператор Украины- "АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ" АД - БългарияНе страдам от параноя, но интересно КОЙ стои зад всичко това?
141
1
 
14
 
! Отговори
Ади бе? преди 5 години
Чл. 1. (1) България е република с парламентарно управление.(2) Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция.(3) Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет.ЧЕТА И не вярвам НА " УШИТЕ " си?
140
2
 
36
 
! Отговори
Врътко Опашков преди 5 години
Този се мисли за Господ.Чудя се докога всевишният ще му позволява да си развява байряка.
139
1
 
16
 
! Отговори
:)) преди 5 години
До 143 АнонименВсичко това се случва тъй като липсва нещо съществено в системата, което ги кара да се чувстват безнаказани и недосегаеми! А принципно такова нещо по планетата нема / недосегаем/! :))
138
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лесно е да го кажеш ,трудно е да го изпълниш да устоиш на,, изкушението,, за пари слава и власт.В случая корупцията навсякъде е едно зло от което няма полза а само вреда за всички българи.
137
0
 
18
 
! Отговори
:)) преди 5 години
Какви петна? Какви ***? Така ли ще продължавате Герберите и занапред, м? На неДосегаеми ли се правите, м? :)) Фирмите създаващи все пак нещо в тази "държавица" продължават да бъдат рекетирани от "държавниците", т.с *** с власт на държавната копаня? Това само вятър /летен пролетен бриз/ли бе за ушите ви, м?! :))
136
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Корупция,облечена във власт!
135
1
 
35
 
! Отговори
Ужас преди 5 години
Колко *** човек е този?! Ужас.
134
1
 
26
 
! Отговори
Така е преди 5 години
Дори и герберастките им физиономии, излъчват корупция, кражба и простотия.
133
0
 
25
 
! Отговори
До 135 преди 5 години
Бойко,ти ли си,бе?Е,то бива самохвалство,ама ти прекали.Умре ц..та,дето те хвалеше и сега сам я заместваш.
132
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Петно или белег?Не господинчо,рани отворихте в душите на хората.Затова О-СТАВ-КА!Всички вкупом,во главе с теб.
131
1
 
30
 
! Отговори
апартамент ми дай... преди 5 години
ще го поправите лобизма...колкото поправихте лобизма на Горанов...лъже като дърт ..ганин...